3 zomerse stedentrips voor festival fanaten

Stedentrips alleen maken in het voor- en najaar? Zeker niet! Deze drie steden wil je juist in de zomer wilt bezoeken zodat je meteen de tofste festivals kunt mee pakken!

3 zomerse stedentrips voor festival fanaten!

Een leuke citytrip maak je alleen in het voor- en najaar? Sla de zomer zeker niet over! Als je in de zomer gaat, ben je namelijk niet alleen verzekerd van goed weer (nou ja, meestal dan). Er is ook een uitgebreid aanbod aan muziekfestivals waar je je stedentrip mee kunt combineren. Deze drie steden wil je juist in de zomer wilt bezoeken zodat je meteen de tofste festivals kunt mee pakken!

Boedapest: één van Europa’s mooiste steden

Cultuurliefhebbers geven hier hun ogen de kost bij de historische Burcht, de traditionele badhuizen, het statige Parlementsgebouw aan de Donau en de vele pleinen, parken en straten vol musea, synagogen en monumenten.

Boedapest in Hongarije is een geweldige bestemming voor een stedentrip

Gezellig Boedapest (Foto door artjazz, via Shutterstock)

Een kleine klim op de Géllertberg wordt (zeker bij zonsondergang) beloond met een adembenemend uitzicht over de stad. Voor fijnproevers is er een ruim aanbod aan wijnbarretjes en restaurants met gezellige terrassen. Uitgaan doe je in de Joodse wijk, in de vele cafés, clubs en befaamde ruin-bars.

Festival tip: Sziget Festival – 8-15 augustus 2018

Hoewel Boedapest het hele jaar door meer dan het bezoeken waard is, heeft de stad tussen 8 en 15 augustus 2018 nóg meer te bieden. Dan kun je je citytrip namelijk combineren met een bezoek aan het multiculturele Sziget Festival, op een eiland in Boedapest.

Combineer een stedentrip Boedapest met het Sziget Festival

Feesten bij wereldbands tijdens het beroemde Sziget Festival (Foto via Festival.Travel)

Naast wereldsterren als Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Gorillaz en Mumford & Sons zijn hier onder meer jazz-, klassiek-, reggae- en world music-optredens te zien. Verder bestaat er geen festival met een uitgebreider randprogramma. Van straattheater, dansvoorstellingen en circusshows tot designworkshops, retro spelletjes, yogasessies en sporttoernooien.

Novi Sad: de leukste stad waar je nog nooit van hebt gehoord

Novi wat? Inderdaad, Novi Sad. De tweede stad van Servië, gelegen op ongeveer een uur rijden van Belgrado. In 2021 mag Novi Sad zich Culturele Hoofdstad van Europa noemen. Imposante gebouwen worden hier afgewisseld met intieme kronkelige straatjes, galeries, boetiekjes, parken, lokale marktjes en restaurants tegen de achtergrond van een glooiend heuvellandschap. In de zomer biedt het stadsstrand vol terrasjes aan de Donau de nodige verkoeling.

Festival tip: Exit Festival – 12-15 juli 2018

Eén van de grootste bezienswaardigheden van deze authentieke stad is het historische Petrovaradin Fort. Hier vindt ieder jaar het award-winnende EXIT Festival plaats.

Zomers EXIT Festival in Novi Sad, Servie

Het jaarlijkse EXIT Festival vindt plaats tussen de muren van Fort Petrovaradin (Foto via Festival.Travel)

Tussen de eeuwenoude muren en gangen verwelkomt EXIT van 12-15 juli 2018 onder meer Grace Jones, David Guetta, Migos, Ziggy Marley en Nina Kraviz. Vierdaagse tickets kosten slechts 109 euro en ook eten en drinken gaat er over de toonbank voor een prikkie – zowel binnen als buiten de festivalmuren.

Berlijn: waar het feest nooit ophoudt

We zijn er bijna allemaal wel eens geweest, maar we kunnen er geen genoeg van krijgen: Berlijn. De creatieve Duitse hoofdstad is ideaal om te bezoeken in de zomer. Bij de eerste zonnestralen van het jaar doemen er overal aan de Spree diverse loungeplekken op.

24 uur in Berlijn: Urbanspree op het RAW-gelände terrein

Lees ook: 24 uur in Berlijn

Ook kun je er ’s zomers terecht bij de oude openluchtbioscoop Freiluftkinos, de gezellige foodmarkt Neuhe Heimat, RAW Gelände – een oud industrieterrein dat is omgebouwd tot culturele speeltuin met zelfs een buitenzwembad – en natuurlijk vele rooftop bars.

Festival tip: Lollapalooza Berlin – 8-9 september 2018

Daarnaast zijn de Berlijnse feestjes extra fijn in de buitenlucht. Het ideale festival om de zomer mee af te sluiten is Lollapalooza Berlin in het statige Olympiapark en -stadion, van 8-9 september 2018.

Lollapalooza Berlin © Johannes Riggelsen

Lollapalooza Berlin (Foto © Johannes Riggelsen)

The Weeknd geeft er dit jaar zijn enige show in Europa. Ook Imagine Dragons, The National, Kraftwerk 3D, Dua Lipa, Armin van Buuren, Kygo, Ben Howard en The Wombats maken er hun opwachting.

Het geheel wordt aangekleed met kleurrijke kunstinstallaties, een fashion hoek, ‘groene’ initiatieven, verschillende chill plekken en zelfs een kinderparadijs genaamd Kidzapalooza.

Meer zomerse stedentrip-inspiratie nodig?

Heb jij deze zomer nog leuke stedentrips of festivals op de planning staan?

Ook zo’n fan van stedentrips? Word dan ook lid van de Citytrippers groep op Facebook!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: