The world according to me 72 over lekker leven en een nieuwe roomie

The world according to me 72 over lekker leven en een nieuwe roomie

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam.

The world according to me #72

Ben ik de enige die het gevoel heeft dat ze twee keer met haar ogen knipperde en ineens is het zomer? Voor mijn gevoel was het vorige week nog mei en zaten we een week daarvoor nog aan de Paasbrunch.

In plaats daarvan tik ik dit met mijn laptop op mijn blote benen, tijdens wat weleens de eerste hittegolf van het jaar kan worden. Niet iets waar ik naar uitkijk; ik doe het gewoon beter tot een graad of 25, om nog maar niet te spreken over de sauna waarin mijn appartement verandert bij deze temperaturen.

Over lekker leven

De zonnige dagen van de afgelopen weken zorgden wel voor lekkere avonden buiten de deur. Lekker wijntjes of witbiertjes drinken op een terras, met een hapje of wat erbij. Lekker tafelen, met goede gesprekken of juist de slappe lach. Heerlijk!

The world according to me - over lekker leven

Vooral in deze tijd van het jaar merk ik dat het verleidelijk is om buiten de deur te eten. Gezellig, alleen niet ideaal voor je portemonnee. Ik kan het missen, toch denk ik ook weleens dat ik eigenlijk vaker op een kleedje in een park moeten zitten.

Lekker met je blote voeten in het gras en een stuk goedkoper met eigen picknickmandje vermoed ik. Toch kon ik de terrasavonden prima waarderen de laatste tijd, lekker leven is dat toch.

Wat heeft jouw voorkeur: een terrasje pakken of op een kleedje in een park zitten tijdens deze zomerse dagen?

En een nieuwe roomie: hallo Kees!

Het is inmiddels drie maanden geleden dat ik plots afscheid moest nemen van Harry. Er gaat nog geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk, of zelfs een traantje laat als ik ineens langs een foto of filmpje op mijn telefoon scrol.

En hoewel dat gemis nog wel even zal duren, wordt mijn filmrol de laatste weken ineens gevuld met nieuwe foto’s. Van een doldwaze kitten, want ja, ik heb een nieuwe huisgenoot! Ze heet Kees, is een lapjeskat en weet zich na een paar onwennige dagen in haar nieuwe huis inmiddels prima te redden.

Welkom Kees de kitten

Kirra was vooral de eerste twee weken minder amused met de nieuwe huisgenoot, die haar met regelmaat besprong of achter haar staart aanging. Na wat flinke blaassessies lijkt de ergste kou inmiddels uit de lucht en rennen ze nu geregeld in volle vaart achter elkaar aan door het huis.

2019-06-24-kees-kirra

Héél af en toe kan Kees – héél even – bij Kirra liggen en lijkt het of ze al dikke maatjes zijn

Of ze dezelfde band gaan krijgen als Harry en Kirra hadden, kan alleen de tijd leren. Wellicht niet, want als broer en zus samen opgroeien is natuurlijk heel anders dan een nieuwe kitten bij een kat van bijna 7 jaar zetten en verwachten dat ze dezelfde band krijgen. We gaan het zien!

Ik ben in elk geval blij met weer twee katten in huis, al was ik even vergeten hoeveel energie zo’n kitten heeft. Lang leve mijn betaalbare bank en gordijnen, zullen we maar zeggen.

Bingewatch-alert

Waar andere mensen met dit weer constant buiten zijn, lig ik – buiten de terrasjes om – vooral plat op de bank te relaxen om oververhitting te voorkomen. Iets met minder moeten en lief zijn voor mezelf wanneer ik dat nodig heb. Netflix draaide dan ook weer overuren de laatste tijd. Mijn favorieten:

  • The Umbrella Academy – Gebaseerd werd op de gelijknamige stripreeks waar ik nog nooit van had gehoord. Toch heb ik de serie in een paar dagen verslonden. Heerlijke actie en ook, heerlijke muziek! Check ook deze playlist op Spotify, die ik de laatste weken grijs draai. ♪ I think we’re alone now… ♪
  • The Chef Show – Met duo Jon Favreau en Roy Choi, die samen met ervaren chef-koks en beroemde vrienden (hoi Robert Downey Jr en Gwyneth Paltrow) op zoek naar de lekkerste gerechten, in food trucks, restaurants en thuiskeukens. Gebaseerd op Jon Favreau’s succesfilm Chef!

En verder? Verder wordt het warme weer deze week een uitdaging voor ondergetekende. Op kantoor zit ik lekker koel in de airco, thuis is het echter een behoorlijke sauna bij deze temperaturen. Ventilatoren op standje max en zo min mogelijk bewegen wordt mijn motto voor de komende week dus!

Wat hield jou bezig de laatste tijd?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

3 reacties
  1. Aaah, die foto van Kees en Kirra tegen elkaar aan is zo schattig! <3 Ik ben woensdag helemaal oververhit geraakt in Basel. Was meer dan 40 graden daar en nergens was echt goede afkoeling. Heb er nu nog een beetje last van zelfs. Dus ik snap maar al te goed jouw worstelingen met de hitte!

    1. Ik zag dat jullie in Basel waren, leuk! Zijn jullie niet de rivier ingesprongen? Dat is echt een ding daar, en dan afdrijven met rubberen band 💦 Sterkte in elk geval, veel water blijven drinken!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen