8x Wat zij zegt over solo-reizen en handige reistips

Wat zij zegt over solo-reizen en handige reistips

Persoonlijke reiservaringen over mijn eerste solo-reis, mijn favoriete reisapps en handige reiswebsites, handige reistips die iedereen moet weten: ik heb inmiddels veel over reizen geschreven. Dit zijn mijn favoriete artikelen over solo-reizen, geleerde lessen en handige reistips!

8x Wat zij zegt over solo-reizen en handige reistips

In alle jaren dat ik blog is reizen een veelvoorkomend onderwerp van mijn artikelen geweest. Of het nu ging om weekendjes weg dichtbij huis of wereldreizen naar de andere kant van de wereld, ik deelde mijn ervaringen en foto’s graag met jullie. Hoog tijd om de belangrijkste artikelen over solo-reizen en handige reistips nog eens met jullie te delen in één artikel!

Dit zijn de leukste artikelen die ik schreef over (solo)reizen, lessen die ik onderweg leerde en praktische reistips.

1. Waarom alleen reizen eigenlijk heel tof is

Veel mensen vragen zich af waarom alleen reizen nou zo bejubeld wordt en anderen zullen je vol enthousiasme kunnen vertellen dat solo reizen geweldig is. Vier redenen om alleen op reis te gaan, of dat nu een weekendje is of een wereldreis in je uppie.

Lees hier waarom alleen reizen eigenlijk heel tof is

2. 11 redenen om nú op reis te gaan

Veel mensen dromen van het maken van die ultieme droomreis, maar laten zich tegenhouden door alledaagse dingen. Niet genoeg geld, vakantiedagen of andere vastigheid houden veel mensen tegen. Logisch en herkenbaar. En zonde. Waarom je nu op reis moet gaan en je droomreis niet moet uitstellen.

Lees hier verder: 11 redenen om nú op reis te gaan

De beste reistips die je zeker moet onthouden

3. 4 veelgestelde vragen aan solo-reizigers

Dat alleen reizen geregeld vragen oproept bij mensen, mag duidelijk zijn. Deze vier vragen kreeg ik dan ook steevast te horen wanneer ik over mijn solo-reisplannen naar Australië vertelde. Mijn antwoorden op deze vragen lees je in mijn veelgestelde vragen artikel.

Lees hier verder: Vier veelgestelde vragen aan solo-reizigers

4. Handige reiswebsites voor je volgende trip

Een reis boeken zonder daarbij gebruik te maken van internet is tegenwoordig bijna ondenkbaar. Er zijn dan ook een aantal websites die ik geregeld gebruik voor, tijdens of na mijn reis. Altijd handig om bij de hand te hebben! Sla jij deze artikelen ook op?

Lees hier verder: 15 Handige reiswebsites die je echt moet bookmarken

Handige travel websites die je echt moet bookmarken

5. Deze (reis)apps maken jouw leven makkelijker

Naast websites zijn er inmiddels ook genoeg apps die je op reis van pas kunnen komen. Deze reisapps kunnen je leven gemakkelijker maken, zowel thuis als op reis!

De handigste (reis)apps vind je hier: Deze (reis)apps maken jouw leven makkelijker

Technologie maakt reizen gemakkelijker, volgens millennials

6. Wat ik leerde van reizen

Naast talloze bijzondere reiservaringen en herinneringen heeft reizen me nog meer gebracht. De ervaringen die ik op deed tijdens mijn reizen, zijn onbetaalbaar. Wat ik leerde van reizen ook. Waardevolle lessen, die ik graag met jullie deel.

Lees hier wat ik leerde van reizen >>

The world according to me #38

7. De voor- en nadelen van alleen reizen

De leuke kanten van solo-reizen heb ik veel beschreven. In je eentje onbekende steden of zelfs hele landen ontdekken is bijzonder! Maar vond ik het dan echt altijd alleen maar leuk? Tijd eerlijk te zijn en de voor- én nadelen van alleen reizen eens tegenover elkaar te zetten.

Lees hier verder: De voor- en nadelen van alleen reizen

8. De beste reistips die je zeker moet onthouden

En tot slot, een verzameling van de beste reistips die ik in de loop der jaren uit eigen ervaring heb verzameld en onthouden. Dertien reistips om het beste uit je reis te halen.

Je leest ze hier: De beste reistips die je zeker moet onthouden

Welk reisartikel of reistip is jouw favoriet?

13 reacties
  1. Super fijn overzicht! Ik heb nog zo bizar veel vakantiedagen over dat ik soms even denk er zelf even tussenuit te gaan :)

  2. Mooi overzichtje! Ik gebruikte je artikelen over soloreizen als peptalks/bevestiging toen mijn eerste trip alleen gepland was en dichterbij kwam :)

  3. Steeds als ik jouw blogs lees over alleen reizen moedigt dat me aan om het ook eens te doen, maar ondertussen heb ik het nog steeds niet gedaan… In 2017 dan maar?!

    1. Aaah, zeker een keertje doen! En het heeft geen haast toch? Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik tijdens korte trips in m’n eentje ook weleens baal dat ik geen gezelschap heb, maar dat duurt meestal ook weer niet lang :)

  4. Super handig dat je deze artikelen gebundeld hebt. Ik ga handige travel websites, deze 11 (reis)apps en de beste reistips direct lezen!

  5. Leuk artikel en heel herkenbaar! Hoe leuk ik het ook vind om samen met iemand te reizen, alleen reizen is toch net wat meer bijzonder. Je ontmoet zoveel meer nieuwe mensen en de indrukken zijn zo anders, heerlijk!

  6. Handige tips voor mensen die twijfelen! Ik houd echt van alleen reizen, is gewoon zó fijn! Die vrijheid vooral, onbeschrijfelijk dat gevoel. Ik doe het niet vaak meer tegenwoordig, maar als mijn vriend een keer een weekend weg is ga ik er gewoon alleen op uit. Heerlijk!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen