Nederland vakantieland: 5x weg in eigen land

Weekendje weg in Nederland: 5x weg in eigen land

Je zou het bijna vergeten, maar ook in eigen land zijn er prachtige plekjes te vinden voor een korte vakantie. We hebben vijf leuke bestemmingen in Nederland voor je op een rijtje gezet. Van een romantische binnenstad tot een weekendje in de natuur met een last-minute Centerparcs.

Weekendje weg in Nederland: 5x weg in eigen land

We hebben vijf leuke bestemmingen in Nederland voor je op een rij gezet voor een weekendje weg in Nederland. Van een romantische binnenstad tot een weekendje in de natuur met een last-minute Centerparcs.

1. Weekendje weg Deventer

Deventer is een oude Hanzestad. De stad heeft een mooi oud centrum met allerlei gezellige terrasjes, winkeltjes en fijne restaurants. De Brink, het centrale plein van de stad, staat bekend om de goeie sfeer en de vele fijne horecagelegenheden. Winkelen kan ook prima in Deventer. Vooral boekenwurmen vinden hier ongetwijfeld iets van hun gading, er zijn namelijk talloze (tweedehands) boekenwinkels.

Stedentrip Deventer: wat te doen in Deventer

Weg in eigen land: breng een bezoek aan Deventer ©watzijzegt.com

Op zondag is er in het centrum weinig te beleven. Steek dan de IJssel over met het voetveer en geniet van een heerlijke wandeling in natuurgebied de Ossenwaard.

2. Weekendje Haarlem

De hoofdstad van Noord-Holland is prachtig, monumentaal en heel gezellig. Bovendien is het de Beste Winkelstad van Nederland. Je gaat dus niet met lege handen naar huis. Het Frans Halsmuseum, de Bavokerk en het Teylersmuseum zorgen voor de nodige dosis cultuur tijdens je weekendje weg.

‘s Avonds bezoek je een leuk concert in de Patronaat of zoek je een van de vele kroegjes op. Haarlem ligt bovendien dicht bij het strand, dus uitwaaien langs de Noordzee behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Mooiste plekken in Nederland: Bezoek Haarlem (via Unsplash)

3. Weekendje weg in Drenthe

Niet echt een stad, maar eigenlijk de hele provincie. Ideaal als je zin hebt in een weekendje wandelen, fietsen en pittoreske dorpjes. Vooral het Zuidoosten van de provincie, rondom Emmen, is populair bij wandelaars en rustzoekers.

Center Parcs Park Sandur is een prima uitvalsbasis voor een weekendje in deze omgeving. Het klinkt een beetje suffig, maar soms is een weekend wandelen over de hei, pannenkoeken eten in een knus dorpje en relaxen in een bungalow alles wat je nodig hebt.

Weekendje weg in eigen land: bungalows in Drenthe
Koeien op de hei bij Dwingeloo in Drenthe

4. Weekend Rotterdam

Liever wat meer actie? Bezoek dan ons eigen Berlijn: Rotterdam. Hip, happening en bomvol met cultuur, lekker eten en leuke winkels. Rotterdam bruist, op een bijna on-Nederlandse manier. Liefhebbers van architectuur, kunst en cultuur hoeven zich hier dus niet te vervelen. Bezoek het Boijmans van Beuningen en de Kunsthal, slenter door het Scheepvaartkwartier en het opkomende Rotterdam Noord en geniet van de sfeer van de stad!

Bijzonder origineel overnachten in Rotterdam

5. Weekendje naar Groningen

Er gaat niets boven Groningen! Als hoofdstad van de dunst-bevolkte provincie van Nederland heeft Groningen alles. Wederom leuke winkeltjes, maar ook het bijzondere Groninger museum en heel veel gezellige lunchtentjes. Een aanrader is de Folkingestraat. Deze straat zit vol met gezellige, aparte winkeltjes. ‘s Avonds hoef je je ook niet te vervelen: als studentenstad zit Groningen vol leuke kroegjes en clubs.

Er gaat niets boven Groningen

Er gaat niets boven Groningen

Wat is jouw favoriete bestemming voor een paar dagen weg in eigen land?

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Uitmetkorting.nl
7 reacties
  1. Leuk dat je Rotterdam noem…het is een geweldige stad ( mijn geboortestad ) ….lekker wandelen door delfshaven….het musuempark….prachtige winkels op de nieuwe binnenweg…geweldige restaurants…wat ik leuk vind er dat meer wijnbars gekomen zijn….

  2. Wat grappig dat Deventer er tussen staat! Ik werk in Deventer, en het is echt een mooie stad :)

  3. Leuk dat je ook Groningen noemt. Vandaag is er een wandeling met plekken die een rol speelden in de oorlog, vertrek v.a. VVV kantoor. Morgen een voorstelling van het NNT, m.m.v. Philip Freriks. Vertrek v.a. de Synagoge, ook in de folkingestraat. Helaas beide al vol. Maar wist je dat Groningen, op loopafstand van het centrum ook prachtige natuur heeft? (sst, niet verder vertellen, dan wordt het zo druk) http://lehti-paul.blogspot.nl/2013/04/andijvie-cola-en-schapen.html
    En in de provincie Groningen liggen een aantal erg bijzondere dorpen. Otterdum en Heveskes, of moet ik zeggen lágen, want ze zijn er niet meer: http://lehti-paul.blogspot.nl/2013/05/ode-aan-oterdum-een-dijk-van-een-dorp.html

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen