Hotspots Antwerpen: Vanaf het panoramadak van het MAS heb je een prachtig uitzicht over Antwerpen, gratis en voor niets

Nieuwe hotspots in Antwerpen voor je bucketlist

Op zoek naar nieuwe hotspots in Antwerpen die je niet mag missen dit jaar? Deze nieuwe bars en restaurants in Antwerpen zijn dé hotspots voor je Antwerpse bucketlist!

Nieuwe hotspots in Antwerpen voor je bucketlist

In een stad als Antwerpen worden regelmatig nieuwe bars en restaurants geopend. Ga jij binnenkort een weekendje weg naar Antwerpen en zoek je nog toffe hotspots om lekker te eten en drinken? Deze nieuwe hotspots wil je niet missen!

Café Commercial

Café Commercial was decennia lang een gezellig volkscafé in Antwerpen. Nadat het een paar jaar geleden de deuren sloot, betekent 2024 een nieuwe start. Uitbater Davy Schellemans opent er nu namelijk een restaurant! Het interieur en de sfeer blijven hetzelfde Cafe Commercial zelf wordt een  laagdrempelig à la carte-restaurant met een twaalftal gerechten. De focus ligt op lokale, seizoensgebonden producten en huisgemaakte pasta’s.

Adres: Lange Lobroekstraat 77, Antwerpen

Dabba King

Sinds afgelopen november kun je in Antwerpen terecht bij Dabba King voor een smaakvolle reis naar Zuid-India. Dit nieuwe restaurant, gelegen op het Zuid, waar voorheen foodbar Middle Eats was gevestigd, serveert authentieke Chettinad-gerechten.

De eigenaren, die ook bekend staan van Fiskebar en Fiskeskur, zijn trots op hun menukaart. Deze bevat diverse traditionele gerechten, zoals biryani (een soort paella) en dosa (pannenkoekjes met kokoschutney). De pure smaken van de Zuid-Indiase keuken nemen je mee naar een andere wereld.

Adres: Graaf van Egmontstraat 2, Antwerpen

Fidele

Sinds begin dit jaar is gastrobar Fidèle een nieuwe hotspot op het Antwerpse Zuid. De menukaart biedt een eigentijdse twist op klassieke bistrogerechten, met een focus op biologische en lokale producten.

Fidèle is de perfecte plek voor elk moment van de dag. Kom langs voor een lekkere kop koffie in de ochtend, geniet van een uitgebreide lunch op het middag, of laat je ‘s avonds verrassen door de heerlijke gerechten tijdens een gezellige apéro die uitloopt in een diner.

Adres: Wapenstraat 18, Antwerpen

Fidèle: een gezellige bistro met moderne bistrogerechten

Bar & bistro Monroe

Vlaamse restaurateur Kasper Stuart is al bekend van onder meer Black Smoke en Brasserie Appelmans. Nu heeft hij de feestjes van bar The Dirty Rabbit verruild voor gezellig dineren in bistro Monroe. Op de kaart staat een mix van klassiek en moderne wereldkeuken. Je kunt er terecht voor zowel lunch, brunch en diner maar ook voor een goed glas wijn of champagne.

Adres: Gentplaats 1, 2000 Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door bistro monroe (@bistromonroe)

Bar Bulot

Na een succes in Gent is er nu ook in Antwerpen een vestiging van Bar Bulot. Deze brasserie vind je in het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp*. Ook hier vind je een grote bar, comfortabele fluwelen bankjes en uitzicht op de open keuken. Sla bij lekker weer ook het ruimte terras niet over. Op de dinermenu bij Bar Bulot staan Frans-Belgische gerechten met een moderne twist.

Adres: Lange Gasthuistraat 41,2000 Antwerpen

Bistro Repasse

Bistro Repasse is in het voorjaar van 2022 gestart door twee schoolvrienden. Deze nieuwe bistro is te vinden op de site van brouwerij De Koninck en serveert gerechten uit de Franse keuken. Dat betekent niet alleen klassiekers maar ook veel vlotte gerechten die à la minute aan tafel worden afgemaakt. Woensdag t/m zondag geopend voor lunch en diner.

Adres: Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Repasse (@repasse_antwerp)

Wayku Antwerpen

Wie bijzonder wil smullen, wil Wāÿk’u bezoeken! Hier proef je Aziatisch en Peruaans streetfood! De naam komt uit de inheemse Peruaanse taal Quechu en betekent ‘koken’. Donderdag t/m zondag geopen van 12:00 tot 21:00 uur.

Adres: Ernest Van Dijckkaai 24, Antwerpen

Zomerbar SOMMAR

Als alles goed gaat en de organisatie een goede locatie kan vinden, gaat ook deze zomer pop-up zomerbar SOMMAR weer open. De populaire pop-upzomerbar zorgde de afgelopen jaren al voor heerlijke zomers aan het water en werkt dit jaar samen met drie verschillende horecapartners. Hou de website in de gaten voor de locatie in 2024!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SOMMAR (@peopleofsommar)

Meer ontdekken in Antwerpen?

Lees ook deze artikelen over wat te proeven, zien en doen in Antwerpen:

3 reacties
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen
Belgische wafels in Brugge

Culinaire festivals in Vlaanderen

Van Vlaamse speciaalbieren tot frieten, Bourgondisch België weet wel hoe ze zichzelf op de kaart moet zetten. De komende maanden staan er weer flink wat culinaire festivals in Vlaanderen te…