Schrikkeldag in Dublin

Schrikkeldag in Dublin

Bracht ik vorig jaar nog Valentijnsdag door in Kilkenny, spendeer ik dit jaar alweer een ‘speciale’ kalenderdag in Ierland. 29 Februari, schrikkeldag ofwel Leap day, heeft een bijzondere betekenis hier.

Schrikkeldag in Dublin

Het is namelijk dé dag dat vrouwen hier hun partner ten huwelijk kunnen vragen! Nu is een huwelijksaanzoek tegenwoordig allang niet meer voorbehouden aan de mannen onder ons, maar wanneer je als man op Leap Day ten huwelijk wordt gevraagd, mag je blijkbaar niet weigeren! Hm… Over leap of faith gesproken.

Ik heb nog even overwogen om op mijn knie te vallen voor de eerste de beste goed uitziende Ier maar besloot het uiteindelijk toch maar bij een paar toeristische kiekjes te houden.

En hoewel het de hele dag regenachtig was, bleek er nog genoeg kleur te vinden in de stad.

Dublin op 29 februari

Zo lag Dublin er op 29 februari bij.

Schrikkeldag in Dublin
Schrikkeldag in Dublin: Trinity College
Schrikkeldag in Dublin: Trinity College
Bankers, Guinness in Dublin
Regen in de straten van Dublin
Fleet Street in Temple Bar in Dublin

Nu staat nog een zakelijke afspraak op het programma en hopelijk ook wat minder regen. Regen hoort bij Ierland en daarmee ook bij Dublin, maar zon maakt alles vaak toch net een tikje mooier.

Deed jij nog iets bijzonders vandaag?

7 reacties
  1. Zo te zien had je net zulk regenachtig weer als ik in Nice had, maar hoe jammer ook, vaak is het dan tóch nog mooi. Maar met een zonnetje erbij is het wel een stuk lekkerder ja.
    Grappig dat van die schrikkeldag. dat wist ik niet.

    1. Helaas wel, en uitgerekend vanochtend was het heerlijk zonnig en ik onderweg naar het vliegveld :’) Maar leverde uiteindelijk toch best mooie plaatjes op!

  2. Toffe foto’s!! En heerlijk om in Dublin te zijn, ben jaloers! Zit erg te dubben of ik in maart nog een paar dagen naar Ierland ga maar jouw foto’s maken het extra aantrekkelijk! :-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Kilkenny Castle - 7x de mooiste kastelen in Ierland

5x Wat te doen in Kilkenny

Een typisch Ierse plaats met een lange geschiedenis en bomvol bezienswaardigheden en activiteiten om een paar leuke dagen mee te vullen. 5 dingen die je zeker moet doen in Kilkenny: dit…