Wat zij zegt // Natasja

The world according to me #61 over 6 jaar Wat zij zegt

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam. Wat me nu bezig hield? Zon en alweer zes jaar Wat zij zegt!

The world according to me #61 over 6 jaar Wat zij zegt

Dankzij een herinnering op Facebook ontdekte ik ineens dat het afgelopen week alweer 6 jaar geleden dat ik Wat zij zegt introduceerde aan ‘het grote publiek’. Een paar maanden daarvoor was ik begonnen op dit toen nog kersverse blog, over uiteenlopende onderwerpen. Wat zij zegt over… dat kon van alles zijn!

Nu zes jaar en minstens zoveel verschillende lay-outs, bijna 1100 blog posts, ruim 9200 reacties en gemiddeld zo’n 15 duizend maandelijkse lezers later, had ik nooit gedacht dit hier te zullen schrijven. Ik kan me niet herinneren ooit een zo uit de hand gelopen hobby te hebben en ‘m zo lang vol te houden. Ook al noem ik het tegenwoordig eigenlijk geen hobby meer.

Lees ook: Help, ik zoek een hobby

Wat zij zegt: De laatste over 2016

Mijn homepage eind 2016

Er is ook veel veranderd sindsdien. De onderwerpen werden minder uiteenlopend – al heb ik nog steeds geen niche – en meer persoonlijk. Er kwam een focus op reizen en stedentrips, binnen Europa en Westerse bestemmingen daarbuiten. Ik schreef tips over bloggen, waarom ik zelf zo graag blog en hoe je zelf killer artikelen produceert (kuch). Geen recepten meer, wel mijn favoriete Netflix-series en films.

Daarnaast schreef ik steeds vaker persoonlijke artikelen, over ambities of het gebrek daaraan, en over minder moeten en meer zelfliefde. En waarom ik lang niet altijd op reis wil. Een stuk dat na mijn burn-out en depressie van afgelopen jaar nu nog relevanter is, want echte reisplannen heb ik voorlopig nog even niet.

Druk om meer en vooral regelmatiger te publiceren ook nog even niet. Het zal voor mijn vaste lezers (en statistieken) vast fijner en beter zijn om op vaste dagen nieuwe content online te kunnen lezen. Wat er in m’n hoofd zit en wat er uit mijn handen komt, zijn echter nog twee verschillende dingen. En als ik iets heb geleerd afgelopen jaar is het wel loslaten. No pressure dus.

Eerste perstrip in een jaar

Veel reisplannen heb ik op dit moment niet, schreef ik hierboven al. Er staat in juni een werkgerelateerd bezoek aan Manchester en Liverpool op de planning; een trip waar ik veel zin in heb maar de nodige stress door voelde opborrelen toen het geboekt moest worden. Ik voel dan ook weinig kriebels om mijn kalender snel te vullen met nieuwe bestemmingen.

Een uitnodiging om naar Westerbork te komen, sprak me wel aan. Geen luchtige trip, het was een bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. En een bijzonder bezoek, niet in het minst door de herinneringen van een kamp-overlevende die ze persoonlijke met ons deelde.

INTERVIEW: “Ineens was ik anders en ik had geen idee waarom”

Het werd een indrukwekkende middag die me nog lang na zal blijven. Volgende week lees je meer over mijn bijzondere ontmoeting in Westerbork.

En verder

Wat ik verder deed de laatste tijd? Ik word heel blij van de geweldige camera van mijn nieuwe iPhone 8 Plus, die portretfunctie is echt super! En hoewel ik geen zomermens ben, waren die zomerse dagen vorige week toch wel echt genieten.

Naast werk balans ik met avonden met vrienden of op de bank met Netflix; als je The Alienist (2018) nog niet hebt gezien, ga dat doen! Vet spannende jacht op een kindermoordenaar eind negentiende eeuw in New York, met Daniel Brühl, Dakota Fanning en Luke Evans in de hoofdrollen.

En nog een verse dosis reisinspiratie nodig?

Wat ga jij deze week doen?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

10 reacties
  1. Wat gaaf zeg gefeliciteerd, ik heb juist een paar weken terug Facebook verwijderd omdat ik het veel negativiteit vond uitstralen. Helaas heb ik nu minder samenwerkingen en views omdat ik niet meer mijn links kan delen. Maar goed dat moet ik er maar voor over hebben want ik kan het niet meer terugdraaien. Succes en dat we nog maar van veel artikelen mogen genieten!

    1. Oh, gaat dat zo snel ja? Facebook blijft inderdaad wel een ding ja, het is wel echt een kunst om niet alleen naar de gekunstelde bubbel of juist negatieve dingen te kijken.

      En dank je wel! :)

  2. Hiep hiep, van harte met je jubileum! :-) Ik ben blij dat je je ‘hobby’ hebt doorgezet, want ik geniet altijd enorm van je posts en haal er vaak heel veel nuttige informatie uit. Ik hoop nog vele jaren van je blog en mooie selfies op Instagram te genieten! :-D

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen