De leukste plekken voor ontbijt, brunch en lunch in Antwerpen

Leukste plekken voor ontbijt, brunch en lunch in Antwerpen

Wil je lekker lunchen in Antwerpen, of zoek je een leuke plek voor ontbijt of brunch? Dit zijn de leukste plekken voor ontbijt, brunch en lunch in Antwerpen.

Lunch in Antwerpen: de leukste hotspots voor lunch (+brunch en ontbijt)

Antwerpen blijft een heerlijke stad voor een toffe stedentrip naar België. Je vindt er super veel goede cafés, restaurants en andere hippe hotspots. Ben je op zoek naar lunch in Antwerpen? Dit zijn de leukste hotspots!

Butchers Coffee

In de Antwerpse wijk Zuid zijn steeds meer hippe hotspots te vinden. Zo ook Butchers Coffee, een stoere koffiebar (mét roze tegels op de muur) die is gevestigd in een oude slagerij. Waar ooit slagers aan het werk waren, betaal je nu je koffie aan de toonbank.

Het café heeft een klein terrasje voor de deur en ontbijt- en lunchgerechten op de kaart. Doordeweeks vanaf 7 uur open, in het weekend vanaf 9 uur.

Adres: Kasteelstraat 57, Antwerpen

CafeMatic

Aan het einde van de Meir vind je CafeMatic. Dit gezellige ontbijt- en lunchcafé heeft een heerlijk terras. Verwacht hier ook veel locals die hier met open geklapte laptops werken of uitgebreid koffie drinken met een groepje vrienden. De kans is groot dat je even moet wachten op een tafeltje maar dan krijg je vervolgens ook heerlijke koffie (al dan niet met plantaardige melk) en eten.

Adres: Vleminckveld 4, Antwerpen

De leukste plekken voor ontbijt, brunch en lunch in Antwerpen

Cafématic is een lokale hotspot in Antwerpen

Crumbles & Beans

Crumbles & Beans Deze knusse ontbijt- en lunchspot in Antwerpen Noord is vijf dagen per week open vanaf 09:00 uur (woensdag en zaterdag gesloten). Op de kaart staan onder meer bio croissants, stoere boterhammen & ambachtelijke broodjes, verse soep en cake uit eigen oven, zwarte koffie & biologische thee.

Adres: Lange Dijkstraat 16, Antwerpen

Felfel

Felfel serveert Libanees street food, falafel en andere smakelijke brunch en lunchgerechten uit het Midden-Oosten. Deze populaire hotspot is inmiddels niet meer weg te denken uit Antwerpen en een aanrader voor een bezoekje.

Adres: Mechelsesteenweg 37, Antwerpen

Jam.

All-day breakfast & brunch in Antwerpen: het kan bij bij Jam. Hier kun je de hele dag terecht voor lekker eten en drinken, zoals al op de gevel staat. Er wordt all day breakfast, lunch en hapjes geserveerd, waaronder panini en salades.

Adres: Wolstraat 47, Antwerpen

Reis naar Antwerpen met de trein en ontdek de lekkerste restaurants in Antwerpen

Leukste restaurants in Antwerpen (2021) hier wil je eten en drinken in Antwerpen

Lekker ontbijten en lunchen bij Jam. in Antwerpen

Nordica 31

Nordica 31 is een nieuwe hotspot in Antwerpen-Zuid en laat zich inspireren door de Noorse keuken. Hier kun je naast (take-away) koffie ook terecht voor smakelijke ontbijtjes en lekkere lunches. Van smørrebrød tot een zelfgebakken kardemon bun of een verse salade.

Belegstraat 3, Antwerpen

Lekker ontbijten bij Nordica31 (https://www.instagram.com/p/ChJfEMYthq5/)

Salon de thé Claude

Hendrik Conscienceplein 5, Antwerpen

Geniet van de pittoreske sfeer op het Conscienceplein en ga voor ontbijt, brunch, lunch en afternoon tea (en champagne!) naar Salon de thé Claude. Prachtige locatie en prachtige salon voor een fijne stop.

Sil’eau

Bij Sil’eau kun je terecht voor ontbijt, lunch en borrel. Op het menu staan onder meer salades en pasta’s. Te vinden op ‘t Eilandje in Antwerpen. Maandag t/m vrijdag geopend tussen 11:30 – 16:00, zaterdag/zondag tussen 09:00 – 17:00.

Napoleonkaai 41, Antwerpen

STORY Bistro

Bestellen doe je bij STORY Bistro door middel van self-service: er is elke dag een goed gevuld buffet. Al het eten is vers & biologisch en in de open keuken wordt het soms voor je neus bereidt. ’s Ochtends kun je vanaf 8 uur terecht voor een ontbijtbuffet; het lunchbuffet bestaat uit diverse warme schotels, dikwijls met oosterse invloeden, frisse salades, belegde broodjes en soep.

Adres: Godefriduskaai 2, Antwerpen

Uit eten in Antwerpen: Brunchen of lunchen bij Story Urban Deli Shop Antwerpen

Uit eten in Antwerpen: ga lekker brunchen of lunchen bij Story Urban Deli Shop Antwerpen

Tinsel

Ontbijt- en lunchcafé Tinsel heeft op haar uitgebreide ontbijt- en lunchmenu onder meer huisgemaakte granola, pannenkoeken en zelfgebakken brood staan. Het is er dan ook bijna altijd gezellig druk. Let op: vanwege een verhuizing tijdelijk gesloten tot juni 2022.

Koffie, ontbijt en brunch in Antwerpen

Alleen op zoek naar een snelle koffie of heb je zin in een uitgebreid ontbijt of brunch in Antwerpen? Dat kan!

copper

Breakfast & brunch restaurant copper serveert op weekdagen ontbijt en lunch, vaak met seizoensgroenten in de hoofdrol. Ook leuk: naast koffie en eten kun je hier ook vintage keramiek aanschaffen.

Belegstraat 80, Antwerpen

De Foyer

De Foyer huist in de prachtige Bourlaschouwburg. Hier kun je op zaterdag en zondag tussen van 10 en 14 uur heerlijk brunchen. Op zondag word je hier zelfs extra verwend met live klassieke muziek. Je geniet er van een uitgebreid brunchbuffet met heerlijke lokale producten.

Komedieplaats 18, Antwerpen

Normo

Coffeebar & micro-roastery Normo brandt zijn eigen koffiebonen en zorgt daarmee voor heerlijke koffie voor fijnproevers. Deze koffiebar op de Meir is dan ook perfect voor een koffiepauze tijdens je stedentrip Antwerpen.

Adres: Minderbroedersrui 30, Antwerpen

Viggo’s Coffee

Op loopafstand van het Centraal station – in Antwerpen Noord – ligt de gezellige koffiebar Viggo’s Coffee. Eigenaar Tim vernoemde zijn koffiebar naar zijn zoon. Hier haal je dinsdag t/m zondag de lekkerste speciaalkoffie. Ook leuk: er zijn regelmatig muzikale optredens.

Adres: De Coninckplein 21, Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Viggo’s (@viggoscoffee)

Meer lezen over de leukste dingen om te doen en eten en drinken in Antwerpen en omgeving?

Wat is jouw favoriete hotspot voor koffie, brunch of lunch in Antwerpen?

Dit wil je wellicht ook lezen