Belgische wafels in Brugge

Culinaire festivals in Vlaanderen

Van Vlaamse speciaalbieren tot frieten, Bourgondisch België weet wel hoe ze zichzelf op de kaart moet zetten. De komende maanden staan er weer flink wat culinaire festivals in Vlaanderen te gebeuren.

Culinaire festivals in Vlaanderen

Antwerpse handjes, Gentse neuzekes, Brusselse wafels, Mechelse maantjes… Vlaanderen heeft meer dan genoeg typisch lokale lekkernijen. De Vlaming leeft om te tafelen, wordt ook weleens gezegd. Dat blijkt ook zeker tijdens de culinaire festivals die de komende maanden in Vlaanderen plaats vinden.

Voor heerlijke Mechelse Maantjes - een lokale lekkernij van chocolade gebaseerd op de legende van de Maneblussers - ga je naar Sjolaa

Mechelse Maantjes – een lokale lekkernij van chocolade gebaseerd op de legende van de Maneblussers

Bollekesfeest Antwerpen

Wat begon als een culinair festival is inmiddels uitgegroeid tot een groots, hedendaags en gezellig volksfeest dat alle Antwerpse troeven in de kijker zet. Antwerpse merken en tradities, streekproducten en muziek van eigen bodem worden stuk voor stuk in het zonnetje gezet tijdens het grotendeels gratis festival.

De Grote Markt, Groenplaats, Handschoenmarkt, Suikerrui, Steenplein en Sint-Andriesplaats zijn de plekken waar je moet zijn in Antwerpen tijdens het Bollekesfeest.

Voor meer info over het Antwerpse Bollekesfeest kun je terecht op www.visitantwerpen.be

De Grote Markt in Antwerpen

De Grote Markt in Antwerpen

Lees ook: Dit moet je zeker doen in Antwerpen, gratis en voor (n)iets

Belgian Beer Weekend Brussel

Het Belgische Bierweekend op en rond de Grote Markt is één van de drukst bijgewoonde activiteiten in Brussel. Kleine en grote Belgische brouwerijen laten je kennismaken met hun speciaal-bieren die je kunt proeven. Ook is er jaarlijks een optocht met historische brouwerijkarren en bierwagens.

Meer informatie over het Belgische Bierweekend: www.belgianbrewers.be

eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX

Tientallen Brusselse restauranthouders komen vier dagen lang samen in het Warandepark om hun knowhow en hun passie voor lekkere producten te delen. samen met fijnproevers en lekkerbekken gaan ze op zoek naar kwaliteit, traditie, nieuwe smaaksensaties en ontdekkingen. Een groot openluchtrestaurant in het centrum van Brussel, daar wil je toch heen?

Meer informatie lees je op www.eat.brussels

Kookeet Brugge

Brugge en gastronomie zijn al lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op het culinaire festival Kookeet laten meer dan 30 Brugse top-chefs mensen kennismaken met uiteenlopende gastronomische pareltjes, vaak met hoeve- en streekproducten uit de Brugse regio.

Lees ook: City guide: 5x Doen in Brugge

De deelnemende restaurants behoren zonder uitzondering tot de culinaire top: zes van de zeven Michelin-restaurants die Brugge kent doen mee en tal van andere deelnemende restaurants hebben een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault&Millau.

Meer over dit culinaire festival: www.kookeet.be

Biertjes drinken in Mechelen bij zonsondergang

Geen bezoek aan België zonder Belgische biertjes natuurlijk – lees ook De smaak van Mechelen: 8 cafés en restaurants in Mechelen

Smaakmeesters Festival Antwerpen

Tijdens de vierde editie van Smaakmeesters laten meer dan 100 Antwerpse horeca- en speciaalzaken je proeven van hun gastronomisch vakmanschap. Van verfijnde bereidingen over cocktails en koffies, tot het perfecte dessert en innovatieve gerechtjes. Tijdens het openingsweekend van verandert Antwerpen steevast in één grote food market.

Voor meer over Smaakmeesters ga je naar www.smaakmeesters.be

Jong Keukengeweld

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar? Maak dan gebruik van de jongerenactie Jong Keukengeweld, waarbij je in oktober door heel Vlaanderen met korting kunt genieten van bijzondere driegangenmenu’s van meer dan 50 top-chefs, zelf ook allemaal jonger dan 35.

Hasseltse Jeneverfeesten

Twee dagen lang borrelt het Limburgse Hasselt tijdens het ‘grootste feest in het kleinste glaasje’. Tijdens de dertigste editie van de Jeneverfeesten worden allerlei activiteiten georganiseerd, van muzikale optredens en straatanimatie, optochten, brocante en boekenmarkten, tot jenever-wandelingen en een kelner-wedloop. En let ook eens op de beeldfonteintjes waar speciaal voor de gelegenheid jenever uit komt, als ode aan de Hasseltse jenever.

Meer informatie is te vinden op www.jeneverfeesten.be

Heb jij een van deze culinaire festivals in Vlaanderen al in je agenda staan?

Lees ook: Hot, hip en happening: dit wil je doen in Kortrijk

3 reacties
  1. Oe, dat in Antwerpen – mijn toekomstige woonplaats – zou wel in mijn agenda moeten staan. Ik denk dat ik er dat weekend niet ben, maar misschien alvast voor volgend jaar. Ik vind Hapje Tapje in Leuven altijd leuk, maar dat is dit jaar al geweest.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen