Het stadsgezicht van Malaga

Beleef Málaga: 5 redenen om naar Malaga te gaan

Het Zuid Spaanse Málaga is zich steeds meer aan het ontpoppen als ideale stad voor een zonnige stedentrip. De Andalusische kustplaats ligt op nog geen 3 uur vliegen vanuit Nederland en is ondanks het toerisme aan de rest van de Costa del Sol lekker Spaans gebleven. Beleef Málaga geeft je 5 redenen waarom Málaga een echte aanrader is.

Wat te doen in Malaga: hierom wil jij ook naar Malaga

De Zuid-Spaanse havenstad wordt steeds populairder bij vakantiegangers. Logisch, want deze Spaanse stad biedt het beste van twee werelden. Zo bezoek je het museum van de kunstenaar Picasso en bewonder je de archeologische resten van het Moorse Fort Alcazaba. Om vervolgens heerlijk te genieten van de zon op een van de 15 stranden die de stad telt. Hierom wil jij ook naar Malaga!

5 redenen om naar Malaga te gaan

1. Meer dan 25 musea in Malaga

Het Picasso museum is het bekendste museum van Málaga. Niet zo gek wanneer je weet dat de kunstenaar is deze stad is geboren. Het gebouw waarin het museum is gevestigd (Palacio de Buenavista) en de verrassende werken van Picasso zijn een bezoek meer dan waard.

Het Picasso museum is slechts één van de ruim 25 musea in Málaga. Zo is er onder meer een museum met hedendaagse kunst, een automuseum, het Carmen Thyssen museum, het glasmuseum en zelfs een wijnmuseum. Voor iedere smaak kun je in Málaga een leuk museum vinden.

Beleef Malaga: De kathedraal van Malaga

Wat te doen in Malaga: De kathedraal van Málaga is één van de meest in het oog springende bezienswaardigheden van de stad (Foto door Nikolay Roslyakov, via Shutterstock)

2. Lekker eten en drinken in Malaga

Tijdens een wandeling door de gezellige straten van het historisch centrum komen de meest heerlijke geuren je tegemoet. Je kunt in Málaga perfect ‘hoppen’ tussen leuke tapasbarretjes en terrasjes. Lekker op z’n Spaans genieten van smakelijke tapas met een caña (biertje), tinto de verano of een zoete Malaga wijn.

Malagueños zijn overigens dol op vis. Visliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. Op de stranden zijn vooral de gegrilde sardines populair. Deze ‘espetos de sardinas’ worden in de open lucht bereid, ze zijn overheerlijk!

3. Gezellige stad om te shoppen

De autovrije binnenstad van Málaga maakt winkelen tot een waar genot. De charmante winkelstraat Calle Larios is de grootste en mooiste winkelstraat van Málaga. Er zijn veel bekende ketens gevestigd. In de wat kleinere straatjes kom je vooral veel verrassende boetiekjes en delicatesse winkels tegen.

Tijdens de siësta, tussen 14.00 uur en 17.00 uur, zijn de winkels gesloten. Maar daarna kun je, in de aangename zwoele avonden uren, nog tot 21:00 uur shoppen!

5 redenen om naar Malaga te gaan: Winkelstraat Calle Larios in Malaga

Beleef Malaga in het gezellige centrum (Foto door Ana del Castillo, via Shutterstock)

4. Prachtige bezienswaardigheden in Malaga

De verschillende bevolkingsgroepen die ooit in Málaga zijn geweest, hebben hun sporen nagelaten. In het Alcazaba (Moors fort) zie je de Arabische invloeden. De Romeinen lieten een theater achter aan de voet van de Gibralfaro berg. Vanaf diezelfde berg heb je een prachtig uitzicht over de haven en de kust. Er staan verschillende mooie kerken in het centrum, waarvan de kathedraal de meest bekende is.

De overdekte centrale markt hoort ook zeker thuis in het rijtje met bezienswaardigheden in Málaga. Een mooie schone markt met veel verse streekproducten. Je beleeft hier de echte mediterraanse sfeer tussen de Malagueños die hier hun dagelijkse inkopen doen.

5. Mooie stranden dichtbij het centrum

In een compacte kustplaats als Málaga kun je musea en bezienswaardigheden prima afwisselen met het strand. Aan beide kanten van de mooie haven ligt bij elkaar ruim 15 kilometer strand. Het dichtstbijzijnde stadsstrand Malagueta ligt op slechts 10 minuten lopen van het centrum.

Malagueta Beach in Malaga

Beleef Malaga: Het bekende strand van Malagueta (Foto door Monika Wiszniewska, via Shutterstock)

Met een huurfiets kun je de leuke wijk Pedregalejo bereiken. Deze oude vissersplaats, op ongeveer 6 kilometer vanaf het centrum, heeft een knusse boulevard met gezellige terrasjes dicht op het strand. De stranden in Málaga zijn netjes en hebben voldoende voorzieningen.

En ben je nog steeds niet overtuigd, bedenk dan dat Málaga goed te combineren is met een uitstapje naar de provincie. Naar Monda bijvoorbeeld, waar je zelfs kunt overnachten in een kasteel!

Deze redenen, in combinatie met de vriendelijke Malagueños en een heerlijk klimaat (gemiddeld ruim 300 dagen zon per jaar!), maken een vakantie in Málaga zeer aangenaam!

Bewaar deze 5 redenen om naar Malaga te gaan op Pinterest

Beleef Malaga: 5 redenen om naar Malaga te gaan
Vergelijk autohuur in Malaga met EasyTerra

Meer bestemmingen in Spanje

Ben jij weleens in Málaga geweest?

Deze post werd geschreven in samenwerking met Beleef Malaga.
Lees hier mijn disclaimer. Featured photo en Pinterest achtergrond door Grisha Bruev, via Shutterstock.

9 reacties
  1. Ik en m’n vriend waren op zoek naar een lastminute. Uiteindelijk is het Madeira geworden maar Malaga stond ook tussen onze mogelijke bestemmingen. Ik wist nog niet veel van deze stad maar nu ik dit lees, weet ik al hoe ik mijn vriend volgend jaar kan overtuigen! :) x

  2. Heb na mijn eindexamen er een tijdje gezeten om Spaanse lessen te volgen. Ik vind het echt de meest onderschatte citytripstad, Málaga is leuk! En tenminste nog echt Spaans, niet zo verinternationaliseerd als Barcelona :).

  3. Kom er eigenlijk ieder jaar, mijn ouders hebben daar een huisje. Ben echt verliefd geworden op die stad!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen