Restaurants in Mechelen: Sister Bean Mechelen

Hotspots Mechelen: 7 cafés + restaurants in Mechelen

Ben je op zoek naar de leukste hotspots en beste restaurants in Mechelen? Ik ging onlangs in Mechelen op onderzoek uit en ontdekte een paar smakelijke adresjes om te eten en drinken. 

Ontdek de leukste hotspots Mechelen

Ik heb het al vaker geschreven: eten en reizen gaan hand in hand. Lekker eten (en drinken) tijdens een weekendje weg of vakantie is misschien wel een van de belangrijkste reden om ergens heen te gaan. Bij onze Zuiderburen hoef je je over het gastronomische aanbod geen zorgen te maken. Chocolade van topkwaliteit, heerlijk bier en tafels vol lekker eten, je kunt er zeker van zijn.

7x Cafés en restaurants in Mechelen

Ook in Mechelen mocht ik pas weer genieten van de Belgische cuisine. Maak kennis met de smaak van Mechelen en ontdek de leukste hotspots! Zeven keer uit eten in Mechelen, mijn tips.

1. Brunchbuffet en koffie bij Sister Bean

Voor een uitgebreid ontbijt en goede koffie ga je naar Sister Bean aan de Vismarkt. Zussen Sara en Marijke runnen deze koffiebar, waar je naast je shot cafeïne (zelfs in cocktailvorm!) ook heerlijk kunt ontbijten en lunchen met pancakes, quiche en salades.

Het uitgebreide brunchbuffet in het weekend is ook een aanrader: van yoghurt met huisgemaakte granola en vers fruit, verse broodjes en croissants, tot planken vol kaas en vleeswaren, lasagne of moussaka en hartige salades.

Maandag t/m vrijdag geopend van 8:00 tot 17:00 uur. In het weekend van 9:00 uur tot 17:00 uur open. Reserveren kan vanaf 6 personen.

Vismarkt 62, www.sisterbean.be

Sister Bean MechelenBrunchbuffet bij Sister Bean in Mechelen

Proef de smaak van Mechelen en ga uitgebreid ontbijten bij Sister Bean

2. Wijn, cava en tapas bij Sava

Op de Grote Markt in Mechelen vind je tal van restaurants en cafés. Ik stap naar binnen bij Sava. Sava is een Spaans tapasrestaurant met een prachtig decor: kleurrijke tegels tegen de bar, een hoog plafond dat vol hangt met grote lampenkappen en vanaf de eerste verdieping een geweldig uitzicht over de Grote Markt.

Smaak van Mechelen: Wijn, cava en tapas bij Sava in Mechelen

Hier schuif ik aan een lange houten tafel waar vervolgens planken vol tapas voor mijn neus verschijnen. Mijn favoriete Manchego, een plank vol tapas fritas – met patatas bravas, calamares (al sla ik die persoonlijk even over), boquerones en loempia’s – vegetarische Tortilla Española, pittige champignons. Je kunt ervan blijven eten.

Grote Markt 12, www.savamechelen.be

Smaak van Mechelen: Tapas eten bij Sava op de Grote Markt in Mechelen

3. Bier, vrouwen weten waarom bij Café Belge

Gevestigd in een historisch pand aan de Grote Markt ligt Café Belge, waar ik tijdens mijn bezoek aan Mechelen een heerlijk diner met passende bieren geserveerd krijg. Onder bezielende leiding van biersommelier Sofie Vanrafelghem, hoor ik in de gewelfde kelder van Café Belge meer over de geschiedenis en kunst van het bierbrouwen en hoe je bier ook elegant kunt combineren met je eten.

Terwijl Sofie enthousiast haar kennis met ons deelt, worden intussen gerechten als gemarineerde zalm, kabeljauw met kerstomaatjes en sabayon van Mechels fruitbier Boscoli voor mijn neus neer gezet, elk gecombineerd met een bijpassend biertje.

