Landgoed Hotel Groot Warnsborn in Arnhem: hier wil je eten, drinken en slapen!

Landgoed Hotel Groot Warnsborn in Arnhem: hier wil je eten, drinken en slapen!

Ben je op zoek naar een luxe overnachting in Arnhem of omgeving? Dan kan ik je Landgoed Hotel Groot Warnsborn van harte aanbevelen! Hier vierde ik al eens een mijlpaal-verjaardag met een uitgebreid diner, gevolgd door een heerlijke overnachting. 


Landgoed Hotel Groot Warnsborn in Arnhem

Het Landgoed Hotel Groot Warnsborn ligt op een unieke locatie op de Veluwe, op een prachtige plek vlakbij Arnhem. Het groene landgoed is mooi om te voet te verkennen. Het viersterrenhotel heeft een restaurant met terras, waar je na het wandelen heerlijk kunt eten en drinken. Perfect voor een bijzondere overnachting op de Veluwe dus.

Ik maakte zelf kennis met het hotel en restaurant toen ik mijn veertigste verjaardag vierde. Een feestje met vrienden en familie zat er op dat moment niet in. Een uitgebreid diner met nachtje weg in een heerlijk hotel gelukkig wel!

Landgoed Hotel Groot Warnsborn in Arnhem: hier wil je eten, drinken en slapen!

Bepakt met een reiskoffertje en twee manden vol verjaardagskadootjes rijden we door het bos, op zoek naar het hotel. De lange oprijlaan onthult langzaam haar geheim: het prachtige witte landhuis te midden van een monumentaal landgoed. Hier zitten we goed voor een feestelijke avond.

Overnachten in de Warnsborn Suite

Omdat het toch een bijzondere verjaardag is, trakteer ik mezelf (en vriendlief) op een van de luxe suites van het hotel, de Warnsborn Suite. We checken in en vergapen ons vervolgens aan deze prachtige kamer op de bovenste verdieping van het Landhuis. Er ligt zelfs een kleine attentie voor me ter ere van mijn verjaardag, wat attent!

Overnachten in de Warnsborn Suite van Hotel Groot Warnsborn in Arnhem

Overnachten in de bijzondere Warnsborn Suite van Hotel Groot Warnsborn

De suite heeft een oppervlakte van maar liefst 55m2, met bubbelbad, open badkamer en stortdouche, ruim tweepersoonsbed en een comfortabele sofa. Goed om te weten: het laatste stukje naar deze verdieping is alleen met een trap te bereiken.

Na een borrel op de kamer frissen we ons op en gaan we weer naar beneden. Er staat namelijk een heerlijk diner op de planning.

Eten en drinken bij Groot Warnsborn: luxe dineren bij La Belle Source

We dineren vanavond in La Belle Source, een van de twee restaurants die het hotel rijk is. Een mooi ingedekte grote tafel staat voor ons klaar en ik verheug me op een culinair verjaardagsdiner. We krijgen twee amuses vooraf, een smakelijk begin van een heerlijke avond. Dat wordt gevolgd door een vijfgangendiner, en een andere wijn bij elk gerecht.

November in beeld: dineren bij Hotel Groot Warnsborn

We genieten van verschillende gangen die passen bij het wildseizoen en laten ons verrassen door de heerlijke wijnen bij elk gerecht. Dat ik morgen de rekening mag betalen (letterlijk en figuurlijk) negeer ik nog maar even. Het is heerlijk om me zo alsnog intens jarig te voelen!

Eten en drinken bij Groot Warnsborn: luxe dineren bij La Belle Source Eten en drinken bij Groot Warnsborn: luxe dineren bij La Belle Source

Restaurant La Belle Source serveert een diner menu met vaste prijzen (vanaf €95,- voor zes gangen)

Ontbijten bij Groot Warnsborn

De volgende dag geniet ik nog eens van het heerlijke bubbelbad in onze suite. Zo’n luxe maak ik natuurlijk niet vaak mee dus optimaal genieten. Na een heerlijk ontbijt waarbij we onze favorieten kunnen kiezen van een uitgebreid ontbijtbuffet, is het alweer bijna tijd om uit te checken.

Heerlijk ontbijten bij Hotel Groot Warnsborn

Heerlijk ontbijten bij Hotel Groot Warnsborn

Voor we weer naar huis rijden, maken we nog even een herfstwandeling over het historische Landgoed en het bos dat het hotel omringd. Nog even genieten van de mooie omgeving en de rust voor je weer naar het alledaagse leven gaat.

Meer over Landgoed Groot Warnsborn

Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn heeft een mysterieuze vroege geschiedenis. De naam Warnsborn, wat ‘zuivere bron’ betekent, komt voor het eerst voor in 1428 en verwijst naar de bronnen op het landgoed. In 1465 werd het eigendom van Rykart van Bloylant. Het gebied, bestaande uit het Hoge Erf en het Lage Erf, kwam in de 17e eeuw onder één eigenaar en werd sindsdien als één geheel beschouwd.

Praktische informatie

Goed om te weten: je kunt alleen lunchen en dineren bij Groot Warnsborn wanneer je reserveert. Op de bonnefooi een hapje of drankje halen tijdens je wandeling over het landgoed zit er helaas niet in. Wel kun je vanaf april in de weekenden terecht bij de Warnsborn Boskraam voor koffie of thee.

Adres: Bakenbergseweg 277, 6816 VP Arnhem

Wandelen op het Landgoed Groot Warnsborn ©watzijzegt.com

Slapen bij Hotel Groot Warnsborn

Ben je ook enthousiast geworden over Hotel Groot Warnsborn? Boek zelf je overnachting* in een van de mooie kamers en suites. Het hotel heeft 40 prachtige unieke kamers, verdeeld over 2 gebouwen. Het grote landhuis heeft 25 unieke kamers met uiteenlopende stijlen, van klassiek tot moderne New York stijl. In het naastgelegen koetshuis zijn nog eens 15 kamers te vinden.

Prijzen beginnen vanaf €130 per nacht – boek hier je overnachting bij Groot Warnsborn >>

November in beeld: Heerlijk overnachten in Hotel Groot Warnsborn

Ontdek meer restaurants en hotspots op de Veluwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen