Lekker uit eten en drinken

Eten en drinken in Veenendaal: 19x de beste restaurants

Ben je op zoek naar de beste restaurants in Veenendaal? Ontdek hier de leukste hotspots en gezellige plekjes om te eten en drinken in Veenendaal en omgeving.

Eten en drinken in Veenendaal

Veenendaal ligt aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Hoewel de stad niet direct bekend staat om historische gebouwen, charmante straatjes of bruisende hotspots, kun je hier prima een dagje uit. Om uitgebreid te winkelen bijvoorbeeld. Of om de natuurrijke omgeving te verkennen en de dag af te sluiten met een hapje en drankje in de stad.

19x de beste restaurants in Veenendaal

Ontdek de leukste hotspots in Veenendaal en gezellige plekjes om te eten en drinken in deze Utrechtse gemeente met tips voor een uitgebreide lunch, romantisch diner, snelle hap of een gezellige borrel.

1. Bite

Bij restaurant Bite in het centrum van Veenendaal zit je goed voor een avondje uit met lekker eten en drinken. De naam BITE staat voor Bewust, Inspirerend, Toegankelijk en Eerlijk. En dat is wat je hier krijgt: smakelijke gerechten met seizoensproducten en (h)eerlijke smaken. Ook leuk: het Bite verrassingsmenu wisselt iedere twee weken. Je vindt het restaurant aan de Brouwersgracht, in de buurt van het Stadsmuseum en het Filmhuis. Dinsdag t/m zaterdag open voor diner vanaf 17 uur.

Adres: Brouwersgracht 168, 3901 TM Veenendaal

2. Bommm Smaakmakers

‘Lekker eten op ‘t Erf’ doe je bij Bommm Smaakmakers in Veenendaal. Hier zit je goed voor een lekkere lunch, heerlijk en betaalbaar diner en gezellige partijen. Woensdag t/m zaterdag vanaf 12.00 uur geopend.

Adres: Ronde Erf 88, 3902 CZ Veenendaal

Eten en drinken in Veenendaal bij Bommm Smaakmakers

Eten en drinken in Veenendaal: ©Bommm Smaakmakers aan het Ronde Erf

3. Casa Ummi

Voor sprookjes hoef je niet altijd een boek open te slaan of verre oorden te bezoeken. Soms vind je het sprookje gewoon in… het centrum van Veenendaal. Bij Casa Ummi staat de Marokkaanse keuken centraal. Heerlijke thee of (kruiden)koffie met gebak of koekjes bijvoorbeeld. Of een uitgebreid ontbijt met zoetigheden of hartige snacks. Ook voor broodjes, pizza en salades zit je hier goed, en dat alles in een sproojesachtige setting.

Woensdag t/m zondag open vanaf 10 uur (op vrijdag tot 21 uur geopend).

Adres: Kees Stipplein 6, Veenendaal

Heerlijk eten en drinken bij ©Casa Ummi Veenendaal

Heerlijk eten en drinken bij ©Casa Ummi Veenendaal

4. De Fuut

Restaurant De Fuut is de perfecte locatie voor een ontspannen middag of avond in Veenendaal-Oost. Op dit moment kun je er alvast genieten van diverse lekkernijen, en vanaf het voorjaar is het ook mogelijk om te dineren. Geniet van een kopje koffie met gebak, een uitgebreide lunch of een borrel met vrienden op het terras met uitzicht op het water.

Ook leuk bij De Fuut: de bierproeverij. Voor 10 euro per persoon proef je drie verschillende biertjes uit het assortiment, mét bijpassende hapjes.

Adres: Waterhuis 2, 3907 KD Veenendaal

5. Gastrovino

Gastrovino in Veenendaal is een wijn- en delicatessenzaak mét horecaconcept. Dat betekent dat je hier zowel goede wijn en heerlijke Italiaanse delicatessen kunt kopen maar ook kunt proeven! Zo vind je hier elk weekend een heerlijke proeftafel in de winkel, waar je op verzoek wijnen en delicatessen kunt proberen. Zit er iets lekkers tussen? Dan kun je het meteen kopen voor thuis.

