Grote Markt in Antwerpen (foto via Shutterstock)

25x Uit eten in Antwerpen

Antwerpen is een ideale stad voor een dagje uit of weekendje weg bij onze Zuiderburen. En een weekendje weg is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten. Uit eten in Antwerpen, hier zijn maar liefst 25 restaurants in Antwerpen waar dat heerlijk kan!

Uit eten in Antwerpen: 25 restaurant tips Antwerpen

Antwerpen is de tweede stad van België en een populaire bestemming voor een dagje uit of weekendje weg. Niet gek: het heeft een historisch centrum dat ondanks bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog nog volop geschiedenis uitademt. Verder is de stad een bonte verzameling van goed gevulde winkelstraten, hippe cafés en musea in prachtige gebouwen.

En, niet geheel onbelangrijk, je kunt jezelf hier op culinair gebied ook flink verwennen.

Let op: door verstrekkende maatregelen in de strijd tegen COVID-19 (corona) virus kunnen horeca, musea en andere toeristische attracties gesloten of beperkt toegankelijk zijn. Sinds 8 mei 2021 is het weer mogelijk om in België op een terras te zitten. Bekijk voor vertrek altijd de officiële website(s) voor actuele informatie en eventuele afhaal-mogelijkheden.

Lekker uit eten in Antwerpen kan met deze lijst bijna niet missen:

1. Appelmans (Papenstraatje 1) – Brasserie Appelmans is al meer dan 15 jaar een begrip in Antwerpen en serveert veelal typisch Belgische gerechten in een 19e eeuwse setting. Als extraatje vind je verstopt in het gebouw de Absinthe Bar en de Private Bar. Hier worden heerlijke cocktails voor je geserveerd. Zeven dagen per week geopend. Op vrijdag- en zaterdagavond kun je er ook terecht voor een avondje dansen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Appelmans & Absinthbar (@appelmans_absinthbar) op

2. De broers van Julienne (Kasteelpleinstraat 45-47) / Juliette (IJzerenwaag 4) – ‘De broers van Julienne’ en ‘Juliette’ brengen je vegetarisch eten van de bovenste plank. Hun credo: Love people, Cook them great food. Bij restaurant Juliette (Kasteelpleinstraat 45-47) kan je terecht voor ‘the best vega food in town’. Daarnaast biedt Juliette ook opties voor de glutenvrije mens.

3. Brewers’ Kitchen (Oude Beurs 60) – Voor typisch Belgische gerechten met recht-van-het-veld producten in ongedwongen sfeer.

4. Ellis Gourmet Burger (De Keyserlei en ‘t Eilandje) – Voor de betere burgers ga je naar Ellis Gourmet Burger, waar smakelijke seizoens- en gourmet burgers en salades op het menu staan.

5. De Burgerij (Sint-Laureiskaai 8) – Burgers zijn in Antwerpen goed vertegenwoordigd, want ook De Burgerij eet je de lekkerste burgers. De hamburgers gaan van simpel en klassiek tot goed gevuld, zoals de Kukelekurrie of de Double Decker. Liever geen burger? Er staan ook wraps en salades op de kaart.

6. CafeMatic (Vleminckveld 4) – Aan het einde van de Meir zit CafeMatic. Een gezellig ontbijt- en lunchcafé met een heerlijk terras. Verwacht hier ook veel locals die hier met open geklapte laptops werken of uitgebreid koffie drinken met een groepje vrienden.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Yummie suggestie toast met rode biet-geitenkaas hummus, gekarameliseerde appel, spinazie en preischeuten 💕

Een bericht gedeeld door cafematic (@cafematicantwerpen) op

7. Caramba (Kaasrui 8) – Frozen margaritas of toch liever vers gebakken tortilla chips met guacamole, je gaat ervoor naar Caramba. Donderdag t/m dinsdag geopend van 17:30 uur – 23:00 uur.

8. Crumbles & Beans (Lange Dijkstraat 16) – Deze knusse ontbijt- en lunchspot in Antwerpen Noord is vijf dagen per week open vanaf 09:00 uur (woensdag en zaterdag gesloten). Op de kaart staan onder meer bio croissants, stoere boterhammen & ambachtelijke broodjes, verse soep en cake uit eigen oven, zwarte koffie & biologische thee.

9. Felfel (Mechelsesteenweg 37) – Voor falafel en andere smakelijke gerechten uit het Midden-Oosten.

10. Felixpakhuis (Godefriduskaai 30) – Op zon- en feestdagen kunnen vroege vogels komen ontbijten van 10 tot 12 uur en langslapers kunnen van 12:30 uur tot 14:30 uur aanschuiven. Reserveren is verstandig, want Antwerpenaren houden van hun zondagse brunch buiten de deur. Geopend van woensdag t/m zondag, op maandag en dinsdag groepen vanaf 20 personen.

11. Frites Atelier (Korte Gasthuisstraat 32) – Geen bezoek aan België zonder patat frites natuurlijk! Bij het Frites Atelier bestel je niet zomaar Belgische frieten. Hier staan bijzondere frietjes op het menu, van de hand van de Nederlandse chef-kok Sergio Herman.

