Natasja (door LauraVL // Perfect Portret)

The world according to me #62 over zomerkleding, fatshaming en een bikini body

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam. Wat me nu bezig hield?

The world according to me #62

Zodra de zon begint te schijnen en de temperaturen oplopen, rent half Holland juichend naar buiten. Ik sta in plaats daarvan vertwijfeld voor mijn kledingkast te verzuchten wat ik nu weer aan moet trekken. Die warme zomerse dagen gaan bij mij steevast gepaard met een gigantisch gevoel van ongemak en stress om comfortabele én zomerbestendige kleding…

Want helaas, I ain’t got no thigh gap baby! En mijn buik, billen en bovenarmen vind ik nu ook niet bepaald geweldig om uitgebreid te laten zien. Daar ben ik zeker niet de enige in, ongeacht kledingmaat. Niet iedereen is nu eenmaal een zomermens.

Bikini body & spiegelbeeld

Ondanks mijn zomerstress ben ik nu niet bezig met het krijgen een fantastische bikini body. Terwijl ik heus wel weet dat ik minstens 10 kilo minder mag wegen om in een voor mij gezonde gewichtsklasse te vallen (ja, echt), heeft afvallen momenteel niet mijn prioriteit.

Na een paar roerige jaren waarin ik mezelf steeds minder leuk begon te vinden en mijn spiegelbeeld begon te verafschuwen, ben ik allang blij dat ik de laatste tijd niet doodongelukkig word als ik in de spiegel kijk. Waar ik een buikje zie, love handles, flinke heupen en kont en die eeuwige zadeltassen die ik zelfs 25 kilo geleden op m’n achttiende al had.

Natasja (door LauraVL // Perfect Portret)

Ik kan eindelijk weer accepteren en soms zelfs waarderen wat ik zie. Want hey, ik heb wel een zandloper-figuur met taille. En dus trek ik weer vaker leuke en vrouwelijke kleding aan, in plaats van me te verstoppen in oversized grijze T-shirts.

Want ‘zij is dik’

Toch krijgt mijn zelfbeeld af en toe nog wel een flinke knauw. Wanneer ik online bestelde broeken in mijn usual maat 42 niet blijk te passen en ik mijn heupen en billen alleen in maat 44 gehesen krijg. Of wanneer ik foto’s onder ogen krijg die iemand in een onbewaakt ogenblik van me heeft gemaakt en waarop ik er een stuk forser uitzie dan ik zelf ‘s ochtends in de spiegel zag.

Shoppen voor (zomer)jurken: al snel teveel buik en heup

Leed in het pashokje: zowel de linker- als de middelste jurken kocht ik niet wegens teveel heup, billen en buik going on, het altijd veilige zwarte jurkje rechts kocht ik wel ‘want met een Bridget Jones slip kan ik die wel aan’…

En pas, toen ik achter mijn rug om door iemand dik werd genoemd, als reden waarom weer iemand anders me niet aantrekkelijk zou vinden…. AU!

En ondanks dat het alles zegt over die persoon en niet zoveel over mij, blijft die opmerking me nu al een paar weken achtervolgen. Want ik bén inderdaad niet de slankste en merk de laatste tijd echt wel dat mijn broeken weer te strak zitten. Als de zon begint te schijnen, sta ik steevast te stressen voor mijn kledingkast want leuk die rokjes, maar wat doe ik tegen die schurende bovenbenen? En in dat mooie hemdje kan ik mijn bovenarmen niet verbergen… om over die ellendige buikrol in dunne shirtjes maar niet te spreken.

Meer dan eens kwam ik minstens een half uur te laat op afspraken omdat ik me in geen enkele outfit okay voel(de). Uitnodigingen van mijn beste vriendin om met haar en haar kids mee te gaan zwemmen, sla ik al tijden af en naar het strand ben ik al een paar jaar niet geweest. In het openbaar in bikini, mij niet gezien!

Door een ander dik genoemd worden, is ronduit kwetsend.

Om door een ander dik genoemd te worden, is ronduit kwetsend. Het doet me nog meer pijn dan het compliment wat een buurman me ooit wilde geven, toen hij zei dat ‘vollere vrouwen ook mooi zijn’… en hij bedoelde het tenminste nog goed. Maar het maakt me ook kwaad. Wat bezielt iemand om een ander te willen beledigen met zijn of haar gewicht? En wie de **** denk je wel dat je bent om voor anderen te bepalen wat aantrekkelijk is?

