Nieuwe Flight Alert service voor vliegen vanaf jouw favoriete luchthaven

Overstappen op Heathrow? 3 tips

Te laat komen voor je vliegtuig staat hoog genoteerd in de Top 10 van Onhandige Acties. Toch overkomt het menigeen op het vliegveld van Heathrow in Londen. Je gaat binnenkort je vliegreis boeken en je overweegt een tussenstop op Heathrow? Bereid je voor met deze tips.

Overstappen op Heathrow? 3 tips!

Te laat komen voor je vliegtuig staat hoog genoteerd in de Top 10 van Onhandige Acties. Toch overkomt het nog veel mensen op het vliegveld van het Londense Heathrow. Je gaat binnenkort je vliegreis naar Londen boeken en je overweegt een tussenstop op Heathrow? Be prepared!

Overstappen op Heathrow? Reken 2 uur overstaptijd en stop je toiletartikelen in je koffer!

Zo is het verstandig om bij het boeken van je vliegreis voor Heathrow rekening met een overstaptijd van minimaal 2 uur. Is de overstaptijd korter? Kijk dan voordat je op de boek-deze-reis button klikt eerst nog even of je een aansluitende vlucht met een ruimere overstaptijd kunt krijgen.

Nieuwe Flight Alert service voor vliegen vanaf jouw favoriete luchthaven

Overstappen op Heathrow, waarom gaat dat zo traag?

Binnen de Europese Unie gelden sinds november 2006 strenge regels voor het meenemen van vloeistoffen. De regels werden ingevoerd na een verijdelde aanslag op luchthaven Heathrow in augustus 2006. Alle Europese luchthavens hanteren deze regels, maar Heathrow doet er het moeilijkst over.

Je hebt je reis geboekt via Heathrow al geboekt

Check je overstaptijd. Ligt deze boven de 2 uur, dan heb je meestal een veilige marge. Is de overstaptijd korter dan 2 uur, dan sta je voor een grotere uitdaging. Het veiligheidspersoneel op Heathrow houdt er namelijk maar weinig rekening mee dat jij je vliegtuig moet halen; zij moeten ook gewoon hun werk doen.

3 gouden tips om snel langs de security desk te komen

  • Stop al je potjes & tubes in je koffer en niet in je handbagage om gedoe over vloeistoffen alvast voor te zijn.
  • Kies de kortste wachtrij en laat andere wachtende reizigers weten hoe laat je vliegtuig vertrekt; met een beetje mazzel mag je voor.
  • Trek voordat je door het poortje moet alvast je schoenen en jas uit. Vergeet ook niet je riem en sieraden af doen als je deze hebt en haal je zakken leeg.

En je reisverzekering?

Mocht het allemaal niet goed komen en toch je vlucht missen? Bij een vertraging van 8 uur of meer vergoedt een doorlopende reisverzekering soms de extra kosten die reizigers moeten maken. Bijvoorbeeld voor een hotelovernachting en een maaltijd.

Safe travels!

Meer lezen over Londen? Of een stedentrip naar Londen plannen? Met deze reisartikelen doe je vast leuke inspiratie op!

Heb jij al eens een overstap op Heathrow gemaakt? Wat zijn jouw tips?

2 reacties
  1. Volgens mij zijn ze op elk vliegveld in Londen moeilijk! Toen ik naar Londen Stansted vloog, zaten mijn vloeistoffen niet in ‘het goeie’ plasticzakje. Andere afmetingen. Dus moest ik een pond bij elkaar zoeken, en snel een plastic zakje kopen.. Fijn joh, als een hele groep op je staat te wachten en je zeker nog een half uur naar de gate moet lopen!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen