Dit najaar doen in Londen: 14 activiteiten

Londen bruist! Er is op elke dag van het jaar wel iets te doen, of je nu fan bent van winkelen, geniet van culinaire hoogstandjes tijdens food festivals of liever een museum bezoekt. Ook deze herfst staat er weer genoeg op de evenementenkalender van de stad. 14 activiteiten in Londen dit najaar: dit kun je dit najaar doen in Londen.

Dit najaar doen in Londen

Mij kun je elk seizoen blij maken met een bezoek aan Londen. En inmiddels ben ik er ook in elk seizoen weleens geweest geloof ik. Lekker flaneren langs de Theems tijdens zonnige zomerdagen. schuilen in boekhandels en musea tijdens regenachtige herfstmiddagen en opwarmen met warme choco tijdens een kerstmarkt in december.

Een paar dagen in Londen is altijd fijn. Ook dit najaar zijn er weer tal van evenementen en activiteiten die een bezoek aan Londen extra de moeite maken.

14 activiteiten in Londen dit najaar

Deze lijst wordt elk jaar geactualiseerd

 1. Buckingham Palace Tour (tot 1 oktober 2018) – Ontdek de indrukwekkende State Rooms in Buckingham Palace. Even binnengluren bij de Britse Royals.
 2. Restaurant Festival (1-31 oktober 2018) – Geniet deze maand van gastronomische hoogstandjes tijdens het culinaire Restaurant Festival waar de beste restaurants en chefs van Londen aan deelnemen.
 3. London Cocktail Week ( 1-7 oktober 2018) – Meer zin in een drankje? Bij meer dan 200 cafés en bars in Londen staat tijdens de Cocktail Week een £5 cocktail op de kaart voor mensen met een speciale festivalpas. Old Spitalfields Market huist daarnaast een speciaal Cocktail Dorp waar allerlei events plaats vinden.
 4. BFI London Film Festival (10-21 oktober 2018) – Tijdens dit prestigieuze Britse filmfestival zullen maar liefst 225 films en documentaires uit 77 landen worden afgespeeld, inclusief tientallen premières.

Tal van activiteiten in Londen dit najaar

Dit najaar doen in Londen: 19 activiteiten

Foto door Brian A Jackson, via Shutterstock

 1. Diwali Festival 2017 (28 oktober 2018) – Dit gratis festival op Trafalgar Square staat in het teken van het Hindu, Sikh en Jain Festival of Lights. Van 13 uur tot 19 uur kun je luisteren naar optredens, lekker eten en meedoen met (familievriendelijke) activiteiten.
 2. Museums at Night (25-27 oktober 2018) – Na sluitingstijd kunst en artefacten bekijken met een cocktail in je hand. Weer eens een ander avondje uit!
 3. Bonfire Night Fireworks (op en rond 5 november 2018) – Op en rond 5 november worden elk jaar door heel Londen vreugdevuren en vuurwerk ontstoken ter nagedachtenis aan Guy Fawkes en zijn poging het Houses of Parliament en King James I op te blazen in 1605.
 4. EFG London Jazz Festival (16-25 november 2018) – Tien dagen jazz in Londen tijdens het 26e London Jazz Festival, met beginnende en wereldsterren.

Kerstfestivals en kerstmarkten in Londen

Ga jij in november of december naar Londen? Vanaf half november wordt de stad steeds verder in de feeststemming ondergedompeld. Op de volgende plekken kun je terecht voor kerstfestivals en kerstmarkten:

 1. Christmas in Leicester Square (9 november 2018 tot 6 januari 2019) – Deze traditionele kerstmarkt is elk jaar weer de plek om je voorraad kerstversiering aan te vullen. Theatergroepen zorgen voor extra entertainment.
 2. Wintertime at Southbank Centre (9 november 2018 t/m 27 december 2018) – Speciale kerstmarkt en kerstshows bij het Southbank Centre, om alvast in de kerstsfeer te komen.
 3. Winter Wonderland in Hyde Park (Hyde Park, 22 november 2018 – 6 januari 2019) – Kom in de kerstsfeer tijdens de 12e editie van Winter Wonderland in Londen’s Hyde Park. Dit gratis familiefestival huist onder meer een ijsbaan, leuke shows, een reuzenrad en natuurlijk een grote kerstmarkt.
 4. Hogwarts in the Snow (17 november 2018 t/m 27 januari 2019) – Hogwarts is een must-visit voor Harry Potter fans. Zeker een bezoek brengen aan de filmstudio’s waar de films werden opgenomen voor een winters kijkje achter de schermen dus.

Lees ook: Maak een een magische roadtrip door Zuid-Engeland en duik in de wereld van Harry Potter

Winter Wonderland in Hyde Park, London

 1. Christmas at Kew (Kew Gardens, 22 november 2018 – 5 januari 2019) – Duik in de betoverende kerstwereld tijdens Christmas at Kew in de Royal Botanical Gardens. Dit populaire evenement keert terug met een nieuwe avondwandeling in het donker door de beroemde botanische tuinen, die met meer dan een miljoen (!) lichtjes verlicht zullen worden.
 2. Christmas Carols in Trafalgar Square (10 t/m 21 december 2018) – In de twee weken voor kerstmis kun je op Trafalgar Square geregeld luisteren naar meer dan 40 carol groups die kerstliedjes zingen om geld in te zamelen voor goede doelen.

Bewaar deze activiteiten in Londen dit najaar op Pinterest

Dit najaar doen in Londen: 14 activiteiten

Foto door Pawel Pajor / Shutterstock.com

Heb jij Londen dit najaar al op je reiskalender staan?

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: