Huis der Burgers Leuven

Hotspot: Huis der Burgers Leuven

Hamburgers zijn hot. Dat blijkt wel uit het nog steeds toenemende aantal restaurants dat uitsluitend burgers op het menu heeft staan. Huis der Burgers in Leuven voegt zich bij deze burgerrestaurants.

Hotspot: Huis der Burgers Leuven

Huis der Burgers is een populair restaurantje middenin het centrum van Leuven. Met maar liefst 12 verschillende burgers – van rund tot vega – en een drietal burgers buiten de kaart is de keuze ruim en betaalbaar.

Als wij aankomen rond zes uur is het nog rustig maar vlak nadat we een tafeltje voor twee hebben gekregen, stroomt ook de rest van het restaurant vol. Studenten, gezinnen en toeristen, iedereen komt hier voor een snelle maar goede maaltijd.

Eten bij Huis der Burgers Leuven

Het aanbod is zogezegd ruim: van classic burgers met rundvlees, bacon & cheese, tot een greek lamb burger en burgers met kip of zalm. Ook voor vegetariërs is er keus uit een verse wortelburger of verse gierstburger. Zelfs de koolhydraat-mijdende mensen worden hier tegemoet gezien: het gehele assortiment kan ook als skinny burger, dus zonder broodje, worden besteld.

Kleine eters kunnen alleen de burger bestellen (bachelor), terwijl grote(re) eters er ook friet en salade bij bestellen (master). Prijzen variëren van €9,- voor een bachelor classic burger tot €16,- voor diverse master burgers.

Ben & Jerry’s ice cream, home made brownies en cheesecake maken je maaltijd af.

Zeker een aanrader wanneer je lekker wilt eten in Leuven!

Huis der Burgers in Leuven
Hotspot: Huis der Burgers Leuven
Hotspot: Huis der Burgers Leuven

Huis der Burgers is geopend van maandag t/m zaterdag geopend van 11:30 – 14:30 uur (lunch) en 17:30 – 22:00 uur (diner). Gesloten op zondag.

Tiensestraat 26, Leuven, www.huisderburgers.be

Meer doen in Leuven? Lees dan deze city guide Leuven!

Heb jij een favoriet restaurant in Leuven?

5 reacties
  1. Hmmm lekker, burgers! Daar ben ik dol op! De volgende keer dat ik in Leuven ben, zal ik het proberen te onthouden.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotspot: acht&dreissig Berlijn

Hotspot: achtunddreissig Berlijn

In een stad als Berlijn is het culinaire aanbod groot. Nieuwe restaurants poppen als paddenstoelen uit de grond en culinaire trends worden er niet alleen gevolgd maar gecreëerd. Tijdens mijn eerste…
Secret spots in Londen: bezoek Leadenhall Market

7x Uit eten in Londen

In een wereldstad als Londen kan het aanbod aan restaurants nog weleens overweldigend zijn. Tijdens mijn laatste paar bezoeken deed ik weinig anders dan lekker eten in Londen. Ik geef…