12. De Godevaart (Sint Katelijnevest 23) – Zin in iets innovatiefs op je bord? Restaurant De Godevaart is gevestigd in het historische centrum van Antwerpen en en heeft een moleculaire keuken met niet-standaard gerechten.

13. Lam & Yin (Reyndersstraat 17) – Voor authentiek en trendy Chinees eten mét Michelinster ga je naar Lam en Yin, waar je boterzachte inktvis en sappige pekingeend tegen betaalbare prijzen bestelt.

14. Localstore 2000 (Everdijstraat 20) – Voor de lekkerste ontbijt-, brunch en lunchgerechten.

15. Me & My Monkey (Oever 18) – Koffiehuis en platenzaak in één, waar je moet zijn voor taarten, heerlijke koffie en oude vinyl platen. Op loopafstand van het centrum te vinden.

Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Uitgebreid dineren kan prima bij Pasta-Hippo-Vino

16. Otomat (Van Schoonbekeplein 11, 2000 Antwerpen) – Voor smakelijke pizza’s met internationale smaken kun je terecht bij Otomat. Hun kenmerk? Het drie dagen (!) geruste deeg waarmee de pizzabodems worden gemaakt!

17. Pasta-Hippo-Vino (Oude Koornmarkt 32-34, Pelgrimstraat 1-3) – Een restaurant met drie verschillende delen waar je kunt lunchen, uitgebreid dineren of gewoon lekker kunt borrelen. Met Italiaans-Franse gerechten!

18. Poke Tiki (Nationalestraat 105) – Voor Instagram proof poke bowls die vers voor je neus worden bereid. (poke bowls komen oorspronkelijk uit Hawaii en bestaan uit een kom rijst met vis (meestal zalm of tonijn) en verse groenten en fruit.

19. Het Pomphuis (Siberiastraat z/n) – Het Pomphuis is een stijlvolle mix van een bar, lounge en restaurant. Het ligt op een prachtige locatie, in de buurt van het Metropolis bioscoop complex buiten het centrum van Antwerpen, niet ver van de autosnelweg naar Breda. Vooral op warme zomeravonden is het terras een aanrader.

20. Rosenobel (Blauwmoezelstraat 2) – De vegetarisch geïnspireerde keuken en lounge bar Rosenobel serveert warme en koude maaltijden die bijna allemaal biologisch en vegetarisch zijn. Naast de heerlijke gerechten hebben ze ook een groot assortiment aan gins en whisky’s.


Uit eten in Antwerpen: Brunchen of lunchen bij Story Urban Deli Shop Antwerpen

Lekker lunchen bij STORY Bistro in Antwerpen

21. STORY Bistro (Godefriduskaai 2) – Bestellen doe je bij STORY door middel van self-service: er is elke dag een goed gevuld buffet. Al het eten is vers & biologisch en in de open keuken wordt het soms voor je neus bereidt. ’s Ochtends kun je vanaf 8 uur terecht voor een ontbijtbuffet; het lunchbuffet bestaat uit diverse warme schotels, dikwijls met oosterse invloeden, frisse salades, belegde broodjes en soep.

22. The Jane (Paradeplein 1) – Het toprestaurant van Nederlandse sterrenchef Sergio Herman, waar Chef-kok Nick Bril – zijn voormalige rechterhand bij restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis – de scepter zwaait en in overleg met Sergio steeds weer een geweldig tasting menu samenstelt.

23. Tinsel (Vlaamse Kaai 40) – Ontbijt- en lunchcafé heeft op haar uitgebreide menu onder andere vers fruit, huisgemaakte granola, pannenkoeken en zelfgebakken brood staan. het is er dan ook bijna altijd gezellig druk.

24. Umami (Luikstraat 6) – Voor sushi, dimsum en teppanjaki ga je naar Umami, waar een Umami Experience van moderne Aziatische invloeden voor je wordt geserveerd. Op vrijdag- en zaterdagavond kun je in bar Minus terecht voor een dansje en drankje.

25. RAS (Voorheen Zuiderterras) (Ernest van Dijckkaai 37) – Borrelen en eten met geweldig uitzicht over de Schelde kan bij het drukbezochte RAS (Restaurant aan de Stroom). Je kunt hier zowel ontbijten als lunchen en dineren.

Zoek een hotel in AntwerpenBooking.com

Wat zijn jouw favoriete hotspots en restaurants in Antwerpen?

Featured foto door RossHelen (via Shutterstock)

12 reacties
  1. Leuk! Bedankt :). Ik ga dit jaar waarschijnlijk weer naar Antwerpen met de Kerstmarkt en heb nu een aantal leuke adresjes om wat te gaan eten!

  2. leuk lijstje, Antwerpen is een mooie stad voor een dagje weg, vooral als het markt is erg mooi.

  3. Een mooi lijstje om op te slaan. Ik wil graag weer eens naar Antwerpen, het is echt veels te lang geleden!

  4. Leuk! Handig lijstje. Bij Appelmans kun je echt lekker eten, daarnaast mooi interieur. Zo te zien nog 21x redenen om nog een keer terug te gaan.

  5. Super zo’n lijstje! Antwerpen is een geweldige stad. Vorige keer heb ik bij “du Nord” gegeten op de Grote Markt, was heerlijk.

Reageren is niet mogelijk