Burgers eten bij Huis der Burgers in Leuven

Restaurant tip: Huis der Burgers Leuven

Hamburgers zijn hot. Dat blijkt wel uit het nog steeds toenemende aantal restaurants dat uitsluitend burgers op het menu heeft staan. Huis der Burgers in Leuven voegt zich bij deze burgerrestaurants.

Restaurant in Leuven: Huis der Burgers Leuven

Huis der Burgers is een populair restaurantje middenin het centrum van Leuven. Met meer dan 10 verschillende burgers – van rund tot vegetarisch – en een drietal burgers buiten de kaart is de keuze ruim en betaalbaar. Fijn, zeker als je het restaurant per toeval ontdekt (via Foursquare) zoals wij.

Als we aankomen rond zes uur is het nog rustig maar vlak nadat we een tafeltje voor twee hebben gekregen, stroomt ook de rest van het restaurant vol. Studenten, gezinnen en toeristen, iedereen komt hier voor een snelle maar goede maaltijd.

Huis der Burgers in Leuven

Uit eten bij Huis der Burgers Leuven

Het aanbod is aan hamburgers is ruim: van classic burgers met rundvlees, bacon & cheese, tot een greek lamb burger en burgers met kip of zalm. Ook voor vegetariërs is er keus uit twee regelmatig wisselende burgers. Zelfs de koolhydraat-mijdende mensen worden hier tegemoet gezien: het gehele assortiment kan ook als skinny burger, dus zonder broodje, worden besteld.

Kleine eters kunnen alleen de burger bestellen, terwijl grote(re) eters er ook friet en salade bij bestellen. Prijzen variëren van €11,50 voor een bachelor classic burger tot €17,50 voor diverse master burgers. Ben & Jerry’s ice cream, home made brownies en cheesecake maken je maaltijd af.

Zin in een lekker drankje of aperitief? Probeer ook de diverse biertjes en cocktails eens!

Wij beleefden hier een smakelijke avond en Huis der Burgers is zeker een aanrader wanneer je lekker wilt eten in Leuven!

Hotspot: Huis der Burgers Leuven
Hotspot: Huis der Burgers Leuven

Meer doen in Leuven? Lees dan deze city guide Leuven!

Zelf naar Huis der Burgers in Leuven?

Huis der Burgers is geopend van maandag t/m vrijdag geopend van 11:30 – 14:30 uur (lunch) en 17:30 – 22:00 uur (diner). Op zaterdag kun je de hele dag (12:00 – 23:00 uur) terecht voor lunch en diner. Gesloten op zondag.

Adres: Tiensestraat 26, Leuven, www.huisderburgers.be

Heb jij een favoriet restaurant in Leuven?

5 reacties
  1. Hmmm lekker, burgers! Daar ben ik dol op! De volgende keer dat ik in Leuven ben, zal ik het proberen te onthouden.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Dineren bij sterren-chefs in New York City: Andrew Carmellini voor Leuca in het nieuwe William Vale Hotel

Dineren bij sterren-chefs in New York City

In New York zijn steeds meer beroemde chef-koks te vinden, bekend van televisie of geprezen door de industrie zelf. Sterrenchefs als Carla Hall en Cooking Under Fire’s Todd English openen…