Citytrip Kopenhagen: bezoek Nyhavn in Kopenagen

Leuke stedentrip in juni? Hier wil je heen!

Op zoek naar een leuke stad in Europa voor een citytrip in juni? Deze Europese bestemmingen zijn de moeite waard voor een stedentrip in juni!

Op stedentrip in juni? Hier wil je heen!

Juni is een perfecte maand voor een stedentrip, vlak voor het hoogseizoen en de zomerdrukte begint. Vooral in Europa zijn veel bestemmingen nu op hun best. Scandinavië heeft eindeloos lange dagen, terwijl de Zuid-Europese stranden langzaam volstromen zonder overbevolkt te zijn. Zin in een stedentrip in juni? Overweeg dan deze plekken voor je volgende citytrip!

Stedentrips naar België

Ben je op zoek naar een goedkope stedentrip juni met de auto dichtbij huis? Kies dan voor een stedentrip naar Belgie! Bij onze zuiderburen vind je prachtige steden en ben je er toch helemaal tussenuit. Ga bijvoorbeeld naar Antwerpen of het altijd gezellige Gent. Of kies voor het minder bekende Mechelen of stedentenstap Leuven.

Wat te doen in Mechelen: De Grote Markt in Mechelen

Maak jij een verrassende stedentrip Mechelen in juni? Slechts 2 tot 2,5 uur rijden vanuit Midden-Nederland, net iets kleiner dan Antwerpen en minstens zoveel leuke restaurants, cafés en bezienswaardigheden.

Saarbrücken in Duitsland

Ken jij Saarbrücken in in het zuidwesten van Duitsland al? Deze bruisende hoofstad van Saarland heeft meer dan genoeg te bieden voor een leuke stedentrip. Ik ontdekte de stad afgelopen zomer en was blij verrast!

Je vindt er historische bezienswaardigheden, leuke hotspots en comfortabele hotels. En leuke verrassingen als street art en industrieel erfgoed. Bovendien is Saarbrücken een perfecte uitvalsbasis voor allerlei leuke dagtripjes, zelfs naar Frankrijk!

Hotspots en bezienswaardigheden in Saarbrücken

Dublin, Ierland

Dublin heeft alles voor een leuke stedentrip: gezellige winkelstraten, pubs en musea. In Ierland is het in juni vaak een stuk droger dan tijdens de zomermaanden juli en augustus, terwijl de temperatuur meestal aangenaam en warm is. Al is daar ook genoeg te doen als het regent: Wat te doen in Dublin als het regent: 8 tips

Perfect voor een (weekend)bezoek aan de Ierse hoofdstad dus.

Stedentrip in juni: Temple Bar in Dublin in het zonnetje

Foto door Rolf G Wackenberg / Shutterstock.com

Marseille, Frankrijk

Marseille, de oudste stad van Frankrijk, is een prima bestemming in juni. Deze havenstad werd 2600 jaar geleden gesticht door de Grieken. Tegenwoordig is het een prima stedentrip-bestemming waar je uitgebreid kunt winkelen, verrukkelijk kunt eten, en goed overnachten.

Stedentrip in juni: De haven van Marseille, Frankfrijk

De haven van Marseille in de avondzon (Foto door Inu)

Barcelona, Spanje

Barcelona in juni combineert warm, maar aangenaam mediterraan weer met een levendige sfeer. Dat is natuurlijk ideaal voor leuke stadswandelingen en ontspanning aan de kust. Met temperaturen die schommelen tussen de 20°C en 25°C, biedt de stad de perfecte setting voor het bijwonen van internationaal gerenommeerde festivals zoals het Sonar Festival en het genieten van haar openbare stranden.

Beklim bijvoorbeeld de Turó de la Rovira, waar de bekende bunkers del Carmel zich bevinden, voor het mooiste 360 graden uitzicht over Barcelona.

