LONDEN: Reisgids vol Britishness en geheime tips voor Londen

LONDEN: Reisgids vol Britishness en geheime tips voor Londen

Op zoek een reisgids met originele tips voor Londen? Dan wil je het boek Londen niet missen, ofwel Londens adresboekje van ‘s werelds grootste anglofiel Serge Simonart.

Reisgids Londen: vol geheime tips van een Anglofiel

Londen is een van mijn favoriete wereldsteden in Europa en ik kan het aantal citytrips Londen dat ik maakte inmiddels niet meer op één hand tellen. Gelukkig zijn er altijd mensen die deze stad nog veel beter kennen. Zoals Serge Simonart, een Belgische journalist, schrijver en ’s werelds grootste anglofiel.

Reisgids Londen door Serge Simonart

Simonart bezocht Londen naar eigen zeggen meer dan duizend keer en kent de stad als geen ander. Zijn ervaringen en ontdekkingen in Londen heeft hij nu gebundeld in de luxueuze reisgids Londen.

Ik ontving de reisgids Londen en dook in de ‘geheime tips’ van Simonart. Het boek staat vol persoonlijke tips en suggesties om de zinderende kant van Londen te ontdekken.

Niet altijd de goedkoopste tips trouwens. Zo is Simonart geen van de Londense metro en reist hij zelf steevast met een taxi door Londen. Ook betaalt hij liever meer voor de kleinste hotelkamer in een chic hotel dan voor de grootste in een ‘banaal’ hotel. Maar zijn motto is dan ook duidelijk: “Je hebt verdomme hard gewerkt, you’re worth it!“.

‘Dit is geen boek voor backpackers met een laag budget, wel voor romantici, honeymooners, tweeverdienersfamilies en meerwaardezoekers voor wie het […] iets meer mag zijn’

Het Londen van Simonart

Deze reisgids ambieert 100% rendement. Verwacht dus geen dertien-in-een-dozijn tips en perfecte Instagram-foto’s die elke toerist naar dezelfde bezienswaardigheden en trendy hotspots stuurt. In plaats daarvan neemt Simonart je mee naar wat hij ziet als de beste plekken in de stad, stuk voor stuk zelf bezocht, beleefd en ervaren.

Hij deelt waarom hij liever in een befaamde black cab stapt dan in de metro. Zijn favoriete winkels en gentleman’s clubs in de mooiste wijken van Londen. Maar hij brengt je ook langs de begraafplaatsen van Londen en blue plaques, ronde blauwe borden aan Londense gevels die je wijzen op bekende historische figuren die er ooit woonden.

Reisgids Londen

De reisgids Londen van Simonart is allesbehalve standaard en zorgt geheid voor zin in een nieuwe stedentrip naar de Engelse metropool. Of je het boek dan ook in je koffer stopt, is de vraag. Het is stevig en zwaar en niet per se handzaam als je van licht reizen houdt. Maar het is een aanrader voor elke liefhebber van Londen, bijzondere reisboeken en citytrips buiten de gebaande paden.

Londen van Serge Simonart is nu te koop voor €39,99 bij onder meer Bol.com*.

Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Aantal pagina’s: 344
EAN: 9789463937122

Meer lezen over Londen?

Ontdek meer (persoonlijke) tips met deze artikelen:

Dit wil je wellicht ook lezen