Natasja (door LauraVL // Perfect Portret)

Waarom jij awesome bent

Het lijkt er op sommige dagen misschien helemaal niet op, stiekem zijn we allemaal geweldig. En dan bedoel ik ook echt geweldig, op awesome rainbow unicorn level. Waarom jij awesome bent? Dat ga ik je nu vertellen.

Waarom jij awesome bent

Jij bent uniek. Zonder al te zweverig te zijn (al zijn we natuurlijk allemaal ons eigen unieke sneeuwvlokje) er is niemand zoals jij, identieke tweelingen, etc. even uitgesloten. Hoe awesome is dat?

Je bent gezegend met een goeie kop met hersens & vrije wil en kunt je eigen keuzes maken. Twee studies tegelijk afronden of trainen voor een marathon? Bam! Meer Tony’s of Pringles eten tijdens een avondje bank hangen dan goed voor je is? Geniet ervan! Een hele dag in bed blijven liggen en gedachteloos je favoriete serie op Netflix binge-watchen? Net zo prima! Zolang je maar achter je eigen keuzes staat.

Je bent beter dan je denkt

Je bent namelijk veel beter dan je denkt. Punt. Daarom mag je ook meteen ophouden met zo streng voor jezelf te zijn. Iedereen maakt fouten en niemand weet alles, dus jij ook niet. Zou je dingen nu anders doen dan een paar jaar geleden? Dat kan. It is never too late to be what you might have been, aldus George Eliot.

Je bent goed genoeg

Je weet wie je bent en komt daarvoor uit. En als je (nog) niet weet wie je bent, ben je niet te bang om dat ook toe te geven. Dat is namelijk niet erg. Je bent echt niet minder leuk of minder succesvol als je geen idee hebt wat je wilt doen met je leven.

Je bent de leukste en de liefste en het meer dan waard om liefde & aandacht aan te geven, ook aan jezelf. Een beetje zelf-liefde heeft nog nooit iemand kwaad gedaan!

Lees ook: Over minder moeten en meer zelfliefde

Sterker nog: A healthy self-love means we have no compulsion to justify to ourselves or others why we take vacations, why we sleep late, why we buy new shoes, why we spoil ourselves from time to time. We feel comfortable doing things which add quality and beauty to life. ~ Andrew Matthews.

Gun jezelf dus af en toe iets. En gaat het een keer niet goed? Wedden dat je jezelf uiteindelijk weer opraapt? Soms snel, soms duurt het wat langer. Maar je flikt het toch maar mooi om overeind te krabbelen als je eens – letterlijk of figuurlijk – op je bek bent gegaan. En bedenk: het is ook sneller goed genoeg dan je denkt.

Leestip: Waarom op je bek gaan helemaal niet zo erg is

I used to be self-conscious about my height, but then I thought,
f**k that, I’m Harry Potter.

Daniel Radcliffe

Je kunt lachen om dingen, niet in de minste plaats om jezelf, en maakt andere mensen aan het lachen. Gezond en waardevol, hoe tof is dat?

Wat je ook doet, je kunt er op elk moment net zo hard weer mee stoppen en iets anders gaan doen. Weer gaan studeren op je 29e, een nieuwe taal leren, een baan zoeken in een compleet ander werkveld. Het één kost misschien wat meer moeite dan het andere, uiteindelijk kun je je eigen feestje maken. Lang leve die vrije wil die ik eerder al noemde.

Waarom je awesome bent

En de laatste reden waarom je awesome bent? Je hebt deze blog post tot het eind gelezen en bent daarmee hopelijk ook een paar awesome gedachten rijker! Of niet, maar dan heb je het in elk geval tot het eind gehaald en mij blij gemaakt. Ook awesome.

Fijne dag!

15 reacties
  1. En zo is het maar net! Ik merk dat ik mijzelf een tijdje heb verwaarloosd. Als in: Mezelf niet zo awesome vinden. Gek genoeg had ik als puber helemaal geen last van faalangst of gebrek aan zelfvertrouwen, tegenwoordig des te meer. Ik heb soms het gevoel dat er zo veel op ons pad komt, iedereen vindt wel ergens wat van, je moet dit en dat kunnen doen… En voor ik het wist ging ik mijzelf met anderen vergelijken (what the hell is dat nu weer? Nooit gedaan!) en mij druk maken om totaal niet boeiende zaken. Gisteren heb ik een wake up call gehad: Het wordt weer tijd dat ik gewoon mijn gekke zelf ben. Dus fuck it! Ik ben ook awesome, jammer dat ik dat al een tijdje niet meer in heb gezien. En als anderen niet vinden dat we dat zijn, dan kijken ze maar fijn de andere kant op! ;)

  2. heerlijk, zo’n positief bericht! In mijn appartementencomplex had ook iemand een A4 opgehangen met allemaal spreuken die je eraf kunt trekken, zoals ‘you are beautiful’ etc. #positivevibe

  3. Wat een prachtige post Natas, thanks voor de inspi! En hee, met zweverig zijn is ook niks mis ;). Hele mooie quote!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Lifestyle boeken voor een leuker leven

5 Lifestyle boeken voor een leuker leven

Een leuker leven willen we allemaal wel. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het halve internet staat vol met tips. Lees je liever een goed boek? Deze…