Stedentrip naar Andalusië

Nog net niet op z’n heetst in juni is Andalusië een prima regio voor de warmbloedige stedentripper. Hier kun je kiezen uit een stedentrip naar Sevilla, Córdoba en Granada. Of zelfs een combinatie van alle drie, wanneer je wat meer de tijd hebt en de regio kunt rond crossen met een (huur)auto of de trein pakt.

Ga in het voorjaar naar Cordoba in Spanje

Fotogenieke straatjes in Córdoba, dat bekend staat om de vele festivals die hier plaatsvinden (Foto door kavalenkava)

Bierfestivals in Boedapest

Boedapest staat bol van de festiviteiten in juni en is daardoor een toffe bestemming voor een trip deze maand. Zo zijn er maar liefst twee festivals waar bier centraal staat, waaronder het Craft Beer Festival Főzdefeszt.

Half juni is er het zomerfestival en carnaval in het openluchttheater van Margaretha-eiland (waar ook het jaarlijkse Sziget festival gehouden wordt), met tal van traditionele volksdansers en internationale muziek- en theater-acts.

Boedapest in Hongarije is een geweldige stedentrip-bestemming

Gezellig Boedapest (Foto door artjazz, via Shutterstock)

Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen is zowel ‘s zomers als ‘s winters een geweldige bestemming voor een stedentrip. Fiets door de stad, geniet van de Scandinavische keuken en sla je slag wat betreft Deens Design. Wie creatief en alternatief Kopenhagen wil ontdekken, moet naar Nørrebro. Deze levendige wijk is in de afgelopen decennia getransformeerd van bouwvallige arbeiderswijk naar trendy hotspot.

Citytrip Kopenhagen: leukste bezienswaardigheden in Kopenhagen

Citytrip Kopenhagen: bezoek Nyhavn in Kopenhagen

Leuke stedentrips in 2024: bezoek Nyhavn in Kopenhagen ©watzijzegt.com

Midzomerse stedentrip naar Zweden

Altijd al een midzomernacht willen vieren? Dan moet je in het weekend rond 21 juni naar Zweden! Hier wordt het jaarlijkse Midsommar volgens traditie uitgebreid gevierd. Overal in het land staan versierde meibomen: een kruisvormige boom met veel groen en versieringen. Festiviteiten als het opzetten van de midsommarstång gaan gepaard met uitgebreide maaltijden met gehaktballen, haring en aquavit.

Midzomer in Stockholm

Het Midzomerfeest is traditioneel een familiefeest maar ook in de grote stad kun je er niet omheen. In Stockholm trekt het openluchtmuseum Skansen op het eiland Djurgården bezoekers die er het Midzomerfeest willen vieren.

Meer bestemmingen voor stedentrips in juni

  • Praag, Tsjechië – Het toeristenseizoen is pas net begonnen in Tsjechië en de straten van Praag zijn dus nog niet volledig volgelopen met toeristen. Het weer is daarentegen meestal al lekker.
  • Maastricht, Nederland – En vergeet ook ons eigen Maastricht niet, waar je in juni onder andere het jaarlijkse Bierfestival kunt bezoeken, ook wel bekend als de 24 uurs van Maastricht

Waar gaat jouw eerstvolgende stedentrip heen?

Ook zo’n fan van stedentrips? Sluit je dan vooral aan bij de Citytrippers groep op Facebook! Hier vind je de beste reistips & inspiratie voor de leukste stedentrips van reisbloggers en mede-stedentrippers!

5 reacties
  1. Leuke tips! Ik ga van de zomer waarschijnlijk naar Stockholm, maar wel pas in juli helaas.. En Maastricht is altijd een goede tip, ik woon er zelf haha, en het is een prachtige stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen

5x Wat te doen in Kilkenny

Een typisch Ierse plaats met een lange geschiedenis en bomvol bezienswaardigheden en activiteiten om een paar leuke dagen mee te vullen. 5 dingen die je zeker moet doen in Kilkenny: dit…