Hotspot: Ostend Queen Oostende

Hotspot: Ostend Queen Oostende – Dineren op st(r)and

Deze zomer was ik in het Belgische Oostende. Ik maakte kennis met de stad, waaide uit op het strand en ontdekte de cuisine van Oostende. Ostend Queen is één van die hotspots waar je die Belgische cuisine uitstekend kunt proeven. Dineren op st(r)and in Oostende, een aanrader.

Hotspot: Ostend Queen Oostende

Er is een tafel voor ons gereserveerd bij dit gastronomisch restaurant op de bovenste verdieping van Kursaal Oostende, met prachtig uitzicht op het strand en de zee. We worden verwelkomd met een fijne cava, voor we aan ons tafeltje voor die avond mogen plaatsnemen. Nadat we onze bubbels hebben opgedronken en een paar verplichte foto’s van het interieur en uitzicht zijn geschoten, is het tijd voor het diner.

Heerlijk dineren bij Ostend Queen

Wat volgt, is een opeenvolging van heerlijke gerechten. We beginnen met drie kleine amuses om onze smaakpapillen vast uit te dagen. Een tartaar van zeebaars volgt. Kalfsvlees met pompoenpuree en mosterdpepersaus vormt het zalige hoofdgerecht. Al dat lekkers gaat gepaard met passende wijn bij elk gerecht.

Een verrukkelijk dessert met chocolademousse van donkere en witte chocolade en rode vruchten sluit ons viergangendiner af. Een hoogtepuntje, voor zover het mogelijk is om een hoogtepunt te kiezen uit alle heerlijke gerechten die we voorgeschoteld kregen vanavond.

Ostend Queen Oostende

Hotspot: Ostend Queen OostendeHotspot: Ostend Queen OostendeHotspot: Dineren bij Ostend Queen in Oostende

Dineren op st(r)and

In de keuken van Ostend Queen worde zoveel mogelijk met lokale ingrediënten gewerkt, om de weg tussen product en consument zo kort mogelijk te maken.

Voorgerechten kosten gemiddeld €25,- en voor een hoofdgerecht ben je minimaal €30,- kwijt. Een Ostendaise menu zoals dat van ons kost €60,- per persoon, voor €80,- p.p. worden passende wijnen geserveerd. Het maandelijks wisselende Royale Degustatie Menu kost €74,- of €99,- inclusief passende wijnen.

Niet goedkoop maar voor een avond verzorgd culinair genieten een aanrader. De prachtige locatie helpt daar ook zeker aan mee.

Ostend Queen, Kursaal Oostende, Monacoplein (Westhelling), 8400 Oostende (+32(0)59 44 56 10), www.ostendqueen.be

Meer lezen over Oostende

Wat is jouw favoriete restaurant in Oostende?

Dit wil je wellicht ook lezen
Bistro Mathilda Oostende

Hotspot: Bistro Mathilda Oostende

Bistro Mathilda Oostende is een familie-gerunde bistro aan de rand van het bekende Leopoldpark, op loopafstand van het Casino-Kursaal. Een restaurant dat je zeker niet voorbij moet lopen wanneer je zoekt…