Hotspots in New York City: 230 FIFTH Manhattan

Uit eten in New York: 7x Hotspots in New York City

New York City telt meer hotspots dan je waarschijnlijk in een jaar kunt bezoeken. Toch kan ik je wel een paar tips geven voor tried & tested spots die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. 7 hotspots in New York City.

7x Hotspots in New York City: lekker uit eten in New York

De stad die nooit slaapt, telt meer hotspots dan je waarschijnlijk in een jaar kunt bezoeken. Dat ontdekte ik ook weer tijdens mijn laatste verblijf in deze wereldstad. Toch kan ik je wel een paar tips geven voor tried & tested spots die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. 7 hotspots in New York City, waar je je kunt onderdompelen in die typische big city vibe en lekker uit eten kunt.

Lunchen in New York

Friedman’s Lunch

Voor betaalbaar home made comfort food ben je bij Friedmans Lunch op de juiste plek. Naast lunch kun je hier ook terecht voor ontbijt en diner, allemaal bereid met biologische seizoensgebonden ingrediënten.

Friedman’s Lunch in Chelsea Market 75 9th Ave, New York, NY 10011 (www.friedmanslunch.com) &
Friedman’s 31st (Midtown West, 132 West 31st Street, New York, NY 10001

Friedman's Lunch - Hotspots in New York City

Mazzola Bakery and Cafe

Ontdekt tijdens een fietstocht door Brooklyn, deze fijne lunchspot: bij Mazzola Bakery haal je onder meer goedgevulde turkey, roast beef en veggie sandwiches. Probeer ook vooral het lard bread (niet geschikt voor vegetariërs).

192 Union St, Brooklyn, NY 11231 (www.mazzolabakeryandcafe.com)

Bezoek Mazzola Bakery in Brooklyn, New York ©watzijzegt.com

Bezoek Mazzola Bakery in Brooklyn, New York ©watzijzegt.com

Dinner & drinks in New York

Een avondje uit in Manhattan is natuurlijk super tof om mee te maken! Dat begint met lekker eten en drinken.

Buddakan

Bij het grote publiek bekend geworden door een verschijning in Sex and the City is Buddakan een populaire spot in de Meatpacking District. Niet goedkoop maar garant voor een avond heerlijk Aziatisch dineren met onder meer dim sum. En als je het barpersoneel een lol wilt doen, bestel dan iets anders dan een Cosmopolitan ;-)

75 9th Ave, New York, NY 10011 (www.buddakannyc.com)

Oficina Latina

(restaurant is inmiddels gesloten)

Oficina Latina was een klein en populair Latijns-Amerikaans restaurantje in Nolita waar gerechten geïnspireerd op de Pan-American Highway op de kaart staan. Ga hier zeker heen als je liefhebber bent van taco’s, guacamole, arepas en biertjes uit Centraal- en Zuid-Amerika.

24 Prince St, New York, NY 10012 (www.oficinalatinanyc.com)

Rooftop bars & dancing in New York

230 FIFTH

Een toeristentrekker die in veel reisgidsen vermeld staat, maar het uitzicht vanaf de 230 FIFTH rooftop bar is dan ook schitterend. Recht tegenover het Empire State Building zit je eerste rang om Manhattan door de zonsondergang langzaam van roze en oranje tinten naar de bekende neon verlichting te zien kleuren. De Martini cocktails en appetizers zijn een aanrader.

230 5th Ave, New York, NY 10001 (www.230-fifth.com)

230 FIFTH Manhattan, New York

STK Rooftop Bar

Gespot vanaf de High Line vonden we de rooftop bar van STK in het Meatpacking District. Cocktails en stoere gerechten (ik spotte een gigantische steak op iemands bord) terwijl je onder tientallen lichtjes kan genieten van de (ondergaande) zon. Tip: probeer vooral tijdens happy hour langs te gaan, dat scheelt aanzienlijk op je rekening.

26 Little West 12th St, New York, NY 10014 (togrp.com/)

New York City diary - STK Rooftop

Le Bain NYC

Zin in een paar dansjes? Ga dan naar Le Bain, de penthouse disco & rooftop bar van The Standard Hotel in het Meatpacking District. Okay, je bubbels krijg je geserveerd in plastic glazen maar je kunt dansen naast (of in) een jacuzzi terwijl je uitkijkt over de Hudson River en Manhattan!

848 Washington St, New York, NY 10014 (www.standardhotels.com/high-line/meetings-events/le-bain-rooftop)

Lees ook deze artikelen over New York

Zoek en boek een hotel in New YorkBooking.com

Wat zijn jouw hotspots in New York City?

2 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen