Over alweer een jaar voorbij en de langste verjaardag ooit

Over alweer een jaar voorbij en de langste verjaardag ooit

Terwijl ik dit schrijf, zit ik ergens in de vertrekhal van Schiphol te wachten op mijn eerste vlucht van vandaag. Vandaag wordt een lange dag want nadat ik in Londen ben geland, vlieg ik door naar San Diego. Een lange dag dus en mijn langste verjaardag ooit.

Over alweer een jaar voorbij en de langste verjaardag ooit

Dankzij het tijdsverschil ben ik dit jaar zo’n 32 33 uur jarig. Extra lang feest is het echter niet; ik vlieg alleen en confetti in het vliegtuig is vermoedelijk niet het beste idee in onze huidige tijd van angst en controles.

Ik verbaas me vooral over dat er alweer een jaar voorbij is. Dat ouder worden vind ik nu eenmaal een ding en de tijd lijkt alleen maar sneller voorbij te vliegen. Keiharde doelen stel ik mezelf niet, in plaats daarvan leer ik eindelijk een beetje om verwachtingen los te laten. De verwachting dat ik dit jaar dingen anders ga doen, nu wel die liefde tegenkom, een grote-mensen-leven ga leiden…

Lastig, maar met vallen en opstaan lukt me dat steeds beter. Nog steeds kijk ik geregeld om me heen, op zoek naar een volwassene die me kan adviseren, om vervolgens te beseffen dat ik dat inmiddels zelf ben.

En hoewel ik tegenwoordig iets langer nodig heb om ‘s ochtends uit de kreukels te komen – en nog langer na een avondje uit – en men me steeds vaker met u en mevrouw aanspreekt, prijs ik mezelf toch echt wel gelukkig met mijn fijne leventje. Het is misschien niet zoals ik had verwacht, maar als ik eerlijk ben… wat had ik eigenlijk verwacht?

Wat had ik eigenlijk verwacht?

Ik heb geweldige vrienden, fijne familie, twee zwartharige monsters en nooit meer kleding zonder, een afwisselende baan en uit de hand gelopen hobby in de vorm van dit blog waardoor ik ontzettend veel leuke mensen heb leren kennen en dingen mag doen die ik nooit had verwacht. Eindeloos veel reizen en mooie belevenissen. Wat wil ik nog meer?

Misschien een glas champagne in het vliegtuig straks. Ik ga ervoor.

See you on the other side! ♥

12 reacties
  1. Gefeliciteerd met je (allerlangste) verjaardag! Die someecards vat het echt wel mooi samen hoor en vooral jouw quote zegt het allemaal: “wat had ik nu verwacht?”. Ik geloof er niet in om doelen na te streven omdat iedereen ze nu eenmaal heeft (huisje, boompje, beestje categorie). Met wat ik hier lees op je blog ben jij gewoon een heel tof mens met de een heerlijk gevoel voor humor, en ben je gewoonweg goed bezig. Geniet van je nieuwe levensjaar!

  2. Nog gefeliciteerd met je verjaardag Natasja! :-) En wát een herkenbaar verhaal. Ik had het zo zelf kunnen schrijven. Hopelijk heb je een goede vlucht gehad!

  3. Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik herken het wel dat je et het ouder worden verwachtingen gaat loslaten. Toen ik jonger was, nam ik me elk jar voor da thet di tjaar écht anders zou gaan. Toen ik net deritg was afgelopen juni en weer eens flipte om iets onbenulligs, dacht ik nog wel even: “Kan dat wel als dertiger?” Natuurlijk niet maar daar verandert mij verjaardag niets aan. Ik kan beter accepteren dat ik nou eenmaal emotioneel flexibel ben.

    Tjonge wat ries jij veel vandaag! Succes ermee.

  4. Gefeliciteerd! en misschien langste verjaarDAG ooit, maar ik geloof in een verjaardag maand! Dus, blijven vieren. Ik herken mezelf wel in je comment over het zoeken naar een volwassene voor advies en dat je dat opeens zelf bent. Ik betrap mezelf er ook op dat ik zeg “toen ik jouw leeftijd was”, en “in mijn tijd”. Eek!! Tja, het is niet anders, maar we hebben geluk dat we het zover geschopt hebben. Jij, en je belevenissen en “achievements” (kom ff niet op het Nederlandse woord) zijn een inspiratie voor me!

  5. Nogmaals gefeliciteerd Natasja! Zo’n lange verjaardag is ook wel eens bijzonder, extra lang de tijd om te reflecteren op vorig jaar ;) Maak er een klein feestje van in het vliegtuig, en die champagne zou ik zeker doen!

  6. Gefeliciteerd met je verjaardag en een hele goede reis! Ouder worden blijft toch wel een beetje een ding vind ik. Als die wijsheid nou ook eens zou komen.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen