Blauw Curaçao: bezoek het strand bij Grote Knip (Kenepa)

Groen vs blauw Curaçao – Reisverslag dag 3

Tijd vliegt voorbij hier. De kennismaking met Curaçao laat me regelmatig sprakeloos. Zo ook deze laatste twee dagen, waarin we worden getrakteerd op de vele tinten blauw en groen van dit kleurrijke eiland. Groen vs blauw op Curaçao, kun jij kiezen?

Curaçao travel diary: reisverslag van dag drie op Curacao

Overdonderd door het kleurrijke Curacao, zo kan ik het wel zeggen. Van met groen bedekte bergen tot knalblauwe wateren aan het strand. Ik zag het allemaal.

Groen Curaçao: Natuurpark Christoffelpark op Curacao

Dat Curaçao prachtige blauwe wateren heeft, zullen de meeste mensen wel weten. Maar naast blauw, is er op Curaçao ook veel groen te vinden. Na een heerlijk diner bij Zest Beach Café aan het Jan Thiel strand de avond ervoor, stappen we ‘s ochtends in een jeep voor een safaritocht door Christoffelpark.

Dit is het grootste natuurpark van het eiland en mag zeker niet ontbreken op je activiteitenlijst. Het park is in beheer van CARMABI, verantwoordelijk voor bescherming, behoud, educatie en opvang van natuur en fauna op grote delen van het eiland.

Doen op Curacao: 10 plekken op Curaçao die je niet mag missen

Blauw en groen van Curaçao - Christoffelberg

Blauw Curaçao

50 tinten blauw, zo kun je de wateren rondom Curaçao wel omschrijven. Van turquoise tot azuurblauw en alles wat daartussenin zit, ik geloof dat ik ze allemaal heb gezien. Na het prachtige groen worden we nu getrakteerd op enkele van de mooiste stranden en uitzichten, in alle kleuren blauw.

We beginnen bij Shete Boka, een tien kilometer lang natuurpark aan de noordkust van het eiland, waar de zee haar ruige kant laat zien en keihard op de rotsen beukt. Natuurgeweld dat je niet zou moeten missen.

Blauw Curaçao Shete Boka
Blauw Curaçao Shete Boka

Stranden van Curaçao

Idyllische stranden Grote Knip en Kleine Knip (Kenepa) aan Westpunt volgen. Hier kun je, samen met de locals, genieten van de zon en zee waar Curaçao om bekend staat. Grote Knip is het typische ansichtkaart strand, terwijl Kleine Knip net wat meer rust biedt.

Op vakantie naar Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

Grote Knip is een van de bekendste stranden op Curacao Blauw Curaçao Grote Knip (Kenepa) Blauw Curaçao: bezoek het strand Kleine Knip (Kenepa)

Nog even ontspannen bij Karakter

Na de strijd tussen blauw en groen is het tijd voor een lunch. Dat doen we bij Karakter, een beach club waar je niet alleen lekker kunt eten maar ook languit onder een parasol van een cocktail of twee kunt genieten.

Terwijl ik nip van mijn verse milkshake en een rood-blauw gekleurde krab voorbij zie schuifelen over de rotsen wanneer ik even later het verkoelende zeewater uitkom, prijs ik me gelukkig. Wat een mooi eiland en wat een bijzondere ervaring.

Dushi Curaçao, hopelijk tot ziens!

Karakter Curaçao - 3x vakantie favorietenKarakter Curaçao lunch

Doen wat wij deden op Curaçao?

  • Diner op het strand en kijk naar de zonsondergang terwijl je geniet van uitstekende grill gerechten bij Zest Mediterranean (Jan Thiel z/n – Curaçao, +5999 747 0633, www.beach-restaurants.com)
  • Bezoek het Christoffelpark, maak een lange wandeling of, voor de die-hards, beklim de Christoffelberg zelf! Zorg wel dat je voor 11.00 uur in het park bent, anders is het te warm om de steile klim te maken. (Bandabou, Curaçao, +5999 864-0363 voor informatie en reserveringen, www.christoffelpark.org)
  • Aanschouw het natuurgeweld in Shete Boko
  • Relax op een van de vele stranden van Curaçao
  • Geniet van een lunch of diner bij Karakter (richting Westpunt, via Coral Estate, +5999 8642233, www.karaktercuracao.com)

Mijn eerste twee Curaçao travel diaries lezen? Hier vind je deel I en deel II.

Ga jij voor blauw of groen op Curaçao?

Deze reis maakte ik op uitnodiging van Curaçao Tourism Board. Voor meer informatie over Curaçao en haar reismogelijkheden, kun je terecht op www.curacao.com.
Lees hier mijn disclaimer.
14 reacties
  1. Heerlijk zou ik het vinden om naar zo een prachtig eiland op holiday te gaan….. ;-)
    De heerlijk warme temperaturen en het eten en cocktails.
    Leuke foto’s.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen