New York City On Top Of The Rock by night

Reisverslag New York City: 9/11 Memorial, Brooklyn Bridge en Top of the Rock

Mijn laatste New York City diary met daarin ons bezoek aan het 9/11 Memorial site, de Brooklyn Bridge en Top of the Rock.

New York City reisverslag + mijn NY tips

Het mag dan niet mijn eerste bezoek aan NYC zijn, voor vriendin M. is dat het wel. De haast onvermijdelijke toeristenpleisters staan dan ook deze trip weer op het programma. Niet zo erg want ze blijven indrukwekkend.

Een weekend in Manhattan is toch wel even anders dan een weekend thuis. Na onze stapavond op vrijdag besluiten we toch wat langer te blijven liggen. Ook daar is het vakantie voor.

Bezoek aan 9/11 Memorial

Als we eenmaal up & running zijn, reizen we met de metro downtown richting Battery Park en de 9/11 Memorial Site. Moesten we tijdens ons daar vorig jaar nog vooraf voor registreren en betalen, tegenwoordig kun je gratis zo het terrein op.

New York City One World Trade center New York City 9/11 Memorial

Wandelen over Brooklyn Bridge

Na ons indrukwekkende bezoek aan het 9/11 Memorial lopen we richting de Brooklyn Bridge. Twee dagen eerder fietsten we nog aan de andere kant ervan, nu lopen we vanaf Manhattan te midden van een drukke stroom mensen naar het midden van de brug. Het is warm en druk maar met de wind door mijn haren geniet ik van het imposante uitzicht. Wat een stad blijft dit toch ook!

New York Brooklyn Bridge
New York City diary Brooklyn Bridge
New York City diary Brooklyn Bridge Natasja

Vlakbij de Brooklyn Bridge ligt Chinatown, waar we wat ronddwalen en een paar winkels induiken op zoek naar die perfecte jeans. Tijd vliegt zoals elke dag hier voorbij en ineens is de avond alweer aangebroken.

We eten bij Officina Latina (24 Prince St, New York, NY 10012), een Latijns-Amerikaans restaurantje in Nolita waar we onszelf trakteren op biertjes uit Centraal-Amerika, taco’s & guacemole en arepas. Een prima afsluiter van alweer een zonnige en lange dag hier.

Zondag in Manhattan

Op onze laatste volle dag in Manhattan spenderen we a little too much time in Victoria’s Secret, voor we afreizen naar het Flatiron District. Er is een enorme wereldwijde mars tegen klimaatverandering gaande maar de driehonderdduizend mensen die hiervoor in NYC op de been zijn, weten we vrij simpel te ontlopen. Over grote steden gesproken.

Om nog een keer te genieten van de prachtige New Yorkse skyline besluiten we tot een cocktail op het dakterras van de 230 FIFTH rooftop bar (230 5th Ave, New York, NY 10001). Hier zit je eerste rang tegenover het Empire State Building en omringende skyline. We zien er uiteindelijk de zon ondergaan, waardoor Manhattan langzaam verandert in een canvas van roze en oranje tinten voor de bekende neon verlichting de overhand neemt.

Prachtige skyline vanaf Top Of The Rock

New York City On Top Of The Rock by night
New York City On Top Of The Rock by night
New York City On Top Of The Rock by night
New York City On Top Of The Rock by night Natasja
New York City Radio City Hall

We sluiten de dag af op het Top Of The Rock Observation Deck, bovenop Rockefeller Center. Het is voor het eerst dat ik hier ‘s avonds ben en Manhattan by night toont zich mogelijk nog spectaculairder dan bij daglicht. Een waardige afsluiter van ons verblijf hier, een die wederom nog lang in mijn herinneringen zal ronddwalen.

Good bye New York, until we meet again!

Dit wil je wel en niet doen in New York

Er is van alles te doen in New York en het is haast onmogelijk om alles te doen tijdens je bezoek. Dit wil je wel en niet doen in New York:

 • Het 9/11 Memorial is dagelijks geopend tussen 7:30 – 21 uur. Het 9/11 Memorial Museum is elke dag te bezichtigen tussen 9 – 20 uur. Je komt er met de A, C, J, 2, 3, 4 of 5 lijn richting Fulton Street en de 2 en 3 lijn naar Park Place.
 • Koopjeswarenhuis Century 21 is flink overrated: met goed speuren kom je wellicht een koopje of twee tegen maar als je daarvoor deze altijd te drukke, onoverzichtelijke winkel in wilt gaan, wens ik je veel succes.
 • Voor cocktails met uitzicht op het Empire State Building ga je naar 230 FIFTH rooftop bar (230 5th Ave, New York, NY 10001). De Martini cocktails en appetizers zijn een aanrader.
 • Voor nog een spectaculair uitzicht over Manhattan kan ik je het Top of the Rock Observation Deck bovenop Rockefeller Center aanraden. Goedkoper (volwassenen betalen $29) en stukken minder druk dan Empire State Building. Bovendien kun je vanaf hier juist mooie plaatjes schieten van het Empire State Building.

Meer lezen over mijn belevenissen in New York City?

Alle artikelen die ik eerder schreef over NYC zijn hier te vinden.

3 reacties
 1. New york is echt een te leuke stad!

  Zou er graag weer naar toe willen

  Toen wij er voor het laatst waren in 2010 was de stad nog zo anders dan hij in 2014 is.

  De skyline is alweer totaal anders zie ik!

 2. Wat een prachtige foto’s! Super mooi uitzicht over the skyline ;-)
  Leuk verslag en ik had had ervan genoten om dit alles te lezen.

  Fijne dag Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen