Doen in NYC: Beleef het Flatiron District als een local

Doen in NYC: Beleef het Flatiron District als een local

Ga jij binnenkort naar New York en wil je eens een andere wijk ontdekken? Beleef het Flatiron District in Manhattan als een local met deze tips!

Beleef het Flatiron District als een local

Deze vrolijke wijk in New York City is vernoemd naar de iconische Flatiron Building en staat bol van de restaurants, kunst, winkels, evenementen, geschiedenis en nog veel meer. Laat locals je alles vertellen over de must-sees en mooiste plekken die Flatiron District onderscheidt van de andere wijken in New York City. Deze dingen wil je zien en doen in het Flatiron District.

Madison Square Park Art

Madison Square Park is een stadspark aan het gelijknamige plein, bij de kruising van Broadway en 5th Avenue ter hoogte van de 23rd Street. Het plein werd vernoemd naar James Madison, de vierde president van de Verenigde Staten. Hier wil je sowieso even rond wandelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door New York 🔹 (@mingomatic)

Hier vind je onder andere één van de meest spectaculaire beelden, de Fata Morgana van Teresita Fernández. Dit kunstwerk is gemaakt van allerlei gouden en spiegelachtige schijven die over de wandelpaden van het park hangen en te zien tot begin 2016.

Teresita Fernández’ Fata Morgana in Madison Square Park (Photo: Elizabeth Bernstein)

Winkelen in het Flatiron District

In het winkelcentrum Limelight Shops zijn meer dan 50 luxe merken te vinden waar de meest heerlijke producten worden aangeboden. Van luxe soorten zeep tot Mariebelle chocolade, je vindt het hier allemaal.

Italiaans genieten bij deze restaurants in Flatiron District

Het Flatiron District is de place-to-be voor liefhebbers van de Italiaanse keuken! Zo vind je in NYC sowieso veel goede pizzeria’s. Ga bijvoorbeeld voor een gourmet pizza bij Tappo Thin Crust Pizza (49 West 24th St). Of geniet van eigentijds en ongedwongen Italiaans eten bij Obicà (928 Broadway).

Beleef het Flatiron Districht in New York en bezoek Eataly

Beleef het Flatiron Districht in New York en bezoek Eataly, een enorme Italiaanse supermarkt en food deli

Wie culinair wil shoppen, kan uren rondstruinen bij Eataly, een supermarkt van 5.000m2 met de allerbeste Italiaanse producten. Boven deze supermarkt is ook het rooftop restaurant Birreria te vinden.

Nachtleven in het Flatiron District

Nip aan je cocktail in de Flatiron Lounge, geniet van live muziek bij Jazz Standard of beleef een te gekke glow in de dark Ping-Pong avond bij SPiN, het Flatiron District komt tot leven nadat de zon is ondergegaan!

Beleef het Flatiron District in New York City (foto via Unsplash)

The New York EDITION Hotel

Wil je ook overnachten in deze bruisende wijk, dan is het New York EDITION hotel een absolute aanrader! Dit hotel valt onder de Marriott Group en is te vinden in de historische clock tower van 41 verdiepingen hoog. Het interieur is ontworpen door de wereldberoemde architect David Rockwell. Het hotel telt 273 kamers en suites, een restaurant, een lobbybar, fitnesscentrum én een spa.

Meer lezen over New York City?

Check dan ook deze artikelen die ik schreef voor nog meer reisinspiratie over the city that never sleeps:

Dit wil je wellicht ook lezen
6x Culinaire hotspots in Toulouse

6x Culinaire hotspots in Toulouse

De kleurrijke stad Toulouse ligt in het zuiden van Frankrijk. Het is een echte foodie-bestemming waar je uitstekend kunt eten en drinken. Deze culinaire hotspots in Toulouse wil je niet…