Adres: J.G. Sandbrinkstraat 41, 3901 EX Veenendaal

6. Heinde

Heinde is een gloednieuw modern restaurant aan het Horecaplein in Veenendaal waar je lekker kunt eten en drinken in huiselijke sfeer. Dankzij de inrichting met zachte stoelen en banken, grote lampen en ronde eettafels krijg je het gevoel alsof je een huiskamer binnenstapt. De menukaart bestaat uit maar liefst 60 gerechtjes waarmee zowel vlees- en visliefhebbers als vegetariërs aan hun trekken komen.

Ook fijn: je kunt er zeven avonden per week onbeperkt tafelen voor een vaste prijs: maandag t/m donderdag eet je hier voor €37,50 en vrijdag t/m zondag voor €42,50.

Adres: J.G. Sandbrinkstraat 6, Veenendaal

7. Karakter

Grand Café Karakter ligt direct aan het stadsstrand in Veenendaal en is zes dagen per week geopend voor lunch, diner en borrel. Op het lunchmenu staan klassiekers als crocques en uitsmijters terwijl de dinerkaart is gevuld met gerechten als tournedos, spareribs en gebakken zalm. Ook kun je hier genieten van een uitgebreide high tea, high wine of high beer!

Adres: Thoomesplein 2, 3901 TN Veenendaal

8. Kiyoshi Japanse Sushi & Grill Restaurant

Zin om uitgebreid sushi te eten? Voor all-you-can-eat sushi en Japanse (grill) gerechten ben je bij Kiyoshi aan het juiste adres. Altijd goed wanneer je zin hebt in een avondje lekker schransen.

Adres: Kees Stipplein 1-3, 3901 TP Veenendaal

9. LEF! Smoothie & Lunchbar

Bij LEF! vind je, zoals de naam al zegt, (healthy) smoothies, lekkere en gezonde lunch, high-tea, ontbijt of voor een bakje vers gebrande koffie met een stukje taart.

Adres: Markt 18, Veenendaal (www.lunchenbijlef.nl)

10. Mango’s Cantina Y Bar

“Bij ons schijnt altijd de zon”, aldus het team achter Mango’s Cantina Y Bar! Hier ga je heen voor lunch, diner, tapas en cocktails en een warme Zuid-Amerikaanse sfeer in het centrum van Veenendaal. Open van dinsdag t/m zondag voor lunch, borrel en tapas.

Adres: Kerkewijk 21, 3901 EA Veenendaal

11. MUCHA

Restaurant Mucha ligt op een mooie locatie aan het water, aan de rand van het centrum van Veenendaal. Hier zit je goed voor lekkere gerechten in sfeervolle setting. Geniet van het prachtige uitzicht over de Grift terwijl je geniet van de heerlijke gerechten op de menukaart. Woensdag t/m zondag geopend vanaf 16 uur.

Adres: De Sterke Arm 1, 3901 EK Veenendaal

12. OMEGA

Heb je zin in een andere keuken? Bij Grieks Mediterraans restaurant OMEGA staan niet alledaagse Griekse gerechten op de kaart, maar ook bekende traditionele schotels. Smul van keftedakia (gehaktballetjes in tomatensaus uit de oven), dolmadakia (gevulde wijnrankbladeren) of heerlijke melitzanes fournou. Voor de liefhebbers staat ook kalamaria (inktvisringen) en midia saganaki (mosselen met knoflook en feta) op het menu.

Adres: J.G. Sandbrinkstraat 43, 3901 EX Veenendaal

13. Ritmeester Bistro & Grill

Sigarenfabriek Ritmeester in Veenendaal is een begrip. En hoewel de fabriek al jaren niet meer in gebruik is, kun je nu wel terecht bij Ritmeester Bistro U& Grill! Bij dit restaurant staat eten van de Josper Grill centraal en wordt de oude sigarenfabriek met een knipoog geerd op het menu. Zo laten ze bijvoorbeeld de befaamde bolknak terugkeren op een heerlijk broodje tijdens de lunch.

