Uit eten in Oisterwijk: sterrenrestaurant Alma in Oisterwijk © watzijzegt.com

Eten en drinken in Oisterwijk: ontdek de lekkerste restaurants in Oisterwijk

Weten waar je lekker kunt eten en drinken in Oisterwijk? Genoeg opties in dit leuke stadje in Brabant! Ontdek de beste restaurants in Oisterwijk met deze tips!

Heerlijk eten en drinken bij deze restaurants in Oisterwijk

Veel restaurants in Oisterwijk zijn te vinden in het centrum, aan De Lind. Maar ook in de bosrijke omgeving van het stadje vind je een paar culinaire pareltjes. Een paar tips om lekker te eten en drinken in Oisterwijk.

Restaurant Alma

Pas bekroond met een ster: Alma is een fine dining restaurant in Oisterwijk waar alles draait om kwaliteit en gastvrijheid. Het restaurant is te vinden in het centrum aan De Lind op de bovenverdieping van historisch pand De Swaen. Dit ken je misschien nog wel van Cas Spijkers, die hier als celebrity chef jarenlang twee sterren vertegenwoordigde.

Onderin het pand vind je het meer informele Alma bodega, waar je geniet van gerechten in toegankelijke bistrostijl.

Adres: De Lind 45a, Oisterwijk

Uit eten in Oisterwijk: sterrenrestaurant Alma in Oisterwijk © watzijzegt.com

Restaurants in Oisterwijk: bij Alma draait alles om fine dining ©watzijzegt.com

Brasserie Ome Jan

Brasserie Ome Jan is een sfeervolle brasserie aan de rand van Oisterwijk, in de zo kenmerkende groenrijke omgeving. Op de menukaart vind je gerechten voor elk wat wils tegen een betaalbare prijs. Je kunt alles combineren en dus perfect afstemmen op je grote of kleine trek. Woensdag t/m zondag geopend vanaf 12.00 uur.

Adres: Vennelaan 2, 5062SR Oisterwijk

Koffiebar LEUT

Heb je zin in een goede kop koffie of thee met een heerlijk stukje taart? Een lekkere smoothie of ontbijt? High tea in Oisterwijk? Of wil je lunchen met bagels, broodjes of sandwiches? Koffiebar LEUT is een combinatie van een authentieke winkel en koffiebar, waarin geleefd wordt als een tweede huiskamer. Gezellig en ontspannen dus.

LEUT is ook gespecialiseerd in de verkoop van koffie, thee, diverse lekkernijen en leuke tools! Kom langs en proef! Weinig tijd? Take away verkrijgbaar!

Adres: Stationsstraat 7, 5061 HE Oisterwijk

Saranne

Bij Saranne is de kans groot dat je watertandend voor de etalage staat. Hier worden heerlijke lekkernijen gemaakt, van kleine gebakjes tot prachtige taarten. Ook staan er lekkere gerechten op de kaart voor ontbijt, lunch of borrel. Van vers soepje tot hartige quiche, alles wordt met liefde gemaakt, het liefst van streekproducten.

Adres: De Lind 15, Oisterwijk

Eten en drinken in Oisterwijk: Saranne Oisterwijk ©watzijzegt.com

Vergaap je aan lekkernijen bij Saranne ©watzijzegt.com

Seasons Oisterwijk

Seasons huist achter een van de prachtige historische gevels in Oisterwijk. Hier eet je – zoals de naam al doet vermoeden – gerechten die passen bij de seizoenen, geïnspireerd door wereldkeukens.

Seasons Oistewijk is maandag t/m dinsdag vanaf 17:00 uur geopend, donderdag t/m zondag vanaf 12:00 geopend. Woensdag gesloten.

Adres: Gemullehoekenweg 15, Oisterwijk

SEC Eten en Drinken

Bij SEC Eten & Drinken kun je terecht voor zowel lunch als diner en een borrel. Elk seizoen verandert de kaart zodat je altijd kunt genieten van seizoensspecials. Op het lunchmenu vind je onder meer flammkuchen, goedgevulde broodjes en croqs.

‘s Avonds geniet je van fancy gerechten als oesters, coquilles en gerookte paling en eendenborst. Probeer ook de cocktails en wijnkaart. Maandag gesloten, dinsdag t/m zondag geopend vanaf 12:00 uur.

Adres: Lindeplein 6, Oisterwijk

Stadscafé Willeke

De bekende Brabantse gastvrijheid staat bij Stadscafé Willeke hoog in het vaandel. Hier kun je lekker uitgebreid lunchen of genieten van een borrel op het gezellige terras, in een ongedwongen sfeer.

Adres: Dorpsstraat 8, 5061 HK Oisterwijk

Sud Oisterwijk

Ook het stijlvolle monumentale pand van Restaurant Sud is te vinden aan De Lind in Oisterwijk. Op het menu staan gerechten die zijn geïnspireerd door de Mediterrane keuken. Garant voor lekker eten en bijpassende wijnen. Restaurant Sud is woensdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur geopend.

Adres: De Lind 75, Oisterwijk

Heerlijk eten en drinken bij Sud Oisterwijk ©watzijzegt.com Heerlijk eten en drinken bij Sud Oisterwijk ©watzijzegt.com

Restaurant The George

Restaurant The George is onderdeel van Hotel de Leijhof in Oisterwijk*. Het restaurant is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner, ook als je niet in het hotel verblijft. Laat je hier culinair verrassen door de chef-kok en kies een culinair 3-, 4-, of 5-gangen Menu Du Chef of kies van uitgebreide à la carte menukaart.

Adres: Heusdensebaan 7, 5061 PM Oisterwijk

De Kazerne

De Kazerne hoort bij de bakkerij van meester-bakker Robèrt op het KVL-terrein. Hier kun je (op reservering) terecht voor Meesterlijke morning coffees, high teas en smakelijke lunch-proeverijen; natuurlijk geserveerd met veel lekkers uit eigen bakkerij en patisserie.

Adres: Almystraat 16, 5061 PA Oisterwijk

De 3 Vennen

Restaurant De 3 Vennen is te vinden op Streekpark Klein Oisterwijk en is een populaire plek voor gezinnen. Het ligt namelijk direct aan een natuurspeeltuin en middenin de zo geliefde natuur rond Oisterwijk.

Hier schuif je aan voor lekkere gerechten, van lunch tot diner en borrel. De drie V’s staan voor de diversiteit in het menu, dus je vindt zowel vis, vlees en vegetarisch gerechten op het menu. Doordeweeks gesloten, vrijdag t/m zondag vanaf 10.00 uur geopend.

Adres: Oirschotsebaan 6, 5062 TE Oisterwijk

Restaurant De 3 Vennen in Oisterwijk

Boshuys Hermitage

Ook Boshuys Hermitage ligt temidden van de Oisterwijkse bossen. Dit sfeervolle restaurant  serveert lunch, diner en high tea. Woensdag t/m maandag geopend vanaf 10:00 uur. Op dinsdag gesloten.

Adres: Posthoornseweg 5B, Oisterwijk

Boshuys Hermitage is een sfeervol restaurant in de Oisterwijkse bossen ©Restaurant Boshuys Hermitage

Boshuys Hermitage is een sfeervol restaurant in de Oisterwijkse bossen ©Restaurant Boshuys Hermitage

Lees ook deze artikelen:

Wat is jouw favoriete plek om te eten en drinken in Oisterwijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen