Doen in Breda: Augmented Reality Stadstour

Doen in Breda: Augmented Reality Stadstour

Binnenkort op pad door Breda? Dan is deze gloednieuwe stadstour misschien iets voor jou. Sinds dit najaar kun je de historische kanten van Breda met eigen ogen zien dankzij Augmented Reality. Deze Augmented Reality Stadstour brengt historisch Breda tot leven!

Augmented Reality Stadstour door historisch Breda

Begin oktober lanceerde Citymarketing Breda een nieuwe stadstour en niet zomaar één:  een innovatieve Augmented Reality Stadstour (AR) die je kennis laat maken met historisch Breda. Met behulp van een gratis app maken bezoekers een reis door de tijd en komen alles te weten over de vele historische plekken van Breda.

Breda is één van de tien grootste gemeenten van Nederland. De veelbewogen geschiedenis van de stad wordt door middel van digitale lagen en animaties op een leuke en interessante manier verteld via je smartphone.

De app laat je de stad op een andere manier beleven. Hoe zat het met de machtige adel die woonde in het Kasteel van Breda? Wie zaten er gevangen zat in de catacomben van het oude gerechtsgebouw? Via GPS ontdek je de hotspots van de stad en kom je alles te weten, live en direct.

Wat is Augmented Reality?

In tegenstelling tot Virtual Reality (VR) dat een virtuele werkelijkheid simuleert via een computer om een gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een ervaring, is Augmented Reality (AR) een techniek die het mogelijk maakt een extra laag over de werkelijkheid heen te leggen.

Terwijl je door het scherm van je smartphone of tablet naar de omgeving kijkt, wordt door middel van beeldanimaties en geluid gelijktijdig extra informatie op je scherm geprojecteerd.

Door deze digitale laag maak je tijdens de Augmented Reality Stadstour van Breda een sprong in de tijd en leer je van alles over historische plaatsen van de stad terwijl je op de locatie staat.

Doen in Breda: Augmented Reality Stadstour

Foto door Frans Strous

Geschiedenis van Breda komt tot leven

De app – met speciaal ontwikkelde AR-animaties en beelden – brengt je langs historische plekken met een bijzondere verhalen die ter plekke worden verteld. Op locatie, te vinden via GPS, komen historische gebouwen digitaal tot leven en opent Breda deuren die anders meestal gesloten blijven.

Stap binnen op de binnenplaats van het renaissance paleis van Hendrik de 3e van Nassau-Breda. Zie het Turfschip tot leven komen, dat tijdens de Tachtigjarige Oorlog diende als ‘paard van Troje’ waarin tientallen soldaten dagenlang verborgen zaten om het kasteel van Breda te kunnen heroveren van de Spanjaarden.

Open de ‘geheime deurtjes’ van de catacomben onder het stadhuis, de cellen van het oude gerechtsgebouw. Of neem een kijkje in de oorspronkelijk officiële laatste rustplaats van de Nassaus en het Koningshuis onder de Grote of Onze-Lieve Vrouwenkerk.

Innovatieve stadsapp

De app heeft een 2D en een 3D-kaart met diverse points of interest. Ter plaatse kun je door een digitale laag en speciaal ontwikkelde floor– en image recognition alles zien, lezen en horen over historische locaties en komt de geschiedenis tot leven. Een toffe manier om de stad Breda te ontdekken als je het mij vraagt!

De Breda AR Stadstour-app is gratis te downloaden in de Google Playstore of de Apple App store. Of bezoek www.vvvbreda.nl/app op je smartphone.

Ken jij deze interactieve stadstour door Breda al? Of heb je al eens kennis gemaakt met Augmented Reality?

Featured foto door Maekfoto (via Shutterstock)

2 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen