Bistro Mathilda Oostende

Hotspot: Bistro Mathilda Oostende

Bistro Mathilda Oostende is een familie-gerunde bistro aan de rand van het bekende Leopoldpark, op loopafstand van het Casino-Kursaal. Een restaurant dat je zeker niet voorbij moet lopen wanneer je zoekt naar een prettige plek voor lunch of diner.

Hotspot: Bistro Mathilda Oostende

Vorige zomer was ik in Oostende en maakte ik kennis met deze bistro in het centrum van de Belgische badplaats. Als we aan tafel gaan zitten en om ons heen kijken, lijken we in één klap de gemiddelde leeftijd in het restaurant omlaag te trekken. Dat lijkt niemand iets te deren; we worden vriendelijk toegelachen door andere gasten en onze ober legt het Ontdekken & Proeven menu dat voor ons is gepland uitgebreid toe.

Ontdekken en Proeven menu

Het Ontdekken & Proeven menu is een uitgebreid, betaalbaar 3-gangen keuze-menu voor €37. Ideaal om uitgebreid te genieten en kennis te maken met de kaart, waarop lokale ingrediënten en respect voor de natuur een grote rol spelen. Dit menu verandert maandelijks, net als het Menu Mathilda.

Bistro Mathilda Oostende

Ik kies voor de rode biet met geitenkaas, miso en Romeinse salade als voorgerecht en leng filet met broccoli en zeekraal & citroenboter als hoofdgerecht. Tegenover me wordt een gegrilde breydelhammetje en farfalle met ratatouille van zomergroenten geserveerd.

Terwijl we smullen van onze gerechten, worden onze glazen gevuld met passende wijnen. Een gerestylede mojito met panna cotta als dessert sluit deze smakelijke lunch af.

Bistro Mathilda Oostende

Een aanrader, die je zeker moet overwegen als je in Oostende bent – en laat je daarbij niet afschrikken door het ietwat hoge deftige-dames-en-heren-op-leeftijd gehalte! Mathilda streeft een gezellige jazzy bistro sfeer na en verwelkomt eenieder die wil genieten van een lekkere maaltijd, of dat nu een driegangenlunch of slechts een hoofdgerecht is.

Bistro Mathilda, Leopold II-laan 1, 8400 Oostende (+32 59 51 06 70)
info@bistromathilda.be, www.bistromathilda.be/nl

Meer lezen over Oostende?

 Welke hotspot(s) in Oostende kun jij aanraden?

Dit wil je wellicht ook lezen
3x heerlijke hotspots in Leuven

3 heerlijke hotspots in Leuven

Ga jij binnenkort uit eten in Leuven en zoek je nog een leuk restaurant? Ik ontdekte drie heerlijke hotspots in Leuven voor je.
Burgers eten bij Huis der Burgers in Leuven

Restaurant tip: Huis der Burgers Leuven

Huis der Burgers is een populair restaurantje middenin het centrum van Leuven. Met maar liefst 12 verschillende burgers – van rund tot vega – en een drietal burgers buiten de kaart is de keuze ruim en betaalbaar.