Hoe ik in november 5 keer terug in de tijd reisde

Hoe ik in november 5 keer terug in de tijd reisde: een terugblik

November stond in het teken van tijdreizen. Van begin tot eind van de maand reisde ik maar liefst vijf keer terug in de tijd, letterlijk en figuurlijk. Hoe, vraag je je af? Dat ga ik je natuurlijk nu vertellen.

Hoe ik in november 5 keer terug in de tijd reisde

Weinig tijd om te bloggen had ik, deze maand. Of eigenlijk maakte ik er weinig tijd voor. Vooraf wist ik al dat ik een drukke novembermaand voor de boeg had. Ik had dus prima vooruit kunnen bloggen om te voorkomen dat het hier stil bleef. Vooruit denken was echter niet het motto van deze maand. Ik ging juist terug in de tijd en had meer dan eens geen idee hoe laat of zelfs welke dag het was. Hoe ik deze maand vijf keer terug in de tijd reisde.

1. Harry Potter in Concert

Begin november toog ik naar het Rotterdamse Concert- en Congresgebouw de Doelen voor een concert. En niet zomaar een: ik ging Harry Potter in Concert! Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelde daar namelijk live de filmmuziek van Harry Potter and the Philosopher’s Stone, terwijl de film op een groot scherm achter het orkest werd vertoond.

Harry Potter in Concert in De Doelen

Harry Potter and the Philosopher’s Stone met live muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest

De film stamt uit 2001 en is dus inmiddels alweer 15 jaar oud. Ik zat dus heerlijk nostalgisch met vriendinnen te glunderen bij het zien van de toen nog piepjonge acteurs (en soms tenenkrommend slecht acteerwerk maar hey, kinderen) terwijl de geweldige muziek live onder het beeld werd gespeeld.

2. 9 uur vroeger in San Diego

Een paar dagen later reisde ik letterlijk terug in de tijd tijdens mijn reis naar San Diego, waar het 9 uur vroeger is dan hier. Een grote tijdsprong die ervoor zorgde dat ik 33 uur jarig was, een week lang middenin de nacht wakker werd en pas ging slapen als iedereen thuis alweer aan de volgende ochtend begon.

Een lange reis terug in de tijd naar San Diego

‘s Middags om twaalf uur Nederlandse tijd vertrekken en 24 uur later in San Diego wakker liggen

Het zorgde er ook voor dat ik de Amerikaanse presidentsverkiezingen live meemaakte, terwijl ik van het leven en mijn sociale tijdslijnen in Nederland juist bar weinig mee kreeg. Een bijzondere ervaring die ik niet snel nog eens zal meemaken vermoed ik.

3. Een uurtje eerder in Londen

Koud geland uit zonnig San Diego stapte ik anderhalve dag later alweer op het vliegtuig, naar Londen dit keer. Van een jetlag vanuit San Diego was gelukkig nauwelijks sprake, toch merkte ik dat ik soms géén idee had hoe laat of zelfs welke dag het was…

De eerste ochtend sliepen we ongepland grandioos uit. Iets dat ik normaal gesproken nog maar weinig doe, terwijl ik ‘s avonds vervolgens alsnog keihard instortte. Drie verschillende tijdzones in drie dagen blijkt niet verrassend geen pretje voor je interne klok.

Hoe ik in november 5 keer terug in de tijd reisde

4. Nog meer Harry Potter

En alsof één terugblik naar Harry Potter nog niet genoeg was, dompelde ik me in Londen opnieuw onder in de oude Harry Potter sfeer. Na ruim een jaar (!) wachten, gingen vriendin M. en ik eindelijk naar Harry Potter: The Play!

Na het gigantische succes van de 7 boeken en 8 films zei J.K. Rowling dat het nu echt klaar was met Harry Potter. Maar de afgelopen jaren bleek het toch nog niet over. Zo komt de magische wereld van Harry Potter weer tot leven tijdens tijdens Harry Potter and the Cursed Child.

Harry Potter The Play: Harry Potter and the Cursed Child in het Palace Theatre

Sinds juli 2016 draait Harry Potter The Play in het Palace Theatre in Londen

Dit nieuwe originele verhaal werd mede geschreven door auteur J.K. Rowling en omvat twee delen die je achter elkaar moet kijken – én voor beide voorstellingen een ticket moet kopen – om het volledige verhaal te ontdekken. Een duur geintje maar voor veel fans meer dan de moeite waard.

Harry, Hermione en Ron zijn in het toneelstuk allemaal bijna twintig jaar ouder en toch voelt het alsof je weer terug gaat in die tijd van Hogwarts, Voldemort en magische spreuken. Nostalgie en nieuwe dingen komen aan beiden aan bod.

Keep the secrets

Veel meer kan ik er niet over zeggen (iets met #KeepTheSecrets) maar de geeks in ons voelde zich vooral weer even tig jaar jonger, toen we reikhalzend uitkeken naar nieuwe HP boeken en films. Iets dat we nu overigens weer kunnen doen, want Fantastic Beasts and Where to Find Them blijkt de eerste film in een reeks van vijf (!). Ik zag ‘m dit weekend en vond ‘m tof.

5. Gilmore Girls: a year in the life

En dan was er nog een wereld die opnieuw tot leven werd gewekt. Dit weekend verscheen de langverwachte revival van Gilmore Girls op Netflix. Liefhebbers kunnen zich met A Year in the Life 6 uur lang opnieuw onderdompelen in de haast hysterische wereld van Lorelai en Rory Gilmore, die tussen 2000 en 2007 mensen aan de buis gekluisterd hielden.

Ik keek dit weekend de eerste zes afleveringen van seizoen 1, kon me niet meer inhouden en begon aan A Year in the Life. Vier seizoenen – letterlijk – kijk je weer mee met Lorelai en Rory en véél oude bekenden, zo leuk!

Wegens spoilers wil ik daar ook niet teveel over zeggen, behalve dat ik dringend hoop op nóg een revival. Want, die #finalfourwords… dat is natuurlijk een cliffhanger van jewelste! Heb jij de revival ook al gebingewatcht?

Nog steeds #TeamJess! (via GIPHY)

En nu? Nu is het hoog tijd om niet in een spreekwoordelijk gat te vallen (ik ben vast niet de enige die een leegte voelt na zulke dingen…) en gewoon weer vooruit te kijken. Naar de laatste maand van het jaar (eindejaarslijstjes, iemand?) en verder.

Iemand nog een revival of een tijdreis in de aanbieding?

5 reacties
  1. tja die laatste woorden…. inderdaad. ik ben gelijk gaan kijken of er een volgende aflevering was en dacht gelijk “neeeeeeeeeeeeeeeeeee”….. echt erg is dat.

  2. Het lijkt me echt heel gaaf om zo’n liveconcert bij de film te bezoeken, vooral als het bij zoiets magisch als Harry Potter is :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen