Naar de Canarische Eilanden? Dit zijn de mooiste stranden!

Vakantie naar de Canarische Eilanden? Dit zijn de mooiste stranden!

Overweeg jij een vakantie naar de Canarische Eilanden? Hou dan zeker rekening met de mooiste stranden van de Canarische Eilanden bij het maken van je keuze!

Vakantie Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn al jaren rete-populair als vakantiebestemming. Niet vreemd, want de Canarische archipel heeft dankzij haar ligging ten westen van Noord-Afrika middenin de Atlantische oceaan het hele jaar door een zonnig klimaat. Met een gemiddelde temperatuur van 19ºC in de winter en 23ºC in de zomer, zijn de eilanden populair bij de Nederlanders.

Prachtige stranden, droomlandschappen en het hele jaar door zon, dat zijn de bekende trekpleisters. Daarnaast is er genoeg te doen en kun je hier heerlijk genieten van de Spaanse keuken.

De mooiste stranden van de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden worden in het Spaans ook wel aangeduid als ‘Las Afortunadas’ ofwel ‘De Gelukkigen”. Gezamenlijk hebben de eilanden een kustlijn van vele honderden kilometers, met heel veel schitterende baaien en stranden die elk een heel eigen karakter hebben.

En hoewel je veel meer kunt doen dan alleen strand hangen, is dit vaak wel de reden waarom mensen een vakantie boeken naar deze Spaanse eilanden. Ga jij naar de Canarische Eilanden? Dit zijn de mooiste stranden van de Canarische Eilanden!

Stranden op Lanzarote

Playa Del Golfo

Playa del Golfo is gevormd door zwarte lava. De kliffen op de achtergrond zijn door erosie in de loop der eeuwen uitgehold zijn; grillige vormen zijn achtergebleven en geven het strand een woeste uitstraling. Het strand staat ook bekend om zijn intens groene lagune, het Lago Verde, midden op het strand.

De groene lagune vormt een mooi contrast met het zwarte zand van het strand en de rode en oranje en gele kleuren van de achtergrond. Playa del Golfo op Lanzarote is dan ook een populaire plek voor fotografen (let wel: het is ook een beschermd natuurgebied).

Bezoek Playa del Golfo op Lanzarote

Playa De Papagayo

In het zuiden van Lanzarote ligt één van de meest populaire stranden van het eiland: Playa de Papagayo. Gelegen in een niet al te grote baai met wit zand en helder smaragdgroen water, lijkt de zee er net een zwembad. Een perfect plekje om te snorkelen.

Mooiste stranden Canarische Eilanden: Playa De Papagayo op Lanzarote

Mooiste stranden Canarische Eilanden: Playa De Papagayo op Lanzarote is er een van

Stranden op Fuerteventura

Het Canarische eiland Fuerteventura is aardig ongerept, met lange stranden, goeie golven en ideaal voor mooie dagtrips.

Playas en Las Dunas De Corralejo

Corralejo is een negen kilometer lang zandstrand omgeven door duinlandschap. Het fijne zand is op natuurlijke wijze is gevormd door erosie. Helder turquoise water, strand met fijn wit zand en uitzicht op de eilanden Los Lobos en Lanzarote. Hier kun je echt fantastische dagen aan het strand doorbrengen.

Lekker aan het strand in Corralejo, Fuerteventura

Strand op Gran Canaria: Playa De Maspalomas

Het strand van Maspalomas is waarschijnlijk het bekendste strand van de Canarische Eilanden. Het ligt in het zuiden van Gran Canaria ligt direct naast door het natuurreservaat Maspalomas Dunes en het resort Maspalomas.

De zee is hier rustig, het goudkleurig strand is zo’n 3 kilometer lang. Maspalomas is de perfecte plek om een aantal zon-zekere stranddagen door te brengen. De kustlijn is verdeeld in tien sectoren met zelfs een naaktstrand. Elk deel heeft een strandbarretje, meestal met strandwachten en toiletten.

Ook op (last-minute) vakantie naar Gran Canaria? Bekijk het Gran Canaria aanbod van TUI of ontdek Authentiek Gran Canaria met Eliza was Here.

Bezoek Gran Canaria (via Shutterstock)

Bezoek Gran Canaria (foto via Shutterstock)

De duinen van Maspalomas bieden ook de perfecte plek om de zonsondergang te bekijken. Eén van de beste plekken is de eerste reeks duinen aan de lagune van Charco de Maspalomas.

Strand op La Palma: Playa De Nogales

La Palma is een stoer eiland met tal van bergen, eindeloze wandelpaden, lava, weelderig groen en overal uitzicht op de oceaan. Nogales Beach is één van de beste stranden van het eiland. Gelegen in de noordelijke stad Puntallana, heeft Playa de Nogales zwart vulkanisch zand met blauwe en grijze tinten en spectaculaire kliffen.

Het is een strand voor surfers en naturisten, met prachtige uitzichten en natuurpaden. Wil je zwemmen? Kies een dag dat het water kalm genoeg is!

