Wat te doen als het regent in deze Europese steden?

Wij Hollanders gaan door weer en wind gewoon op pad, want inmiddels zijn we wel gewend aan regen. Maar wat doe je als het rotweer is tijdens je buitenlandse stedentrip? Deze infographic geeft je leuke ideeën wat te doen als het regent in deze Europese steden.

Wat te doen als het regent in deze Europese steden?

Niet alleen in Nederland hebben we regelmatig te maken met compleet verregende dagen, weekenden, zelfs weken. Iets waar ons Europese klimaat nu eenmaal bekend om staat. Zelfs de Zuid-Europese steden ontkomen niet aan regen: bij een stad als Londen denk je automatisch aan regen maar hoewel steden als Milaan, Rome en Lissabon altijd zonnig lijken, staan ze ook allemaal in de top tien van steden met de meeste regenval.

Gelukkig kun je zelfs tijdens regenachtige weekendjes weg vaak nog genoeg doen zonder constant zeiknat geregend te worden. Er zijn overal wel musea, winkelcentra en leuke barretjes om te schuilen.

Deze infographic geeft je tips en ideeën voor leuke indoor-activiteiten in onder meer Londen, Parijs, Berlijn en Rome zodat je toch nog het beste uit je weekend kunt halen, wanneer het buiten met bakken uit de lucht valt.

Wat te doen als het regent – een Europese stadsgids

Wat Te Doen Als Het Regent Een Europese Stadsgids - An Infographic from Wimdu Blog

Bron: Wimdu Blog

Meer inspiratie opdoen voor je weekendje weg?

Lees dan een van deze blog posts:

Wat doe jij het liefst als het regent tijdens je stedentrip?

eacties

  1. Wat een leuke infographic! Zelf vind ik het nooit zo erg als het regent, er is inderdaad altijd genoeg te doen in een stad. Alleen voor de foto’s is het wat minder, maar ja: het is wel zoals het is. Niet elke reis/bestemming heeft een perfect blauwe lucht^^

  2. Oei, regen vind ik altijd lastig. Enerzijds kan ik het zelf wel hebben, ik ben niet gemaakt van suiker, maar ik baal er dan altijd zo van dat ik dan geen mooie foto’s kan maken. Nou ja, het kan wel, maar niet als het zeikt van de regen. Tenminste, het lukt mij niet om van die mooie stormfoto’s te krijgen, volgens mij moet het dan echt droog zijn. Afgelopen reis viel een bezoek aan Charleston in het water vanwege hele heftige regen. Nou ja, overstromingen eigenlijk, de hele oostkust stond blank. En in Europa ontkom je er ook niet echt aan, dus leuk om wat tips te hebben om binnen te doen, zeker in Londen haha!

  3. Bizar, ik had me nooit gerealiseerd dat er op sommige plekken zo vaak regen is! Maar gelukkig regent het zelden de hele dag.

    Zelf heb ik de neiging een museum in te duiken of een (overdekt) terrasje te pakken. Ik laat er zelden mijn trip door in het water vallen.

  4. Om te beginnen even zeggen dat ik het zo gaaf vindt dat jij zo creatief bent. Wat een knappe infographics. Heel handig ook want inderdaad, veel regen hier in Europa. Bij m’n volgende citytrip kom ik zeker kijken of jij er een infographic over hebt gemaakt want regen kan in mijn ogen ook vaak een trip verpesten, en dat zou eigenlijk niet mogen.

    1. Awh, dat hoor ik natuurlijk heel graag, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik deze infographic niet zelf heb gemaakt; de makers en de bron staan eronder :) Ben zelf ook geen fan van regen, zeker niet tijdens trips, maar gelukkig is er vaak toch best wat te doen indoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: