Borough Market in Londen

Bijpraten in Londen

Wie mij op Instagram volgt, zal het niet zijn ontgaan dat ik afgelopen week een paar dagen in Londen zat. Toch waren de bezienswaardigheden die ik deelde, zo’n beetje de enige typische dingen die ik van Londen zag. Wat ik er dan deed? Bijpraten!

Bijpraten in Londen

Al vrij snel na mijn bezoek aan Londen in mei, bedacht ik dat ik misschien nog wel een keer naar Londen wilde dit jaar. Gewoon, omdat ik daar zin in had. En in tegenstelling tot mijn eerdere bezoeken aan deze stad, stonden er voor deze trip al snel allerlei sociale afspraken op de planning. Ik zag dus een wat andere kant van Londen dan normaal!

Donderdag 3 december

Donderdagochtend vroeg stap ik op de trein naar Schiphol, om vanaf daar naar Gatwick te vliegen. Een paar uur later stap ik op Kings Cross weer naar buiten. Hoi Londen! Ik dump mijn spullen in mijn hotel en loop al snel weer terug richting Kings Cross Station om daar op de metro te stappen. Ik moet naar Hackney Wick, waar ik Christine en een vriendin van haar zal ontmoeten.

Natuurlijk stap ik in eerste instantie twee haltes te vroeg uit (Hackney Central, Hackney Wick… what’s in a name?) maar na de tweede poging ben ik alsnog op de goede plek. Deze toffe street art kom ik onderweg tegen.

Hotspot: Crate Londen

We borrelen en eten pizza bij Crate, gevestigd in een voormalig pakhuis en erg populair onder de Londenaren. Lekker eten met je handen met een wijntje erbij.

Na het eten wandelen we nog even over Winterville, een kerstmarkt c.q. verkapte kermis in Victoria Park. Het begint echter al snel te regenen en omdat we nog propvol zitten van onze pizza, worden we ook niet echt gelukkig van de eetkraampjes. Ik vertrek dan ook al snel richting mijn hotel voor een paar hoognodige uurtjes slaap.

Vrijdag 4 december

De volgende ochtend sta ik op met migraine en ik kom dan ook niet erg snel op gang. Rond een uur of tien loop ik dan toch mijn hotel uit en stap op de metro richting Oxford Circus. Er moet namelijk toch echt even geshopt worden bij Victoria’s Secret. Totaal niet gunstig met de huidige koers van de euro en de pond maar aangezien ik voorlopig ook niet in de Verenigde Staten kom, trakteer ik mezelf toch.

Na mijn shopsessie bij Victoria’s Secret, loop ik nog even richting Oxford Street om daar de kerstverlichting te bekijken. Bij daglicht natuurlijk lang niet zo indrukwekkend, maar toch ziet het er feestelijk uit. Aan het eind van de middag ga ik naar Borough Market. Ik kan me niet herinneren hier eerder te zijn geweest en het is verrassend rustig. Ik loop een rondje, schiet een paar foto’s en ontdek een gebreid hartje.

Spread the love, people!

Ik heb afgesproken met Milou, die begin deze week verhuisde en hier zes maanden blijft wonen! Even bijpraten met een wijntje in een pub die, als we vertrekken, ineens vol blijkt te staan met mensen met kerstmutsen op. Rare jongens, die Londenaren.

Zaterdag 5 december

Ook zaterdagochtend sta ik niet bijster fit op en pop ik eerst weer een migrainepil voor ik de deur uit ga. Want dat ga ik, voor een brunch date met Jacintha bij het immens populaire Caravan in Kings Cross. Jacintha verhuisde drie jaar geleden naar Londen en blogt sindsdien op Urban Pixxels over haar expatleven in Londen, fotografie en de leukste plekjes om te bezoeken. We volgen elkaar ook al zo’n drie jaar online, maar hadden elkaar nog niet eerder ontmoet. Daar is niets van te merken want na een uitgebreide brunch, staan we buiten nog zo enthousiast te kletsen dat we maar even St. Pancras Station induiken voor een kop koffie. Hoe gezellig!