De weg naar meer zelfliefde… en een bikini body

Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel op mijn blog wilde publiceren… want stel ik me niet gewoon aan? Is het wel zo’n big deal (ha), en maak ik het niet groter door erover te schrijven?

Waarom ik het dan toch doe? Omdat schrijven me altijd heeft geholpen dingen in een ander perspectief te zien. Plus, ik ben niet al een jaar aan mezelf aan het werken om me vervolgens door een ander te laten neerhalen.

En omdat persoonlijke artikelen over gewicht, zelfbeeld en fatshaming van anderen me ook vaak helpen met mijn eigen zelfbeeld. Zoals dit artikel van Mayra Louise’s ultieme bikini body guide (spoiler: we hébben allemaal al een bikini body ♥).

Dus f*ck fatshamers en welkom bikini body! Tijd om me weer minder aan te trekken wat anderen van me vinden en te omarmen hoe ik er momenteel uitzie. Ik kocht een geweldige rode hoogsluitende (!) broek waarin mijn buik, heupen en kont niet te negeren zijn en ik die toch gewoon aantrek want awesome!

En ik kocht een badpak. Geen bikini body maar badpak body voor mij dus binnenkort. Want die uitnodiging om te gaan zwemmen ga ik toch maar eens aannemen! Komt er misschien binnenkort zelfs een badpak-foto online…

En verder? Keek ik op Netflix vooral naar Britse series over interior design challenges en Escape to the Country woonprogramma’s. En er verschenen zomerse artikelen hier:

Wat ga jij deze week doen?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

28 reacties
 1. Ik vind dat je er fantastisch uit ziet! Een maat en gewicht is allemaal zo relatief. Ik ben de afgelopen twee jaar bijna 60 kilo afgevallen na een maagverkleining. Ik voel me nu – met maatje 42 – waanzinnig goed en slank. Terwijl een ander zich met datzelfde gewicht dus dik voelt. Het is nooit goed en tegelijkertijd altijd goed. Ik vind je mooi!

 2. Mooi stukje!

  Ik ervaar dat gesodemieter ook, maar dan met mijn parelwitte huidje ;).

  Op mijn 18e werd ik al geplaagd. Jongens zeiden dat ik wel mooier zou zijn met een kleurtje. Zelfs vorig jaar met een splinternieuwe, toffe playsuit aan kreeg nog iemand het over z’n lippen om te zeggen dat ik wel érg wit was voor die kleurtjes.

  Dit jaar heb ik voor het eerst overal maling aan, heerlijk! Uiteindelijk hebben negatieve mensen altijd wat te zeuren.

  Geniet van je curves! Veel plezier in het water!

  Liefs, Sascia

  Ps: die broek staat je trouwens fantastisch en dat jurkje op links: heeeel leuk <3

  1. Aaah, dat is ook zoiets, wat vervelend dat mensen daar opmerkingen over maken… alsof je er echt iets aan kunt doen?! En you go girl, mensen hebben inderdaad altijd wat te zeuren dus waarom rekening mee houden?! Thanks!

 3. Wat een stomme opmerking! Ik vind jou juist mooi en stralend op je foto’s! Die worsteling met de kilo’s is voor mij herkenbaar, ook ik heb een maatje 42 die niet altijd past. Jaren geleden was ik wél slanker, maar kennelijk was dat maar lastig vol te houden toen mijn leven stressvol werd. Ach tsja, ik fiets veeeeel, maar geniet ook volop. Hopelijk kan ik er toch wat kilo’s afwerken voor die dunne zomershirts en anders koop ik gewoon nog wat wijdere varianten. Je zwarte jurk en rode broek zijn top!

  1. Het blijft inderdaad lastig en super-persoonlijk. Uiteindelijk gaat het denk ik vooral om lekker in je vel zitten, ongeacht de maat. Wat dat betreft kan ik dan wel weer een voorbeeld nemen aan jouw sportiviteit :)

 4. Ik ken dit heel, heeeeeel erg en ben er ook steeds meer mee aan het vechten. Mijn hoofd is al zo’n issue, dan kan ik me toch niet ook nog eens druk maken om mijn lijf?! Het is een beetje zo’n “alles beter dan weer in de burn-out”-modus, en dat is eigenlijk best oké..? Ik schrijf hier ook nog wel eens over, want merk dat ik aardig geïnspireerd raak :)

  1. Precies dit! Stom dat ik dit pas na dankzij m’n issues een beetje meer kan accepteren maar beter laat dan nooit. En ik las je laatste post over nooit goed genoeg voelen… mooi (en ♥ voor jou!)

 5. Ik reageer eigenlijk nooit, maar wat een mooie blog. Heel herkenbaar ook. Opmerkingen van anderen over je gewicht doen zeer, hoe je het went of keert. Ik vind dat je er goed uitziet! En die rode broek is echt super tof :)

 6. Hoi,

  Ik ben een man en kwam toevallig op je Blog terecht.
  Ik weet hoe onzeker vrouwen kunnen zijn (ok, sommige mannen soms ook) maar wil je toch even zeggen dat ik vind dat je er fantastisch uit ziet.
  Dus ook die jurken die je niet gekocht hebt had je wat mij betreft prima wel aan kunnen schaffen!
  En ja, helaas zijn veel mensen oppervlakkig maar daar moet je gewoon leren sch##t aan te hebben ;-)
  Groetjes en succes met je Blog

  1. Ha Jeroen, leuk dat je een reactie achter laat en dank je wel! Die onzekerheden gelden inderdaad net zo goed voor mannen , we maken het onszelf en elkaar echt te moeilijk af en toe :’)

 7. Goed artikel! Waarom laten we ons toch wat in het hoofd praten over hoe we er ‘moeten’ uitzien he? :-) Ik vind trouwens dat die linkse jurk je ontzettend goed staat, echt een bom!

  1. Helemaal waar! En vooral ook, waarom praten we het onszelf aan soms?! Goede leermomenten in elk geval. En dank, ik ga de sale in de gaten houden denk ik! ;-)

 8. Het was al een tijdje geleden dat ik hier nog kwam lezen, maar wat een post! Zo herkenbaar… vooral het gedeelte over het stressen voor de kleerkast bij zomerse temperaturen… Goed geschreven! En je ziet er fantastisch uit! Zo stralen!

 9. Mooie blog, eerlijk. En voor veel vrouwen een goed voorbeeld. Mooi zijn begint bij van jezelf houden… en bij mooie kleding kopen ;) komt het met die zomer ook wel goed. Veel plezier ook in het zwembad! Vriendin plus haar kids zullen het vast super vinden dat je n keertje meegaat.

  1. Haha, die mooie kleding helpt zeker soms ja! En inderdaad, het begint allemaal bij jezelf accepteren en goed genoeg vinden… want eigenlijk zijn we dat ook gewoon <3

 10. You rock Natas !! Weet als geen ander wat je bedoeld ! Je bent prachtig..
  Laat niemand je ooit wat anders wijs maken

 11. Jemig, dat meen je niet…iemand heeft gewoon achter jouw rug om gezegd dat je lijf de reden is dat je single bent??? Wat een oppervlakkig wezen zeg! Dat zegt inderdaad meer over hem/haar dan over jou! Ik ben juist jaloers op jouw vrouwelijke vormen! Bij mij zitten die alleen op mijn heupen en bovenbenen :-S Mijn boven- en onderlijf passen qua proporties totaal niet bij elkaar en schelen wel een paar maatjes… Maar goed, het gaat om jou en niet om mij hier ;-) Ben blij dat je dit hebt gedeeld met ons! Zo te lezen zit je qua zelfliefde op de goede weg. Laat je niet gek maken door mensen die altijd maar een mening over anderen moeten hebben! xx

  1. Aaah, lief! En niet zozeer single algemeen hoor, ging om een specifiek geval… maar kwam net zo hard binnen :/ En working on it, daar hielp het schrijven (en de reacties!) ook bij! X

  1. Ah, dank je wel! Heb ‘m uiteindelijk helaas niet gekocht, misschien nog eens in de sale ;-) En voor- en nadelen aan online shoppen inderdaad! Vind de comfort van thuis passen wel opwegen tegen afzien in een pashokje, maar met de maat is het altijd even afwachten.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Waarom op je bek gaan helemaal niet zo erg is

Waarom op je bek gaan helemaal niet zo erg is

“Jong, slim en boordevol twijfel”. “Steeds meer millennials krijgen een burn-out”. “Laten we ophouden met altijd speciaal willen zijn”. Slechts enkele headlines die de afgelopen maanden in het nieuws verschenen.…