Mijn favoriete pompoensoep recept

Mijn favoriete pompoensoep recept

Op zoek naar een makkelijk pompoensoep recept? Pompoensoep is mijn favoriete soep en super snel gemaakt. Ik deel mijn favoriete en makkelijke recept voor pompoensoep met je.


Mijn favoriete pompoensoep recept

Eén van mijn favoriete ingrediënten is pompoen. Altijd fijn dus wanneer ik in de nazomer en herfst weer regelmatig gerechten met pompoen op tafel kan zetten! Deze pompoensoep staat met stip bovenin mijn lijstje favoriete herfstgerechten. Het recept is super simpel en lekker en dus snel op tafel gezet. Fijn comfortfood dus, zeker tijdens grijze najaarsdagen. En zo maak je hem!

Ingrediënten voor deze pompoensoep

 • 1 flespompoen
 • 1 – 2 winterpenen
 • 2 – 3 tenen knoflook
 • flinke scheut milde olijfolie
 • 1 groentebouillon tablet
 • 1 liter water
 • 125 g crème fraîche

Naar eigen smaak kruiden toevoegen: ik gebruik vaak kurkuma, (gerookte) paprikapoeder, peper en gember (vers geraspt of een scheutje gembersap)

 1. Halveer eerst de flespompoen en verwijder vervolgens de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees daarna in blokjes. Hak de knoflook grof en snij de winterpeen in plakken.
 2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de pompoen, knoflook en winterpeen toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur (of middelhoge temperatuur). Roer alles regelmatig even om. Voeg dan de kruiden toe en bak deze kort mee.
 3. Voeg nu het bouillonblokje en het water toe en breng het geheel aan de kook. Zet dan het fornuis laag en laat het geheel minstens 30 minuten zachtjes koken.
 4. Pureer vervolgens alle ingredienten met een staafmixer tot een soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pompoensoep over diepe borden of kommen. Om het echt af te maken, schep je op elke portie een lepel crème fraîche en eventueel wat pompoenpitten.

Variaties: je kunt hier ook prima kikkerwerten of linzen aan toevoegen voor een stevigere pompoensoep.

Bezoek Pompoenboerderij Ederveen deze herfst

Serveertip:
Serveer de soep met een verse kruidenolie. Hiervoor heb je nodig: 100 ml milde olijfolie, 10 gram (platte) peterselie en 5 gram bieslook. Meng alles in een hoge beker en pureer tot een olie met een staafmixer.

Mijn favoriete pompoensoep recept

Meer receptinspiratie nodig? Bekijk dan ook deze recepten eens:

Wat is jouw favoriete pompoensoep recept?

Dit wil je wellicht ook lezen