Na de ontzettend gezellige brunch met Jacintha, ga ik gelijk door richting centrum. Ik heb afgesproken met iemand die ik bijna vijf jaar geleden ontmoette in Australië. Daar reisden we een paar dagen samen over Fraser Island. Hoewel we sindsdien wel contact hielden via Facebook en ik de afgelopen jaren toch geregeld in Londen was, kwam het nog niet tot een nieuwe ontmoeting. Tot nu dus! We halen herinneringen op aan onze belevenissen in Australië vijf jaar geleden en kletsen bij, tot hij en zijn vriendin er weer vandoor moeten. Lang leve mini-reünies!

Sinterklaas in Londen

‘s Avonds ben ik uitgenodigd bij Christine thuis, voor een heus Sinterklaas feestje in Londen. Ze heeft een hele rits internationale vrienden uitgenodigd voor een Sinterklaas party. Het is zo gezellig dat ik straal vergeet foto’s te maken. Maar geloof me, er waren pepernoten, strooigoed en Sinterklaas liedjes. En veel gezelligheid dus!

Door een steekpartij in de Londense metro waardoor de Central Line uit de roulatie wordt gehaald, kost het iets meer moeite voor iedereen om thuis te komen maar uiteindelijk kom ik zonder al teveel problemen weer aan bij mijn hotel. Slapen doe ik pas tegen 2 uur. Zzz.

Zondag 6 december

Op zondagochtend word ik veel te vroeg wakker, maar ik kan niet meer slapen. Na een gehaast ontbijtje heb ik geen zin in nog meer gehaast en besluit ik gewoon lekker op tijd richting het vliegveld te gaan. Ook al ben je vanaf Gatwick nog geen uur in de lucht voor je alweer op Schiphol landt, dankzij de reis van en naar beide vliegvelden ben ik alsnog de hele dag kwijt aan de terugreis.

Op het vliegveld check ik mijn koffer in, shop een beetje en trakteer mezelf op een (te) dure portie sushi vanaf een loopband. Lekker! Na een voorspoedige vlucht land ik zondagavond weer op Schiphol. Een korte maar bijzonder gezellige trip was het, dat bijpraten in Londen moet ik misschien toch nog maar eens doen!

Hebben jullie nog stedentrips op de planning staan?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram.

15 reacties
  1. Goed om te zien dat je het ondanks de giga koppijn toch naar je zin hebt gehad en tof dat je bent gaan daten met Milou en Jacintha :). Ik krijg alweer – zal het eens een keer niet zo zijn – zin om die kant op te gaan. <3.

  2. Wat leuk al die gezelligheid! Hier geen stedentrip op de planning. Maar heel misschien dat we volgend jaar een midweekje naar Lima of een andere stad in Peru of Ecuador kunnen. Lijkt me echt leuk!

  3. Ik heb zelf met vallen en opstaan geleerd dat van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid hollen met je reisgids in de hand niet alles is. Lang leve lokale vrienden die je met plezier de échte ziel van de stad laten zien ;-) In het geval van Londen moet ik daar dringend eens naar op zoek ;-)

    1. Haha, dat kan ik je inderdaad van harte aanraden! Al rende ik nu dus van sociale naar sociale afspraak, had nog een tikje meer uitgebalanceerd kunnen zijn ;-)

  4. Klinkt als een heleboel gezelligheid! Ik ben zo benieuwd naar London. Volgend weekend mag ik ein-de-lijk die kant op :-) Kerstshoppen. En niet veel later vlieg ik alweer naar Dublin om het nieuwe jaar goed in te luiden.

  5. Wat een heerlijk tripje. De leukste reisjes zijn degene die gevuld zijn met eten, vrienden en niets moeten. Was gezellig!! <3

    1. Jaaah, precies dat ja. Lekker gezellig & relaxed, de toerist uithangen komt volgende keer wel weer. Ben je inmiddels alweer in Londen? :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen