Dreaming of NYC: Chelsea Market

Bezoek Chelsea Market in New York City

Chelsea Market in New York is een van de vele places to be voor foodies, hipsters & liefhebbers van leuke dingen! Deze voormalige koekjesfabriek werd omgebouwd tot urban food court, shopping mall, kantoor- en tv productieruimte.

Bezoek Chelsea Market in New York!

Chelsae Market is een bekende trekpleister in New York City. Het fotogenieke gebouw deed ooit dienst als koekjesfabriek van de National Biscuit Company en lag middenin het Meatpacking District. Jaren later werd het volledig gestript en daarna prachtig opgeknapt met een rauw, industrieel tintje. Alleen daarom al is het een bezoek waard, zeker voor liefhebbers van industrieel design.

Sinds de oprichting wordt Chelsea Market inmiddels beschouwd als een van de grootste overdekte voedsel- en retailmarkten ter wereld. Jaarlijks bezoeken ruim 6 miljoen mensen deze neighborhood market. Ik ben dus niet de enige fan!

Adres: 75 9th Avenue (Between 15th and 16 Streets), New York, NY 10011

Dreaming of NYC: Chelsea Market

Wat kun je doen in Chelsea Market?

Wijn, kaas, koffie, cheese cakes… wat je ook zoekt, je kunt het vast vinden in een van van de bijna 40 stores die Chelsea Market inmiddels huist. Chelsea Market is een internationaal bekend merk geworden waar je de beste visboer en slagers van de regio vindt en winkels vol ambachtelijke kazen, verse producten en geïmporteerde Italiaanse droge goederen treft.

Shop je favoriete gerechten (van biologisch en vegetarisch tot fat & gluten free) in de vele food stores of geniet van een verantwoorde en vooral smakelijke lunch in een van de lunchspots als Amy’s Bread die je er kunt vinden.

Ook fashionistas kunnen hier terecht trouwens: er worden regelmatig zeer populaire sample sales georganiseerd!

Artists & Fleas at Chelsea Market

Sinds 2014 heeft de beroemde Artists and Fleas Design and Vintage Market uit Williamsburg ook een vaste plek in Chelsea Market.

Dreaming of NYC: Chelsea Market
Dreaming of NYC: Chelsea Market

Zo kom je er

Zelf ook een keertje shoppen en je ogen uitkijken hier? Je vindt Chelsea Market aan 75 Ninth Avenue (between 15th & 16th St.) in New York, NY 10011. Chelsea Market is dagelijks geopend:

  • Maandag t/m zaterdag van 7 uur ‘s ochtends tot 2 uur ‘s nachts.
  • Zondag vanaf 8 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds.

Je kunt het makkelijkst per metro reizen: pak de A, C, E, of L trein naar 14th Street (8th Avenue) station en wandel vervolgens naar Chelsea Market. Of pak bus M11 en stap uit tussen 15th en 16th Streets.

Meer lezen over New York City?

Lees dan ook deze artikelen die ik schreef over New York eens:

Heb jij de Chelsea Market in Manhattan al eens bezocht?

12 reacties
    1. Wat gaaf! Ben je er al eens eerder geweest? Ik schreef er al veel vaker over hier, supertoffe stad dus veel plezier vast!

  1. Mijn beste vriendin zit NU in het vliegtuig naar NYC en als ik haar was dan zou ik zoooo gaan! Ik ben een tikkeltje jaloers – want oh wat zou ik graag zelf in het vliegtuig zitten nu – maar het is zo gaaf voor haar om de stad eens te bekijken. Ik zal deze post meteen naar haar whatsapp sturen!

  2. Ik heb hem nog nooit bezocht, maar toevallig wel net een bericht over op mijn site gezet! Leuk hoe je er dan overal ineens meer over gaat lezen. Die vintage market toevoeging klinkt helemaal top. NY staat hooooog op mijn verlanglijstje, hopelijk volgend jaar!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen