24 uur in Berlijn: meedansen met de Sobre meisjes

3 zomerse stedentrips voor festival fanaten

Stedentrips alleen maken in het voor- en najaar? Zeker niet! Deze drie steden wil je juist in de zomer wilt bezoeken zodat je meteen de tofste festivals kunt mee pakken!

3 zomerse stedentrips voor festival fanaten!

Een leuke citytrip maak je alleen in het voor- en najaar? Sla de zomer zeker niet over! Als je in de zomer gaat, ben je namelijk niet alleen verzekerd van goed weer (nou ja, meestal dan). Er is ook een uitgebreid aanbod aan muziekfestivals waar je je stedentrip mee kunt combineren. Deze drie steden wil je juist in de zomer wilt bezoeken zodat je meteen de tofste festivals kunt mee pakken!

Boedapest: één van Europa’s mooiste steden

Cultuurliefhebbers geven hier hun ogen de kost bij de historische Burcht, de traditionele badhuizen, het statige Parlementsgebouw aan de Donau en de vele pleinen, parken en straten vol musea, synagogen en monumenten.

Boedapest in Hongarije is een geweldige bestemming voor een stedentrip

Gezellig Boedapest (Foto door artjazz, via Shutterstock)

Een kleine klim op de Géllertberg wordt (zeker bij zonsondergang) beloond met een adembenemend uitzicht over de stad. Voor fijnproevers is er een ruim aanbod aan wijnbarretjes en restaurants met gezellige terrassen. Uitgaan doe je in de Joodse wijk, in de vele cafés, clubs en befaamde ruin-bars.

Festival tip: Sziget Festival – augustus

Hoewel Boedapest het hele jaar door meer dan het bezoeken waard is, heeft de stad in augustus nóg meer te bieden. Dan kun je je citytrip namelijk combineren met een bezoek aan het multiculturele Sziget Festival, op een eiland in Boedapest.

Naast wereldsterren als Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Gorillaz en Mumford & Sons zijn hier onder meer jazz-, klassiek-, reggae- en world music-optredens te zien. Verder bestaat er geen festival met een uitgebreider randprogramma. Van straattheater, dansvoorstellingen en circusshows tot designworkshops, retro spelletjes, yogasessies en sporttoernooien.

Novi Sad: de leukste stad waar je nog nooit van hebt gehoord

Novi wat? Inderdaad, Novi Sad. De tweede stad van Servië, gelegen op ongeveer een uur rijden van Belgrado. In 2021 mocht Novi Sad zich zelfs Culturele Hoofdstad van Europa noemen. Imposante gebouwen worden hier afgewisseld met intieme kronkelige straatjes, galeries, boetiekjes, parken, lokale marktjes en restaurants tegen de achtergrond van een glooiend heuvellandschap. In de zomer biedt het stadsstrand vol terrasjes aan de Donau de nodige verkoeling.

Festival tip: Exit Festival

Eén van de grootste bezienswaardigheden van deze authentieke stad is het historische Petrovaradin Fort. Hier vindt ieder jaar het award-winnende EXIT Festival plaats.

Berlijn: waar het feest nooit ophoudt

We zijn er bijna allemaal wel eens geweest, maar we kunnen er geen genoeg van krijgen: Berlijn. De creatieve Duitse hoofdstad is ideaal om te bezoeken in de zomer. Bij de eerste zonnestralen van het jaar doemen er overal aan de Spree diverse loungeplekken op.

24 uur in Berlijn: Urbanspree op het RAW-gelände terrein

Lees ook: 24 uur in Berlijn

Ook kun je er ’s zomers terecht bij de oude openluchtbioscoop Freiluftkinos, de gezellige foodmarkt Neuhe Heimat, RAW Gelände – een oud industrieterrein dat is omgebouwd tot culturele speeltuin met zelfs een buitenzwembad – en natuurlijk vele rooftop bars.

Festival tip: Lollapalooza Berlin

Daarnaast zijn de Berlijnse feestjes extra fijn in de buitenlucht. Het ideale festival om de zomer mee af te sluiten is Lollapalooza Berlin in het statige Olympiapark en -stadion.

Het geheel wordt aangekleed met kleurrijke kunstinstallaties, een fashion hoek, ‘groene’ initiatieven, verschillende chill plekken en zelfs een kinderparadijs genaamd Kidzapalooza.

Meer zomerse stedentrip-inspiratie nodig?

Heb jij deze zomer nog leuke stedentrips of festivals op de planning staan?

Ook zo’n fan van stedentrips? Word dan ook lid van de Citytrippers groep op Facebook!

2 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen