Het vakantiegevoel van La Jolla in San Diego

Het heerlijke vakantiegevoel van La Jolla in San Diego

Terwijl ik de auto uitstap hoor ik het zo kenmerkende geluid van de zee en krijsende zeemeeuwen boven m’n hoofd. Het is warm, de temperatuur ligt al dagen boven de dertig graden. En hoewel de meeste mensen in mijn omgeving dankbaar zouden zijn voor een paar dagen zomer in november, slaat het mij vooral lam.

Het heerlijke vakantiegevoel van La Jolla in San Diego

Ik ben in San Diego voor een congres en dat is natuurlijk de ideale gelegenheid om werk met plezier te combineren en er een paar vakantiedagen aan te plakken. Omdat ik vlak na San Diego al een weekend Londen op de agenda heb staan, vlieg ik uiteindelijk ervoor – op mijn verjaardag – in m’n eentje naar Amerika.

Mijn eerste vakantiedagen in tijden, want de meeste trips die ik maak zijn voor werk of mijn blog. En dat merk ik wanneer ik na een lange dag reizen ‘s avonds in mijn hotelkamer aankom, dineer met het stuk taart dat klaar staat voor mijn verjaardag en vervolgens midden in de nacht wakker word en niet meer kan slapen door het tijdsverschil. Ik ben kapot…

In plaats van San Diego tot in alle hoeken te verkennen in de vier dagen voor het congres, zoek ik liever de verkoelende airco van mijn hotelkamer op terwijl ik intussen mijn jetlag probeer te verslaan. Ik wandel af en toe door de straten rond mijn hotel en maak kennis met het Gaslamp Quarter. Maar de bus of tram pakken naar een ander deel van de stad? Te warm, te moe… Een stemmetje in m’n hoofd roept dat ik op pad móet, foto’s moet maken en hotspots moet ontdekken om een city guide te kunnen schrijven. Maar voor het eerst geef ik toe aan mijn vermoeidheid en besluit ik: ik moet niks.

Uitwaaien in La Jolla

Na twee dagen in m’n eentje arriveren op woensdagavond twee Nederlandse collega’s en dineren we samen. Fijn, na twee dagen alleen eten. En wanneer één van hen op donderdag naar La Jolla moet voor een zakelijke afspraak, stappen wij bij hem in de huurauto om er de toerist uit te hangen.

La Jolla strand in San DiegoDe befaamde seals bij Seal Cove in La Jolla, San Diego De ruige zee bij Seal Cove in La Jolla, San DiegoHeerlijk lunchen met zeezicht in La Jolla

Woeste golven slaan tegen de rotsen, schreeuwende meeuwen boven mijn hoofd en eindelijk wat wind om die zengende temperatuur dragelijker te maken. En terwijl ik verwachtingsvol om me heen kijk, op zoek naar die beroemde zeeleeuwen, voel ik mezelf eindelijk tot rust komen en geniet.

Amerikaans vakantiegevoel

Ik geniet van de stralende zon, van geweldige taferelen van spelende en luierende zeeleeuwen naast elkaar op het zand en de rotsen. Overal palmbomen. Mijn trek stillen met een frisse lunch op een terras met zeezicht. Genieten van even niks hoeven. Dit voelt als vakantie. Eindelijk!

Zon en roze hotels in La Jolla, San DiegoMuseum of Contemporary Art San Diego in La Jolla

Museum of Contemporary Art, 700 Prospect St, La Jolla, CA 92037, USA

We banjeren wat door de straten die vlak langs de kust liggen. Ik schiet her en der foto’s, koop een lelijke khaki-kleurige chino (lang leve Amerikaanse kledingvoorschriften) en zomerse flatjes. We gaan niét naar het Museum of Contemporary Art maar strijken neer op een terrasje, waar ik ontdek dat het lokale IPA bier niets voor mij is. Ook dat is vakantie.

Zonsondergang in La Jolla, San DiegoCalifornia Dreaming in La Jolla, San Diego

En terwijl de zon langzaam in zee zakt en de lucht in een schitterend palet van kleuren omtovert waar Bob Ross jaloers op zou zijn, heb ik in La Jolla eindelijk het vakantiegevoel ontdekt. Geen hotspots of must-do’s om na afloop over te schrijven, wel een hoofd vol fijne herinneringen. Herinneringen die ik bijna een half jaar later pas in woorden omzet, omdat het eerder gewoon niet wilde.

Maar La Jolla heeft een plekje in mijn hart, op de melodie van California Dreamin’. California dreamin’ (California dreamin’) On such a winter’s day ♪ En die city guide met toffe tips? Die vind je vast wel ergens anders.

Wanneer genoot jij voor het laatst van een echt vakantiegevoel? En ben je weleens in La Jolla geweest?

11 reacties
  1. Mooi geschreven! Zo goed ook dat je dit hebt gedaan, want soms vergeten we dat je ook gewoon rustig aan mag doen op vakantie. Goed dat je naar je lichaam hebt geluisterd. Dan komt het genieten vanzelf :)

    1. Dank je! ♥ Met zoveel toffe dingen te doen, is het inderdaad makkelijk te vergeten dat niet alles móet… en soms ook gewoon niet gaat. Maar blijf leren, word er steeds een beetje beter in :)

    1. Was uiteindelijk ook echt heel fijn. Dit jaar ook wat rustiger aan doen, zeker met een droomreis in het vooruitzicht! ♥

  2. Dit klinkt alsof je het vaker moet doen! En ik denk dat hetzelfde voor mij geldt, even een paar dagen niets moeten! Ik houd het in gedachten de komende tijd

    1. Geloof zeker dat ik het vaker moet doen, was ook wel een wijze les vorig jaar. Maar het is ook zo leuk om al die trips te mogen maken dat het soms best lastig is om een balans te vinden. Eerstewereldprobleem maar er wordt aan gewerkt :)

    1. Die waren zeker leuk, zo tof om ze eens in het echt te zien! En te horen en ruiken, want ook dat was niet te missen :’)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen