Mijn Berlijn review

Recensie: Mijn Berlijn – met de leukste Berlijn tips

Berlijn leeft, dat moge duidelijk zijn. Dat vind ook Marjolein van der Kolk, die inmiddels al geruime tijd in de stad woont en al jaren een goed gelezen blog over Berlijn runt. Met Mijn Berlijn gaat ze nog een stapje verder en stelt ze ‘haar’ Berlijn met liefde aan je voor.

Review: Mijn Berlijn

Op BerlijnBlog.nl schreef Marjolein jarenlang over haar dagelijkse leven en de leukste ontdekkingen in het Duitse Berlijn. Bijzondere achtergrondverhalen, favoriete wijken, restaurants en de mooiste foto’s en persoonlijke tips: het maakte van haar blog een geliefde plek voor iedereen die Berlijn bezoekt en online op zoek gaat naar informatie. En een beetje blogger brengt tegenwoordig een boek uit, dus ook Berlijn-Blog maakte overstap van online naar papier.

Toch is Mijn Berlijn absoluut geen gemiddelde reisgids of slap aftreksel van haar blog, al vind je her en der door het boek verspreid wel diverse verwijzingen naar Berlijn-blog. Het boekwerk omvat persoonlijke tips en favorieten en Marjolein neemt je aan de hand mee door haar geliefde woonplaats.

Van Mijn Berlijn tot Ons Berlijn

Geen compleet boek met alles wat je maar kunt weten over Berlijn, wel een verzameling van haar favoriete adresjes die voor iedereen leuk zijn om te lezen. Of je nu nog niet eerder in Berlijn bent geweest of de stad al vaker hebt bezocht, je leert Berlijn op een andere manier kennen.

Het boek telt 240 pagina’s en staat vol prachtige beelden en foto’s die door Marjolein veelal zelf geschoten zijn. Het boek is onderverdeeld in 7 delen: van ‘Ons Berlijn’ over de typische gedragingen van Berlijners en ‘Een stad met een verhaal’ over onder meer de roerige geschiedenis van de stad tot de verschillende seizoenen in Berlijn.

Mijn Berlijn reviewMijn Berlijn reviewMijn Berlijn, vlooienmarktenMijn Berlijn, Marjolein

Lees ook: Doen in Berlijn: 5 toptips voor Berlijn in de lente

De leukste Berlijn tips

Natuurlijk geeft Marjolein je de leukste Berlijn tips:

  • Zo moet je voor de beste Duitse klassieke keuken naar Gaststätte Prater (Kastanienallee 7-9)
  • Voor de beste sushi naar Sasaya (Lychener Straße 50)
  • Een oase van rust én prachtig uitzicht op het stadsstrand (!) van Deck 5, bovenop een winkelcentrum (Schönhauser Allee 79)
  • De Berlijnse hofjes en parken mag je zeker niet overslaan
  • De mooiste kerstmarkt van de stad op de Gendarmenmarkt is in december absoluut niet te missen
  • En wist jij bijvoorbeeld dat je in Prenzlauer Berg (Kollwitzstraße 83) tweedehands boeken uit bomen kunt pakken?

Marjolein trakteert je op handige (achtergrond)weetjes, kleine geschiedenislesjes en bovenal eigen ervaringen en de leukste tips voor een bezoek aan deze bijzondere stad. Zo leer je naast Berlijn ook haar een beetje kennen en dat is precies wat dit boek zo leuk maakt.

Is er dan ook iets dat ik minder vind aan dit Berlijn boek?

Zoals ik al zei, is het geen typische reisgids; zo vindt je geen plattegronden of een index achterin het boek en zijn de foto’s altijd gelijk aan wat je ernaast leest. En persoonlijk vind ik dit soort reisboeken vaak veel te mooi om tijdens een stedentrip in mijn rugzak te proppen en te bezoedelen door gebruik! Gelukkig kan het boek mooi op de reisboekenplank in mijn boekenkast blijven prijken, tot ik zelf weer eens naar Berlijn ga.

Zelf het boek aanschaffen?

Mijn Berlijn is een aanrader voor elke Berlijn liefhebber, ongeacht het aantal keren dat je de stad hebt bezocht. Het boek is voor €17,95 verkrijgbaar bij diverse boekhandels, waaronder Bol.com.

Ken jij het boek Mijn Berlijn al?

5 reacties
  1. Ahh het is zo’n heerlijk boek. Helemaal eens met je ‘minpunt’; ik ga hem niet in mijn tas proppen om mee te nemen ;) Ik schrijf de adressen wel op, haha!

  2. Ik ben DOL op Berlijn, ben er al een paar keer geweest maar op een gegeven moment wil je wel eens van de gebaande paden af. Ik denk dat dit boek dan een goede leidraad kan zijn. Ik ben alleen precies zoals jij: Als een boek te mooi is, vind ik het zonde om hem in mijn tas te gooien tijdens een reis! De prijs voor het boek valt ook alles mee al zeg ik het zelf. Zeker voor een reisgids over een plek waar ik al vaker ben geweest vind ik het niet erg om wat meer uit te geven voor een unieke of vernieuwende kijk op de stad. Leuke review!

  3. Wat super leuk om te zien dit! Ik heb toevallig ook vandaag een artikel op mijn blog over Berlijn, maar dan met mijn favo horeca hotspots! :D

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen