Leukste wijken en hotspots van Londen

Leukste wijken en hotspots van Londen: ontdek een andere kant van Londen

Heb jij Londen al vaker bezocht en wil je nu eens een andere kant van Londen ontdekken? Ontdek de leukste wijken en hotspots van Londen met deze tips!

De leukste wijken en hotspots in Londen

Bezienswaardigheden als Saint Paul’s, Westminster en Buckingham Palace kennen de meeste mensen zo ondertussen. Londen heeft nog zo veel meer te bieden! Wat dacht je van street art in East End of lekker struinen over de South Bank?

Ontdek een andere kant van Londen

Gastblogger en tekstschrijver Danitsja Koster zette de leukste hotspots van Londen voor jullie op een rij. Dit zijn leuke wijken en hotspots in Londen die je misschien nog niet kent.

Arty farty: Alternative Walking Tour East End

Mocht je geïnteresseerd zijn in de meer alternatieve kant van Londen en toevallig street art heel gaaf vinden, dan is de Alternative Walking Tour door East End een must. Met een gids verken je in twee uur tijd de charme van East End en word je gewezen op kunstwerken die je normaal gesproken misschien niet waren opgevallen.

De tours worden verzorgd door street artists die wat weten over de artiesten en achtergrond van het gebied. Enorm interessant en een heel gave wijk om foto’s te maken.

Leukste wijken en hotspots van Londen

Ontdek bijzondere street art in met een Alternative Walking Tour door East End

Camden Town

Camden Town is in de afgelopen jaren behoorlijk toeristisch geworden, toch is het nog steeds de moeite waard om te bezoeken. Als je buiten het weekend naar Londen reist, is Camden Lock Market een gezellige plek met leuke kleine kraampjes en winkeltjes om rond te snuffelen.

Rondom Camden High Street zijn t-shirt winkeltjes, tattooshops en pubs te vinden die een bijzondere eigen sfeer uitademen. Onder andere Hawley Arms, de kroeg waar Amy Winehouse vaste gast was, is in dit gebied te vinden.

Lees ook: CITYGUIDE: Zo breng je 1, 2, 3 dagen door in Londen

Leukste wijken en hotspots van Londen: ontdek Camdenlock

Relaxen in Greenwich

Greenwich is een verademing als je uit het drukke Camden of toeristische stadscentrum vandaan komt. Met een goed weer is Greenwich een uitvalsbasis voor Londenaren die in het weekend relaxed willen picknicken, een drankje doen met vrienden of van het park genieten met hun gezin.

The Old Royal Naval College is een prachtig gebouwencomplex om rond te lopen en binnen een kijkje te nemen. Het is gebouwd tussen 1696 en 1712 en is met recht UNESCO Werelderfgoed. Vanaf daar loop je zo Greenwich Park in of struin je langs het water op weg naar een gezellige pub met terras (bijzonder zeldzaam in Londen trouwens).

Leukste wijken en hotspots van Londen: Greenwich

Southbank: geniet van de sfeer

Southbank is de plek voor theater, film, straatartiesten en een relaxte sfeer om rond te banjeren en te genieten van de sfeer. Er is genoeg cultureel aanbod, maar je kan ook lekker op een terrasje hangen, langs de kade lopen en toevallig een groep dansende hiphoppers tegen komen of op een tweedehands boekenmarkt verzeild raken.

Leukste hotspots van Londen - Watzijzegt.com

Winkelen in Portobello Road Market

Een van de bekendste antiekmarkten in Londen is Portobello Road Market in de gelijknamige straat Portobello Road. Deze enorm lange straat staat maar liefst zes dagen per week vol met kraampjes die allerlei tweedehands (en soms nieuwe) spulletjes verkopen. De bekende antiekmarkt is er alleen op zaterdag; doordeweeks is er een groente- en fruitmarkt en staan er kraampjes met nieuwe spulletjes.

De markt staat in een typische straat voor de wijk Notting Hill. Een bezoek aan de markt is dus een leuke manier om de sfeer in dit deel van Londen op te snuiven.

Leukste hotspots van Londen - Watzijzegt.com

China Town: heerlijk eet- en theezaakjes

Vlak bij Leicester Square, rondom Gerrard Street, ligt het Londense China Town. Hier zijn eettentjes, winkeltjes en bijzondere theezaakjes te vinden. Zoals je van China Town in een grote stad verwacht loop je vanuit Londen voor je gevoel zo ‘China’ binnen. De decoratie, gebouwen, winkels, teksten en bezoekers zijn ineens voornamelijk Aziatisch. Leuk voor de afwisseling en om echt lekkere thee te halen.

Leukste hotspots van Londen: Ontdek een andere kant van Londen en bezoek China Town

Chinatown is een van de leukste wijken in Londen

Wat vind jij de leukste wijken en hotspots in Londen?

Tekst & foto’s door Danitsja Koster

5 reacties
  1. Ik kom vrij regelmatig in Londen en vind het leuk steeds weer wat nieuws te ontdekken. Shoppen op zondag doe ik het liefst bij Spitalfields Market (loopafstand van Liverpool St. station), of Borough Market als je van lekker eten houdt. Als je even de rust wilt opzoeken, kun je naar Golders Green gaan. Beetje macabere bestemming: het crematorium. Maar daarbij is een prachtige tuin met herinneringsbankjes en rozenstruiken. Veel beroemde artiesten (o.a. Amy Winehouse, Keith Moon) eindigen daar.

  2. Oeh wat een leuke tips; sommige kende ik nog niet! Greenwich wil ik al heel lang heel graag een keertje naar toe. Notting Hill blijft fantastisch!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen