Eten en drinken in een restaurant

Restaurants Rhenen: 9x heerlijk uit eten in Rhenen

Binnenkort uit eten in Rhenen? Dit Utrechtse stadje aan de Rijn heeft meer dan genoeg restaurants voor een avondje uit. Geniet van heerlijk eten en drinken bij deze restaurants Rhenen.

Restaurants Rhenen: hier wil je heerlijk uit eten in Rhenen

Rhenen ligt in het zuidoosten van de provincie Utrecht, waar het grenst aan de Gelderse Vallei en de Neder-Betuwe. Het stadje is bekend van Ouwehands Dierenpark, de monumentale Cuneratoren en de Slag bij de Grebbeberg. Maar wist je dat je hier ook uitstekend kunt eten bij goede restaurants en grandcafés? Ik tip de beste restaurants in Rhenen: hier wil je eten en drinken!

Restaurants in het centrum van Rhenen

1. De Koning van Denemarken

Restaurant €€ 

De Koning van Denemarken is inmiddels echt een begrip in Rhenen en omstreken. Hier kun je zeven dagen per week terecht voor een lekkere lunch, diner, borrel en high tea. Probeer de Klassiekers van de Koning, zoals burgers, steaks, oerbrood of bestel een grillplank om de lekkere trek te stillen.

Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht op de Cuneratoren die na een jarenlange restauratie weer in volle glorie te bewonderen is. De keuken is vanaf 12.00 uur tot 21.30 uur geopend; reserveren voor diner wordt aanbevolen.

Adres: Utrechtsestraatweg 2, Rhenen

2. Sal do Mar

Fine dining restaurant in Rhenen €€€

Sal do Mar is een van de beste restaurants van Rhenen. Hier proef je creatieve smaken en beleef je een heerlijk culinair avondje uit in Rhenen. Op het menu staan kleine, moderne gerechtjes met smaken uit de hele wereld, waar je er meerdere van besteld. Zo kun je overal van genieten. Hiermee wist Sal do Mar al meerdere gastronomische waarderingen mee te verdienen, waaronder een vermelding in Gault&Millau en Lekker500.

Donderdag t/m zondag vanaf 18 uur open voor diner; van vrijdag t/m zondag kun je vanaf 12 uur ook terecht voor lunch.

Adres: Frederik van de Paltshof 9, 3911 LA Rhenen

3. Het Oude Gemeentehuis

Restaurant Het Oude Gemeentehuis dankt haar naam natuurlijk aan de locatie, het oude gemeentehuis. Na een grondige restauratie huist hier nu een sfeervol restaurant dat inmiddels al diverse culinaire vermeldingen heeft ontvangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een BIB Gourmand? Ook scoorde het al een notering in de Gault&Millau en Lekker500.

Hier kun je dus een avondje genieten van heerlijk eten en drinken, waarbij je kunt kiezen voor a la carte of je laten verrassen door de chef met een Experience Menu.

Adres: Herenstraat 47, 3911 JB Rhenen (www.restauranthetoudegemeentehuis.nl)

4. Al Orzaal

Libanees restaurant €€

Bij het knusse Al Orzaal smul je van authentieke gerechten uit de Libanese keuken. Eigenaar en chefkok Elias Ghusen runde al 25 jaar met veel succes zijn restaurant in Syrie. Nu kun je in Rhenen genieten van smaakvolle gerechten uit het Midden-Oosten. Naast gegrild vlees staan ook veel vegetarische gerechten op het menu. Woensdag t/m zondag open van 17:00 – 22:00 uur.

Adres: Herenstraat 50, 3911 JG, Rhenen (alorzaal.com)

5. Vino y Mas

Wijn en tapas in Rhenen €€

Vino y Mas is een wijn- en tapasbar in Rhenen. De warme inrichting heeft een Mediterraans tintje en de grote bar in het midden van de zaak trekt de aandacht. Op de menukaart staan voornamelijk mediterrane gerechtjes die je bestelt om samen te delen.

Hier worden geen geen menu’s of gangen geserveerd. Je bestelt gewoon wat je lekker vindt en kiest een passende fles wijn. Perfect om te borrelen met vrienden of familie, maar ook om uitgebreid te tafelen op datenight.

Adres: Herenstraat 1, Rhenen (vinoymas.nl)

6. Magnolia

Mediterraans-Aziatisch restaurant €€

Restaurant Magnolia hoort bij hotel ‘t Paviljoen in Rhenen. Hier kun je de hele dag door terecht, van ontbijt, lunch, borrel tot diner. De menukaart van Magnolia is geïnspireerd op de Mediterraans-Aziatische keuken, met invloeden van de Nikkei cuisine.

Adres: Grebbeweg 103, 3911 AV Rhenen (www.restaurant-magnolia.nl)

©Restaurant Magnolia

Foto ©Restaurant Magnolia in Rhenen

7. Villa GrebbeOord

Historische brasserie aan de Grebbeberg €€

Aan de voet van de Grebbeberg vind je het historische Villa Grebbeoord. Dit voormalige hotel staat op een unieke locatie in Rhenen en kijkt uit op ‘De Blauwe Kamer’, een prachtig natuurgebied in de uiterwaarden van de Nederrijn. Na een uitgebreide restauratie is Villa Grebbeoord nu een elegante brasserie waar je nu lekker kunt eten en drinken of gezellig kan borrelen.

Adres: Grebbeweg 160, Rhenen (villagrebbeoord.nl)

©Villa GrebbeOord in Rhenen

©Villa GrebbeOord in Rhenen aan de voet van de historische Grebbeberg

8. ‘t Kalkoentje

Franse keuken €€€

Restaurant ‘t Kalkoentje in Rhenen is bekend in eigen stad en ver daarbuiten. Dit bijzondere restaurant is gehuisvest in een eeuwenoude boerderij met schitterend uitzicht op de Nederrijn. Hier worden al ruim 30 jaar gastronomische menu’s geserveerd, met klassiekers en vernieuwende gerechten. Goed voor vermelding in onder meer Gault&Millau. Niet goedkoop, wel goed voor een bijzonder avond dineren in Rhenen.

Adres: Utrechtsestraatweg 143, 3911 TS Rhenen (www.kalkoentje.nl)

9. Restaurant & Lounge bar 3 Zussen

Restaurant & lounge aan het bos €€

Zoek je een restaurant in de buurt van Rhenen? Restaurant De 3 zussen ligt in de bosrijke omgeving van Rhenen en Veenendaal. De perfecte locatie na een lange boswandeling dus.

Geniet hier van een high tea met vriendinnen, gezellig diner of een lazy sunday lunch. Ook honden zijn van harte welkom! De 3 zussen is maandag t/m donderdag en zondag open tussen 10:00 uur tot 22:00 uur; op vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 uur tot 24:00 uur.

Adres: Kerkewijk Zuid 115, Rhenen (www.restaurant3zussen.nl)

Ontdek meer leuke adresjes om te eten en drinken:

Wat zijn jouw favoriete restaurants in Rhenen?

Dit wil je wellicht ook lezen