Hidden Leipzig: wat te doen in Leipzig

Wat te doen in Leipzig: De verborgen city spots van Leipzig

Binnenkort op stedentrip en wil je weten wat te doen in Leipzig? Hidden Leipzig stelde een handige gids op, bomvol fijne tips en hotspots. Onmisbaar voor bij je volgende stedentrip naar deze Duitse stad!

Wat te doen in Leipzig

Het Duitse Leipzig heeft misschien niet het bruisende imago als Berlijn, München of Keulen, maar de geboortestad van Sebastian Bach doet daar zeker niet onder voor. Onder het gros van historische en culturele bezienswaardigheden schuilen vele pareltjes; zo blijkt wel uit de verborgen city spots van Leipzig die ik pas getipt kreeg!

Ontdek de leukste adresjes in Leipzig (als een local)

Voor de leukste adresjes volg je niet de stroom toeristen, maar doe je als een local. Verlaat het centrum van Leipzig en begeef je tussen de  industriële monumenten, waar je de leuke adresjes vindt. Ook buiten de ring bruist de stad van de hippe districten, vol lekkere restaurantjes, prachtige parken, concertzalen, vintage winkeltjes en coole art galleries.

Hidden Leipzig: een city guide

Geen idee waar je moet beginnen? Hidden Leipzig stelde een handige gids op, bomvol fijne tips en hotspots. Onmisbaar voor bij je volgende stedentrip naar deze Duitse stad! Ik deel enkele van hun tips graag met je.

Wat te doen in Leipzig

Hidden Leipzig: Wat te doen in Leipzig

Hotspots in Leipzig Noord

In het noorden van Leipzig begin je de dag bij Fleischerei Gallwitz (Jahnallee 7), een retro art-deco café waar je goede koffie en huisgemaakt gebak bestelt. Ga vervolgens even langs La Chocolaterie (Könneritzstraße 3,), waar twee Franse chefs de pâtisserie de show stelen met hun pralines en chocolade-visjes.

La Locanda (Gohliser Straße 42, 04155 Leipzig) is the place to be als het om lunchen draait, want het terras van deze Italiaanse stek geeft een waanzinnig uitzicht op de Friedenkirche.

Wat te doen in Leipzig

Hotspots in Leipzig Oost

Jawel, ook in Leipzig kun je goede, Italiaanse espresso te vinden. In het oosten van de stad is Caffeeshop Bar Italiano (Johannispl. 17) de plek waar je moet zijn. Ga vervolgens op shop-tour en ontdek de leukste cadeaus en originele hebbedingetjes bij Tschau Tschüssi (Karl-Tauchnitz-Straße 9-11).

Art deco-fans komen aan hun trekken in de rechtervleugel van het GRASSI Museum of Applied Arts (Johannispl. 5-11). Vergeet dan ook niet even een kijkje te nemen in de waanzinnig mooie Deutsche Nationalbibliothek (Deutscher Pl. 1). Vooral de uitgebreide muziekcollectie is hier de moeite waard om te bekijken!

De leukste plekken in Leipzig Zuid

Even tot rust komen tijdens je stedentrip in Leipzig? Scheer je naar het zuiden van de stad en maak een stop in het prachtig groene Clara Zetkin Park, wat ook een erg goede fietsspot is.

Sla je slag in de vintagewinkel Fashion Studio & Bustrom Tailoring, waar de naam al verklapt, ook kleding wordt gerepareerd door twee kleermakers. Een bijpassende tas voor bij je nieuwe outfit vind je vervolgens bij pussyGALORE, voornamelijk van Frans design.

Neem tot slot even een kijkje bij naTo, een cultureel centrum met een bar, podium en bioscoop.

Südfriedhof in Leipzig

Südfriedhof in Leipzig

De leukste hotspots in Alt West

Leipzig heeft als creatieve stad veel geweldige kunstmusea en tentoonstellingen. D21 Kunstraum werd in 2006 opgericht en zet zich sindsdien in voor het promoten van internationale, experimentele kunst. De focus van deze galerie ligt op moderne en bijzondere kunstvormen, zoals nieuwe media, performance en installatiekunst. Dus wie op zoek is naar nieuwe, verrassende benaderingen en expressieve uitvoeringen, moet naar de D21 Kunstraum in Lindenau (Demmeringstraße 21).

Honger? Ontdek in het westen van Leipzig het vegetarische antwoord op de döner bij Vegan/Vegetarian Bistro & Catering. Houd je meer van vis? Ga dan een vorkje prikken bij Fisch Shop & Tortuga, gepaard met een biertje in de biertuin. Voor een cultureel avond in stijl ga je naar LOFFT, waar artistieke dans- en theatervoorstellingen op het programma staan.

Meer zin om zelf te dansen? Dan moet je vooral naar het hippe Täubchenthal (Wachsmuthstraße 1), die gevestigd is in een oude, houten molen. Ik zou zelf in elk geval een bezoek aan de VODKARIA bar niet willen missen!

Genoeg te doen in Leipzig dus, ook buiten de gebaande paden.

Hidden Leipzig: ontdek zelf de verborgen plekken van de stad

Ben jij klaar om de andere kant van Leipzig te ontdekken? Ontdek hier nog veel meer tips wat te doen in de gids van Hidden Leipzig. Of lees hier meer over bezienswaardigheden in Leipzig >>

Heb jij Leipzig al ontdekt?

7 reacties
  1. Ze noemen Leipzig toch ook wel het nieuwe Berlijn? Ben er pas geweest en vond het een leuke stad, inderdaad een soort van onontdekte variant op Berlijn ;-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen