Curaçao diary I

Curaçao travel diary – Reisverslag dag 1

Op zo’n tien uur vliegen van Amsterdam ligt het Caribische eiland Curaçao. Onder meer Corendon en KLM bieden bijna dagelijks vluchten aan. Het is dan ook een geliefde reisbestemming voor veel Nederlanders. Zon, zee en strand… maar het eiland heeft veel meer te bieden. Een reisverslag van mijn bezoek aan Curacao.

Curaçao reisverslag: wat deed ik op Curacao?

Het is nog vroeg als we elkaar ‘s ochtends ontmoeten op Schiphol. Vijf bloggers, een gids en a whole lot of excitement voor wat ons te wachten staat. Voor mij zal het mijn eerste kennismaking worden met deze Caribische schone. Ik kan dan ook haast niet wachten. Lees je mee met mijn eerste Curaçao reisverslag?

Overnachten in Floris Suite Hotel op Curacao

Het eerste wat ik van Curaçao ervaar, is de overweldigende hitte die me tegemoet slaat zodra ik het vliegtuig uitstap. Een voorproefje van wat ons de komende dagen te wachten staat. We maken kennis met onze chauffeur Chernov, die ons de komende dagen zal vergezellen. Na een kort ritje komen we aan bij Floris Suite Hotel, het 18+ resort waar we deze week verblijven. Wuivende palmbomen, open witte ruimtes en een uitnodigend zwembad.

Curaçao diary I Floris Suite HotelCuracao-diaryi-florissuitehotel-poolseats Curaçao diary I Floris Suite Hotel

Update: het Floris Suite Hotel is inmiddels gesloten en heropend onder een nieuwe naam

Chez Ray Curacao (voorheen No. 5)

We hebben even de tijd om rond te wandelen en ons op te frissen voor we na een korte tour door het hotel weer in de auto stappen richting Willemstad. Er staat een diner gepland bij Restaurant No5 (Penstraat 5, Willemstad, +599 9 518 8613).

We krijgen een tasting menu voorgeschoteld, om een goede indruk te krijgen van wat er normaal op het menu staat. Makreel met rode biet carpaccio, pasta alle vongole, risotto met pepers en kaas… Door de lange reis en het tijdsverschil kunnen we  nauwelijks meer uit onze ogen kunnen kijken, maar het eten smaakt er niet minder door.

Restaurant No. 5 Curaçao

Dushi Curaçao

De volgende ochtend is iedereen vroeg wakker, lang leve de jetlag. Na een ontbijt in het hotel vertrekken we richting Willemstad voor een stadstoer door Punda en Otrobanda, twee historische wijken van de stad. Willemstad is de hoofdstad van Curaçao, en de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Het historische centrum van de stad staat zelfs op de Werelderfgoedlijst.

Wandelen door Willemstad

Door de Hollandse architectuur wordt Willemstad soms wel het ‘Amsterdam van het westelijk halfrond’ genoemd. De oorsprong van veel kenmerkende bouwwerken in de stad ligt echter vooral in Portugese roots. We wandelen door de straten van Willemstad, langs de zo kenmerkende gekleurde huisjes vol afbladderende verf door de zoute zeewind, de beroemde pontjesbrug en de Handelskade. Hoe tof om hier nu zelf te lopen!

Een bezoek aan de Mikvé Israel-Emanuel Synagoge uit 1732 zorgt voor een rustmoment. De wie-doet-het-niet fotosessie met de beroemde dushi letters hoort er natuurlijk ook bij.

Op vakantie naar Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

Curaçao diary I
Willemstad, Curaçao
Willemstad, Curaçao

Lunchen bij Marshe Bieu

Tijdens je verblijf op Curaçao moet je minstens een keer lunchen bij Marshe Bieu (De Ruyterkade, Willemstad – ook wel Plasa Bieu genoemd). Deze overdekte oude markt staat bekend om haar geweldige lokale cuisine en huist diverse keukens & uitbaters. Lange tafels & banken waar jong en oud, bewoners & toeristen uit alle milieus gebroederlijk naast elkaar genieten van allerlei culinaire hoogstandjes.

Lunchen is zeer betaalbaar en van maandag t/m zaterdag mogelijk tot 15 uur. Zorg dat je op tijd bent! Wij eten bij Zus, die ons onder meer gestoofde kip & vis, red snapper en funchi voorschoteld. Dit  kan ik vaker eten!

Marshe Bieu Curacao Marshe Bieu Curacao
Zus di Plaza - Marshe Bieu Curacao

Op & onder water op Curacao

Na een heerlijke lunch bij Zus di Plaza is het alweer tijd om Marshe Bieu te verlaten en door te gaan naar onze volgende activiteit: jetskiën en snorkelen in de Spaanse baai. Het blijkt net zo gaaf als het klinkt.

Scheuren en stuiteren over het knalblauwe water terwijl het zoute zeewater me om de oren (en in m’n ogen) slaat. Bij een verlaten scheepswrak maak ik voor het eerst kennis met de onderwaterwereld van Curaçao. Zodra ik mijn hoofd onder water steek, bén ik ook echt in een andere wereld. Wat een vissen! Doorweekt en vol adrenaline stappen we twee uur later weer van de jetski’s af.

Een beetje verliefd op Curacao

Ik ben hier pas net maar Curaçao voert me mee. De groene heuvels over, naar uitkijkpunten waardoor ik de prachtige blauwe wateren die het eiland omringen eindeloos kan bewonderen. Onder water, waar ik tientallen vissen onder me langs zie schieten over prachtige koralen. Over het water, scheurend en bonkend over de golven met een stoere jetski. Op mijn bord, waar de koraalduivel en basilicum-ijs vechten met typisch Curaçaose gerechten om de aandacht van mijn smaakpapillen.

Mijn must do’s voor Curacao

 • Verken Willemstad met een stadsgids
 • Lunchen doe je minstens één keer bij een van de restaurantjes in Marshe Bieu (De Ruyterkade, Willemstad)
 • Huur een jetski en ga snorkelen met Adrenaline Tours

Meer lezen over mijn verblijf op Curaçao? Lees dan ook het tweede deel en derde deel van mijn reisverslagen.

Ben jij weleens op Curaçao geweest?

26 reacties
 1. Dat is toevallig, volgens mij zaten we daar tegelijk!
  Leuk eiland he. Was er inmiddels voor de vierde keer. Zou daar wel ieder jaar heen kunnen maar tis dat ik ook nog graag andere bestemmingen wil zien ;-)

 2. Oh wat leuk! Die markt ben ik niet geweest, maar volgens mij heb ik echt wat gemist, haha. Vooral die menukaart, super.

 3. Mooi! Zag de vlogs van Mascha ook al, wat een heerlijke plek!
  Vraag me wel af hoe toeristisch het is; heel erg of valt het mee?

  1. Het is wel een toeristisch eiland ja, zeker rondom de resorts. Maar er zijn ook genoeg strandjes waar je prima kunt komen met een huurautootje en waar je vooral tussen locals ligt.

 4. Oh wat klinkt dit heerlijk! Ik wil heel graag een keer naar Curacao! Ben helemaal verliefd geworden op de Caribbean afgelopen zomer in Midden-Amerika. Heerlijk sfeertje.

 5. Het plan is er om begin komend jaar naar Curaçao te gaan en man, wat krijg ik hier zin in na je blog. Marshe Bieu staat genoteerd en gesnorkeld gaat er ook zeker worden.

 6. Gaaaf dat je hier bent geweest, ik ben ook nog nooit in Curacao geweest en zou er wel graag ooit nog naartoe willen. Maar momenteel staan er andere landen op de bucketlist ;).

 7. Ohh wat heerlijk! Ik ben nog nooit naar Curacao geweest, als één van de weinige mensen ter wereld geloof ik..!

 8. Ik zag je al voorbijkomen in de vlogs van Mascha, leuk! Je hebt de sfeer echt goed weten te vangen in de foto’s, heel mooi!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen