Dineren bij sterren-chefs in New York City: Andrew Carmellini voor Leuca in het nieuwe William Vale Hotel

Dineren bij sterren-chefs in New York City

In New York zijn steeds meer beroemde chef-koks te vinden, bekend van televisie of geprezen door de industrie zelf. Sterrenchefs als Carla Hall en Cooking Under Fire’s Todd English openen nieuwe concepten in Manhattan en Brooklyn waar ze gasten een unieke ervaring bieden om hun favoriete celebrity chef te ontmoeten en hun kookkunsten te proeven.

Dineren bij sterren-chefs in New York City

Foodlovers opgelet! Dit zijn de sterren chef-koks die het afgelopen half jaar een restaurant hebben geopend of die binnenkort een restaurant gaan openen in New York.

Lees ook mijn New York City Guide

Andrew Carmellini

De Italiaans-Amerikaanse Andrew Carmellini opende onlangs twee restaurants in het nieuwe William Vale Hotel in Williamsburg, Brooklyn. Leuca, het hoofdrestaurant, voert een Zuid-Italiaans menu.

Westlight, het tweede restaurant, bevindt zich op de 22e verdieping op het dak met een fantastisch uitzicht op Manhattan. Hier staan kleine gerechten op de kaart waarmee Carmellini laat zien dat hij zich laat inspireren door street food van over de hele wereld.

Dineren bij sterren-chefs in New York City: Andrew Carmellini voor Westlight in het nieuwe William Vale HotelDineren bij sterren-chefs in New York City: Andrew Carmellini voor Leuca in het nieuwe William Vale Hotel

Dineren bij sterren-chefs in New York City: Andrew Carmellini voor Westlight (boven) en Leuca (onder) in het nieuwe William Vale Hotel

“Er is geen betere tijd om in New York City bij een celebrity chef te eten dan nu,” zegt Fred Dixon (NYC & Company). “Steeds meer bekende chefs openen vestigingen in onze levendige restaurant scene, voornamelijk in hotels binnen Manhattan en Brooklyn.”

Anne Burrell

Deze uitbundige tv-persoonlijkheid is bekend van haar show Worst Cooks in America. Haar nieuwste project, Phil & Anne’s Good Time Lounge, opende eind vorig jaar in Boerum Hill, Brooklyn.

Burrell zal Italiaans-geïnspireerde Mediterrane gerechten serveren in het restaurant met plek voor 85 gasten, waaronder gegrilde pizzetta en gestoofde kip met amandelpuree.

April Bloomfield

April Bloomfield is een restaurantveteraan met een aantal succesvolle restaurants, waaronder The Spotted Pig in NYC’s West Village, de Breslin Bar and Dining Room, en de John Dory Oyster Bar. Haar nieuwste onderneming White Gold in Manhattan’s Upper West Side is niet alleen een full-service restaurant, maar zal ook dienst doen als een slagerij. Naast vlees en zelfgemaakte vleeswaren, zal de slagerij onder andere kombucha en bouillon verkopen.

Tom Colicchio

Tom Colicchio is het hoofdjurylid van elk seizoen van het populaire Top Chef geweest. Niet alleen is hij mede-oprichter van het zeer succesvolle Gramercy Tavern in 1994, maar hij is ook de ontvanger van vijf James Beard Foundation Awards.

Zijn nieuwe eetcafe, Fowler & Wells, is gelegen in het prachtige nieuwe Beekman Hotel in Lower Manhattan en biedt Amerikaanse klassiekers, zoals Rockefeller oesters en foie gras, maar ook meer eigentijdse gerechten zoals konijnschnitzel. (Thompsonhotels.com)

Todd English

Bekroonde topchef Todd English opende The Stinger Cocktail Bar and Kitchen, waarmee hij de kunst van cocktails naar Hell’s Kitchen en het Theatre District wil brengen.

Dineren bij sterren-chefs in New York City: Cocktails bij Stinger

Carla Hall

Carla Hall is vooral bekend als deelnemer aan Bravo’s Top Chef en, meer recentelijk, als co-host van ABC’s The Chew. Nu kan ze restaurateur aan haar CV toevoegen met de opening van Southern Kitchen in Brooklyn. Haar hete kip is de belangrijkste attractie, de rest van het menu bestaat uit Hall’s visie op favorieten zoals bananenpudding, Spaanse peperkaas en boerenkool.

17x gratis doen in New York City

Dineren bij sterren-chefs in New York City: Harold Moore

Dineren bij sterren-chefs in New York City: Harold Moore’s Meat + Three

Harold Moore

Harold Moore brak door in de New York City restaurant-scene nadat hij in een aantal bekende restaurants heeft gewerkt, zoals Daniel, Jean-Georges en Handel. Hij was te zien in CBS’s The Dish en Esquire’s Knife Fight. Zijn nieuwste restaurant, Harold’s Meat + Three, in september 2016 geopend in het Arlo Hotel Hudson Square in downtown Manhattan serveert een verscheidenheid aan vleesgerechten.

Ignacio Mattos en Thomas Carter

Ignacio Mattos en Thomas Carter zijn de visionairs achter veelgeprezen samenwerkingen zoals Estela en Café Altro Paradiso, waarvan de eerste onlangs door president Obama werd bezocht. Hun nieuwste onderneming is de Flora Bar and Coffee in het nieuwe Met Breuer museum in Manhattan’s Upper East Side.

Flora’s Bar heeft een seafood-georiënteerd menu met rauwe coquilles, zee-egels en kreeft ravioli, terwijl Flora Coffee grab-and-go opties zoals sandwiches en salades aanbiedt.

Dineren bij sterren-chefs in New York City: Flora Bar

Flora Bar 

Keith McNally

Keith McNally, de 30-jarige restaurateur is het meest bekend van Balthazar in Soho, en begon zijn nieuwste samenwerkingsverband Augustine bij het nieuwe Beekman Hotel in november 2016 in Lower Manhattan. Het menu is alsof je in een Franse brasserie zit met heerlijke Plats du jour. In overeenstemming met de stijl van het hotel, is Augustinus versierd met smeedijzeren kroonluchters en glas-in-lood.

7x Hotspots in New York City

Wolfgang Puck

Wolfgang Puck runt al zijn hele leven restaurants en heeft vestigingen van CUT in Los Angeles, Las Vegas, Londen, Singapore en Bahrein. Nu opent hij ook een vestiging van zijn luxe restaurantmerk in New York, de steakhouse hoofdstad van de wereld.

De zesde locatie van CUT bevindt zich in de nieuwe Four Seasons New York Downtown en biedt luxe Japanse en Amerikaanse stukken rundvlees gegrild boven hardhout en afgewerkt in een broiler oven.

Dale Talde

Dineren bij sterren-chefs in New York City: Dale Talde voor Stinger

Het Italiaans-geïnspireerde Massoni in het Arlo Hotel NoMad in Midtown Manhattan

Dale Talde is een reality tv-persoonlijkheid, bekend van Top Chef: Chicago en Top Chef: All Stars, en daarnaast ook van de lancering van het succesvolle restaurant Talde. Zijn nieuwe project is het Italiaans-geïnspireerde Massoni, geopend in november 2016 in het Arlo Hotel NoMad in Midtown Manhattan.

Verwacht hier typische pastagerechten, een verscheidenheid aan pan-pizza’s én minder traditionele gerechten zoals octopus puttanesca.

Dineren bij sterren-chefs in New York City: Andrew Carmellini voor Leuca in het nieuwe William Vale Hotel

Heb jij restaurants in New York City die je per se wil bezoeken? Of een favoriet waar je altijd heen gaat?

5 reacties
  1. Een leuk blog! Ik zou echt naar The Stinger gaan. Een goede cocktail drinken is echt bijzonder en tegenwoordig krijg je, sorry, zoveel troep. Dat ik heel nieuwsgierig ben naar dat feestje in een glasje. Verder vind ik de restaurants geweldig, maar het is zo ontzettend duur in New York dat ik geen 1000 Dollar voor een diner over heb en daar draait het bij deze restaurants gerust op uit. Al kun je geluk hebben in voucher en couponland. Dan verkies ik de leuke Diner, foodmarket, biergarten, Foodtruck beleving en al die andere leuke dingen.

  2. Ik ben twee weken in New York geweest en niet één keer zijn we uiteten gegaan, veel te duur haha. We hadden en appartement waar we zelf kookten. Als we het ooit kunnen betalen zou ik misschien de eerste wel willen proberen. Daar hebben ze vast nog wel wat vegetarisch :)

  3. Flora’s Bar lijkt me geweldig, ik ben gek op seafood! Wolfgang Puck komt toch altijd bij Masterchef? Konijnenschnitzel lijkt me eerlijk gezegd heel bijzonder.. Wat heb jij trouwens een leuk blog zeg, ik ga je gelijk volgen! Malou x

  4. Mooie foto’s en zeer grote ruimtes!
    Als ik naar dat land op holiday ga dan zal ik zeker eens uit eten gaan bij restaurants van je lijstje.

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen