Bucketlist en reistrends

Reistips & reisinspiratie: over steden van de toekomst en winter in Londen

Zomer of winter, de reiswereld staat nooit stil! Ik ging weer op zoek naar de leukste inspiratiebronnen, handige reistips, bijzondere bestemmingen en steden van de toekomst. Een nieuwe editie van Travel tips & inspiration!

Reistips & reisinspiratie #29 over steden van de toekomst

Hyde Park Winter Wonderland

Hoewel we nog volop van de herfst kunnen genieten, stromen de aankondigingen van kerstmarkten en winterattracties mijn mailbox al binnen. Zo zal Hyde Park in Londen over een paar weken al tot winter wonderland worden omgetoverd. Toegang is gratis, maar voor de hoofdattracties als het reuzenrad, schaatsbaan en circusoptredens zul je moeten betalen. Ik ben begin december in Londen dus wellicht hop ik er even langs om vast in de kerstsfeer te komen!

Zo breng je 1, 2, 3 dagen door in Londen

Stedentrips in de winter: Londen in de sneeuw

Top 5 steden van de toekomst

Op 31 oktober was het Wereldsteden Dag. Deze dag werd door de Verenigde Naties op de kalender gezet om steden te laten samenwerken voor een duurzame stedelijke ontwikkeling en urbanisatie op de politieke agenda te krijgen. Booking.com greep deze dag aan om een top 5 van vooruitstrevende steden samen te stellen. Bestemmingen die stuk voor stuk modern zijn en oog hebben voor de toekomst en zich richten op het verbeteren van het levensonderhoud van hun inwoners en toeristen door innovatieve technologie.

  1. Curibita, Brazilïe – De op zeven na de grootste stad van Brazilië heeft internationale prijzen gewonnen voor duurzaamheid. Ook heeft UNESCO de stad geprezen voor zijn efficiënte transportsysteem dat als model dient voor ontwikkelingsgebieden.
  2. Helsinki, Finland – Deze Finse stad probeert voor 2025 het particuliere autobezit af te schaffen. Overal in Helsinki is gratis wifi beschikbaar, zodat je nooit ergens vast komt te zitten zonder een plattegrond op je telefoon.
  3. Masdar City, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten – Openbaar vervoer op schone energie, natuurlijk gekoelde straten in de stad en “groene” politieagenten die het energieverbruik controleren. Masdar City belooft ‘s werelds meest duurzame stad te zullen zijn. Deze ommuurde stad wordt gebouwd naast de luchthaven van Abu Dhabi en is een potentieel centrum voor schone energie. Naar verwachting zal de stad dit jaar zijn eerste 7000 bewoners huisvesten.
  4. Silicon Valley, Verenigde Staten – De thuisbasis van de grootste technologiebedrijven van de wereld, zoals Google en Facebook waar slimme mensen met nog slimmere ideeën werken en meer technologische talent rondloopt dan waar dan ook.
  5. Toronto, Canada – UNESCO heeft Toronto uitgeroepen tot de meest diverse stad in de wereld. De stad heeft een aantal indrukwekkende gebouwen en een bloeiende kunstscène. Factoren die bijdragen aan de vooruitstrevendheid van de stad.

Reistips van de week

Wat zijn jouw travel tips & tricks van deze week?

3 reacties
  1. Toen ik op Amerika vloog, had ik een stop over in Toronto, maar ik heb niks van de stad gezien – te korte tijd als overstap! En dan te bedenken dat ik een UNESCO stad had kunnen bezichtigen… volgende keer dan maar ;) en dan maar meteen met WOW natuurlijk.

  2. Dat vind ik wel fijn nieuws van WOW, wat ik wil weer terug naar de westkust en naar IJsland, dus ik zie daar een combi vlucht aankomen!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Wat ik tot nu toe leerde van reizen - Natasja krokodil

7 dingen die je alleen op vakantie doet

Op vakantie gaan is fijn: even er tussenuit, nieuwe dingen zien en je dagelijkse sores achter je laten. Heerlijk, maar voor sommige mensen betekent het ook dat ze al hun…
Bucketlist en reistrends

Untranslatable words of onvertaalbare woorden

Elke cultuur heeft haar eigen taal en daarmee haar eigen woorden om dingen mee te omschrijven. Sommige woorden zijn zo uniek voor de cultuur dat ze in geen enkele andere…