Strand op La Palma: Playa De Nogales (via Shutterstock)

Mooiste strand op La Palma: Playa De Nogales (foto via Shutterstock)

Stranden op Tenerife

In het noordoosten van Tenerife ligt het Parque Rural de Anaga, met daarin het (nudisten)strand Playa de Benijo. Via een lang, soms moeilijk begaanbaar pad met prachtige vergezichten over de Atlantische oceaan, kom je aan bij Playa de Benijo.

Playa De Benijo

Benijo is het meest geïsoleerde strand in de buurt van Taganana en is bereikbaar via een kronkelige bergweg en een pad met trappen. In de buurt vind je een beperkt aantal parkeerplaatsen, net als enkele restaurants met typische streekgerechten op de kaart.

Stranden op Tenerife: Playa De Benijo

Bijzonder en off the beaten track: Playa De Benijo op op Tenerife

Je moet dus net even wat meer moeite doen om dit strandje (het is slechts 300 meter lang) te bereiken en zal zien het helemaal de moeite waard. De zonsondergang is hier namelijk spectaculair te noemen! Pas wel op met zwemmen, de golven zijn hier vaak hevig.

Playa De El Médano

In het zuiden van Tenerife kun je een van de favoriete stranden van de lokale bewoners op het eiland vinden: El Médano. Dit okerkleurige zandstrand met ondiep water en gematigde golfslag is voorzien van alle noodzakelijke voorzieningen die je bij een stadsstrand kunt verwachten.

Playa De El Médano is populair bij wind- en kitesurfers vanwege de constante wind (foto via Shutterstock)

Playa De El Médano is populair bij wind- en kitesurfers vanwege de constante wind (foto via Shutterstock)

Strand op La Gomera: Playa Del Inglés, Valle Gran Rey

Sinds de jaren zeventig was Playa del Inglés op het eiland La Gomera een legendarische bestemming voor hippies. Het strand ligt dichtbij restaurants en barretjes. Het is maar een klein stukje lopen naar de Playa del Íngles met vulkanische zand, uitzicht op de bergen en de eindeloze oceaan aan je voeten.

Strand op La Gomera: Playa Del Inglés, Valle Gran Rey

Strand op La Gomera: Playa Del Inglés, Valle Gran Rey

Strand op El Hierro: Cala De Tacorón

El Hierro is de kleinste van de Canarische eilanden en een echt Atlantisch juweeltje met zuivere lucht, lavarotsen en prachtige baaien, El Hierro is in 2000 uitgeroepen tot World Biosphere Reserve en beschikt ook over een zeereservaat vol steile afgronden tot wel 300 meter diep, zandplatforms en grotten.

Het is een van ‘s werelds droom duikbestemmingen en telt meer dan tien toplocaties met vulkanische kenmerken en een indrukwekkend onderwaterleven. Het is ook de perfecte plek voor het spotten van walvissen en dolfijnen.

El Hierro is ook een schoolvoorbeeld van duurzaam toerisme en visserij, en haalt al bijna 50% van zijn energie uit duurzame energiebronnen.

cala de tacorón op el hierro

Ondanks zijn kleine omvang, is de baai van Tacorón in het zuiden van het eiland een echt pareltje om te genieten van het kalmste stukje Atlantische oceaan van de hele regio. Niet voor niets is dit deel van de oceaan genaamd ‘de zee van rust’ (Mar de las Calmas).

Een ongerepte bestemming met een zacht zandstrand, dat perfect is voor een ontspannen duik. Je komt er door de weg naar het zuidelijke punt van El Hierro te volgen en af te slaan naar kustdorp La Restinga. Een kort pad loopt naar het strand; de natuurlijke zwembaden ernaast zijn ook een bezoek waard.

De mooiste stranden van de Canarische Eilanden met eigen ogen zien?


Boek nu je vakantie naar Canarische Eilanden. Voor meer stranden op de Canarische Eilanden bezoek je de website van Turismo de Canarias.

Ben jij al op vakantie naar de Canarische Eilanden geweest?

1 reactie
  1. Wat goed dat je de Canarische eilanden op deze manier belicht. Ik ben net terug van een verblijf van drie maanden op Gran Canaria en ook dat eiland heeft mij zo enorm verrast. Ik heb een auto gehuurd en heb van alle afwisseling genoten die dit eiland te bieden heeft: Las Palmas is een stad met een kosmopolitisch sfeertje waar het echte Spanje goed bewaard is gebleven, het heuvelachtige binnenland met prachtige groene natuur en vergezichten, de kleine authentieke dorpjes (Teror, zo mooi ook in de decembermaand) en voor wie er van houdt de zonnige hotspots in het zuiden.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Proef Valencia dit najaar tijdens deze culinaire events

Proef Valencia: 7x eten in Valencia

Valencia is niet alleen een Spaanse topbestemming voor strand & cultuur. Ook op gastronomisch vlak behoort ze tot de Spaanse top. Het meest bekende gerecht is ongetwijfeld paella. Maar er…