Meer over de Mechelse (bier)geschiedenis leer je met de belevingsgids ‘Bier in Vrouwenhanden‘.

Café Belge, Grote Markt 9, www.cafebelge.eu

Bier in vrouwenhanden bij Café Belge in Mechelen

Lees meer: Stedentrip Mechelen: stad van vrouwen en sexy bier

Meer proeven in Mechelen

Zo’n bezoek van krap 24 uur geeft helaas niet genoeg tijd om alle restaurants aan een persoonlijke smaaktest te onderwerpen. Voor mijn volgende bezoek staan deze aanraders op de planning:

4. Kaffee-Ine

Mechelen’s eerste echte koffiebar Kaffee-Ine (Onze-Lieve-Vrouwestraat 6) serveert vijf dagen per week heerlijke koffie in een geweldig interieur.

5. Sjolaa

Voor heerlijke Mechelse Maantjes – een lokale lekkernij van chocolade gebaseerd op de legende van de Maneblussers – ga je naar Sjolaa (Geerdegemvaart 137).

Voor heerlijke Mechelse Maantjes - een lokale lekkernij van chocolade gebaseerd op de legende van de Maneblussers - ga je naar Sjolaa

De smaak van Mechelen: Voor heerlijke Mechelse Maantjes ga je naar Sjolaa

6. Noen

Bij ontbijt- en lunchbar Noen (Leermarkt 24) kun je naast hapjes en drankjes ook een deel van het zelfgemaakte interieur aanschaffen.

7. The Cellar

Sint-Romboutskerkhof 2

Wijn- en kaasbar The Cellar is te vinden in de prachtige 16e-eeuwse, gewelfde kelders van Taste M. Er staan meer dan 250 (!) wijnen op de kaart, die je uiteraard combineert met de beste kaasplanken.

Heb jij nog culinaire tips voor Mechelen?

Ik verbleef in Mechelen op uitnodiging van Visit Mechelen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

16 reacties
 1. Sava is inderdaad heerlijk! Ook een leuk adresje is ‘Il Cardinale’, een supertof burgerrestaurant dat de heerlijkste burgers aanbiedt!

 2. Il cardinale is een hamburgerresraurant in Mechelen en daar is het ook erg leuk en lekker! Tof concept ook.
  Tof artikel en een leuk blog! :)

 3. Bij Cafe Belge at ik ook ooit. Inderdaad een aanrader! Een lunchtip is Foom, een hip tentje met uitzicht op de Romboutstoren. Jammer dat ik destijds het bestaan van ‘Als ik mijn ogen toedoe, ben ik in honoloeloe’ nog niet kende. Anders was ik er zeker, alleen al voor de naam, naartoe gegaan.

 4. Leuk lijstje met fijne tips Natas! Ik wil in juli naar Mechelen, dus dan ga ik je lijstje er weer even bij pakken. Ik krijg er nu al honger van ;-)

 5. Ik ben nog steeds niet in Mechelen geweest, maar ben wel van plan er binnenkort naartoe te gaan. Dan komt je lijstje zeker van pas ?

 6. Mechelen zou niet direct mijn eerste keus zijn voor een dagje België, maar met deze hotspots wordt het ineens een stuk aantrekkelijker :-)

 7. Wat een leuke hotspots! Ik was vorig weekend in Mechelen, maar ik heb niet alle hotspots bezocht die op mijn lijstje stonden. Ik moet denk ik nog een keertje terug. De maneblussers zijn lekker he! ;-)

  1. Jaaah, ik ook! Veel te kort om alle leuke dingen te ontdekken en vooral te proeven! En de maneblussers waren inderdaad goed, al heb ik mijn chocolade het liefst zonder vulling ;D

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Fijne adresjes voor foodies in Friesland

Fijne adresjes voor foodies in Friesland

Met Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 staat er de komende jaren veel te gebeuren in Friesland. Ook op gastronomisch vlak bruist de provincie, ontdekte ik onlangs tijdens…