New York Hotel Tip: The New Yorker (a Wyndham hotel)

New York Hotel Tip: The New Yorker (a Wyndham hotel) in Manhattan

Eens befaamd bij grote sterren en tegenwoordig nog steeds bekend in Manhattan is: The New Yorker Hotel. Dit historische hotel biedt nog steeds veel oude grandeur van weleer. Daarnaast is dit hotel hét uitgangspunt tijdens ons verblijf in New York deze week!

Hoteltip New York: Wyndham New Yorker Hotel in Manhattan

The New Yorker Hotel is te vinden middenin New York City, in hartje Manhattan aan 8th Avenue en 34th Street en is nog steeds een van de mest bekende hotels in New York. Veel beroemdheden verbleven hier in de afgelopen decennia weleens. Van Muhammad Ali en John F. Kennedy tot uitvinder Nikola Tesla, die hier zelfs de laatste tien jaar van zijn leven doorbracht.

Eerlijk is eerlijk, het is al lang niet meer het moderne hotel dat het ooit was. Dat neemt niet weg dat het wel degelijk een prima uitgangspunt is voor je avonturen in Manhattan. Het ligt namelijk vlak achter Madison Square Garden en Penn Station, met allerlei bekende bezienswaardigheden in New York op loopafstand. Zijn ze niet op loopafstand, dan zijn ze wel met een ritje in de metro te bereiken, sowieso een activiteit die je niet mag overslaan in New York.

Overnachten in Manhattan

De kamers in The New Yorker zijn stuk voor stuk in art-deco stijl ingericht, zij het een tikje gedateerd (ik was er voor het laatst in 2014). Standaard-kamers zijn een prima plek om op adem te komen van je dagelijkse activiteiten en zelfs op de achtentwintigste verdieping is je bad binnen de kortste keren gevuld dankzij een gigantische waterdruk. Liever iets meer ruimte? Dan kun je altijd gaan voor een executive room of een suite. Al met al is het New Yorker Hotel een prima verblijf tijdens je stedentrip New York City dus.

Het New Yorker Hotel (a Wyndham Hotel) in Manhattan

Ga jij naar New York en wil je ook slapen in het Wyndham New Yorker Hotel? Je boekt je verblijf o.a. hier!

(English summary at the bottom)
New Yorker Hotel: New York Hotel tip / hotel New Yorker
New Yorker Hotel: New York Hotel tip / hotel New YorkerNew Yorker Hotel: New York Hotel tip / hotel New YorkerNew Yorker Hotel: New York Hotel tip / hotel New Yorker

Staying at the Wyndham New Yorker Hotel in Manhattan

The New Yorker Hotel is one of the most popular hotels near Javits in NY and offers distinct dining choices among hotels near Times Square. Over the years many (in)famous individuals in history have slept at the New Yorker. Nikola Tesla even lived in Room 3327 and Room 3328 from 1933 until his death in 1943.

We’ve stayed at the hotel during our earlier trips and found it a great starting point for our Manhattan adventures. So I’m looking forward to go on a new adventure this week!

New York City Guide: alles voor je stedentrip New York

The New Yorker Hotel: Hotel in New York City

Boek hier je kamer in het Wyndham New Yorker Hotel.

Kende jij dit New York Hotel al? Of heb je nog andere toffe NY hotel tips?

4 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Travelspot: Tivoli Kopenhagen

REISTIP: Tivoli Kopenhagen

Eén van de bekende trekpleisters van Kopenhagen is attractiepark Tivoli. Dit sprookjesachtige park, de Efteling van Denemarken, is het meest bezochte park van het land. Ik kon een bezoekje dan…