Wat te doen in Deventer, Hanzestad aan de IJssel

Nachtje weg Deventer: zo breng je 24 uur in Deventer door

Zoek jij een sfeervolle bestemming voor een nachtje weg? Hanzestad Deventer is een heerlijke bestemming voor een stedentrip. Zo breng je 24 uur in Deventer door!

Nachtje weg Deventer: zo breng je 24 uur in Deventer door

Deventer stond al een tijdje op mijn lijstje voor een stedentrip dus toen ik een bestemming zocht om mijn verjaardag in november te vieren, was de keuze snel gemaakt. Deze Hanzestad is een van de oudste steden van Nederland en heeft meer dan genoeg te bieden voor een leuke stedentrip. Van een prachtige oude binnenstad tot heerlijk dineren op sterrenniveau.

Dit wil je doen in Deventer

Ook genieten van een heerlijk culinair weekend in Deventer? Zo breng je 24 uur in Deventer door, ontdek je de leukste hotspots en haal je het beste uit je bezoek aan Deventer!

Lekker snaaien bij Deventer Koekwinkel

10:00 uur

Deventer en koek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie de dag echt lekker wil beginnen, start dan ook bij Deventer Koekwinkel Jb. Bussink. Hier wordt al meer dan 400 jaar (!) volgens het geheime eigen recept de enige echte Deventer kruidkoek gebakken. Niet overslaan tijdens je dagje Deventer dus.

Start je 24 uur in Deventer met de enige echte Deventer koeken

Bezoek een museum in Deventer

11:00 uur

Deventer heeft verschillende musea, waarvan het Speelgoedmuseum en De Waag waarschijnlijk de bekendste zijn.

Speelgoedmuseum Deventer (Brink 47) heeft de grootste speelgoedcollectie van Nederland en is zonder twijfel leuk voor jong en oud. De huidige collectie bevat meer dan 13.000 (Nederlands) speelgoed, van bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen en ander mechanisch speelgoed tot bordspellen en moderne games.

Kunstliefhebbers gaan naar het Kunstenlab (Havenplein 20), in het voormalige Davogebouw. In deze industriële setting zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen te zien op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

Bezoek een museum in Deventer

Museum de Waag (Brink 56, Deventer)

De Waag op de Brink in Deventer is een van de oudste waaggebouwen in Nederland en heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad. In 1915 werd het gebouw een museum. Sindsdien kan je hier nog altijd de oude schatten van de stad bekijken in dit bijzondere monument.

Winkelen in Deventer

Liever winkelen? Ook dat kan prima in Deventer! In het centrum vind je tal van winkels naar elke smaak. Ook duurzame adresjes zijn in Deventer genoeg te vinden, van tweedehands winkels tot zaken met duurzame cosmatica en groene kadootjes.

Lunchen op de Brink

13:00 uur

Rond de Brink vind je talloze lunchrooms, cafés en restaurants. Wij schuiven aan een tafel bij St. Tropez Gastrolounge. Op de kaart staan onder meer sandwiches, salades en andere gerechten met een Franse en internationale twist (ook geschikt voor vegetariërs).

St. Tropez, Brink 28 (www.st-tropez.nl)

Lunchen bij St Tropez Gastrolounge

Inchecken bij Hotel Finch

15:00 uur

Boetiekhotel Finch ligt aan de rand van het centrum, op loopafstand van het treinstation en diverse parkeergarages. Heerlijk centraal in het hartje van de stad en toch heb je hier weinig last van drukte of lawaai. Dat is tenminste mijn ervaring.

Het hotel is modern ingericht met een fijne benedenruimte en bar en heeft 24 kamers met elk een eigen stijl. Van klein en bescheiden tot grote loft, ze hebben allemaal een heerlijk bed, Nespresso apparaat en toffe accessoires die de kamers een persoonlijk tintje geven.

Adres Hotel Finch: Keizerstraat 20, 7411 HH Deventer (hotelfinch.nl)

Boutique Hotel Finch in Deventer

Wij boekten een boutique room met heerlijk tweepersoonsbed (en werden verrast met ballonnen voor mijn verjaardag als persoonlijke touch) 

Dineren bij The Lemon Tree

18:00 uur

Restaurant The Lemon Tree is ver buiten Deventer bekend. Hier vind je geen menukaart op tafel maar ga je heen om je te laten verrassen door de chef. De gerechten zijn gebaseerd op de Nordic Kitchen en je zou je haast in Kopenhagen wanen.

Kies een ervaring – van 4 tot 8 gangen of zelfs aan de Chef’s Table beneden, direct aan de keuken – en laat je verrassen door de meest uiteenlopende gerechten. Wij genoten hier een avond lang van 8 verschillende gangen met bijpassende wijnen en zelfs een biertje bij een van de gangen.

Toegegeven, nadat we bijna 4 uur aan tafel hadden gezeten, waren we ook wel klaar voor onze hotelkamer. Een bijzondere ervaring was het zeker, heerlijk om zo in deze tijden alsnog mijn verjaardag te kunnen vieren.

Geen goedkope ervaring, een avondje tafelen varieert van €56,- voor 4 gangen tot 8 gangen met wijn voor €119,-. Voor een plekje aan de Chef’s Table betaal je €139,- per persoon. 

Uit eten en drinken in Deventer | ©Watzijzegt.com

Uit eten en drinken in Deventer | ©Watzijzegt.com

Cocktails in Finch Bar

22:00 uur

Je avond sluit je af in de hotelbar van Finch. Hier kun je terecht voor fijne cocktails en goed gezelschap, of je nu aan de bar gaat zitten of in een van de comfortabele stoelen in de lounge. Sla Finch’s Bar dus zeker niet over.

Ontbijt bij Hotel Finch

08:30 uur

Na een heerlijke nacht in een van de hotelkamers – elk met comfortabele bedden, regendouche én platenspeler met kleine collectie vinyl – is het tijd voor ontbijt. ‘s Ochtends verruil je de cocktails voor een heerlijk ontbijtbuffet in de lounge van Hotel Finch. Lekker ontspannen wakker worden met verse croissantjes, broodjes en lekker beleg, ik hou ervan.

24 uur in Deventer: ontbijten in Hotel Finch ©Watzijzegt.com

Bekijk het stadsgezicht van Deventer

10:00 uur

Voor je weer vertrekt naar huis wil je natuurlijk nog even de skyline van Deventer bekijken. Rij de brug over IJssel over en parkeer bij Parkeerterrein De Worp of pak het veerpontje over de IJssel. Vanaf de kade heb je een prachtig uitzicht op de oude binnenstad van Deventer. Een mooie afsluiter van je stedentrip Deventer!

Wat te doen in Deventer: zo breng je 24 uur in Deventer door ©watzijzegt.comStedentrip Deventer: wat te doen in Deventer ©watzijzegt.com

Stedentrip Deventer: zo breng je 24 uur in Deventer door ©watzijzegt.com

Lekker eten en drinken en daarna overnachten in Deventer? Zoek hier je hotel ⤸Booking.com

Wat doe jij het liefst in Deventer?

Dit wil je wellicht ook lezen