Adres: Thoomesplein 6, Veenendaal

14. Restaurant Saya

Vergeet Ibiza, Bali is dichterbij dan je denkt! Sinds kort waan je je in Veenendaal op het tropische eiland met de komst van Restaurant Saya. Eigenaresse Sanne (33) creëerde hier een oase van rust waar je kunt genieten van Indonesische gerechten met een moderne twist.

Stap binnen en laat je ogen dwalen over de handgemaakte muurschildering met orchideeën, de Melati- en lotusbloem die je meenemen naar de Balinese sferen. De menukaart van Saya is net zo verrassend als de inrichting. Sanne serveert klassieke Indonesische gerechten met een eigentijdse twist.

Adres: Thoomesplein 4, 3901TN Veenendaal

15. TIGA Streetfood & Cocktails

Afgelopen zomer opende TIGA haar deuren in Veenendaal. Deze hotspots serveert streetfood uit verschillende werelddelen en heerlijke cocktails. Op het menu staan uiteenlopende gerechten met Aziatische en Zuid-Amerikaanse invloeden. Zoals crispy beef, nacho’s, taco’s en dumplings.

Adres: J.G. Sandbrinkstraat 35 (Winkelcentrum Passage Corridor), 3901 EW Veenendaal

Eten en drinken in Veenendaal: Tiga Streetfood & Cocktails Veenendaal

Eten en drinken in Veenendaal: ©Tiga Streetfood & Cocktails Veenendaal

16. Bij Tijn

Bij Tijn wil je het gevoel geven alsof je thuis bent. Deze gezellige huiskamer aan de Hoofdstraat serveert alle van luxe broodjes en gebak, tot aan vegetarische gerechten en heerlijke (ijs)koffie’s.

Adres: Hoofdstraat 48 (in Winkelcentrum Passage Corridor), 3901 AR Veenendaal

17. Vendel

Net buiten het centrum van Veenendaal vind je Restaurant Vendel, waar je lekker kunt lunchen, bijvoorbeeld met een clubsandwich met gerookte kip of een salade met roerbakgroenten en ossenhaas. Daarnaast kun je hier ook lekker dineren en borrelen. Wie iets te vieren heeft of gewoon gezellig en bijzonder wil eten en drinken, kan bij Vendel ook terecht voor high wine of high tea.

Ook handig: Vendel ligt dichtbij de A12 dus is ook een handige plek om af te spreken voor een zakelijke lunch of diner. Donderdag t/m zondag geopend vanaf 11:30 uur.

Adres: Vendelseweg 69, 3905 LC Veenendaal

18. ‘t Zusje Veenendaal

Ook in Veenendaal kun je terecht bij een vestiging van restaurantketen ‘t Zusje. In het prachtige pand van ‘t Zusje in Veenendaal beleef je een gezellige avond met avondvullend tapas eten voor een vast bedrag.

Adres: Kerkewijk 8, Veenendaal

't Zusje Ede

Ik at al eens bij ‘t Zusje in Ede waar je allerlei verschillende gerechtjes kunt proeven ©watzijzegt.com

19. Zeldzaam

Op zoek naar een gezellige plek om te eten en drinken in Veenendaal? Bij Zeldzaam Café Brasserie kun je zeven dagen per week terecht voor koffie, snelle lunch, borrel, uitgebreid diner of gezellige High Tea of High Wine. Op het menu staan klassieke brasserie-gerechten, van salade, burger of klassieke spareribs, er is voor ieder wat wils.

Adres: J.G. Sandbrinkstraat 1, 3901 EW Veenendaal

©Zeldzaam Café Brasserie in het centrum van Veenendaal

Wat zijn jouw favoriete plekken om te eten en drinken in Veenendaal?

Meer uit eten en drinken? Ontdek dan ook deze restaurant-tips:

Dit wil je wellicht ook lezen

Dit wil je doen op Goeree-Overflakkee

Ga jij dit jaar voor een vakantie in eigen land? Het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee is een ideale bestemming voor een week vakantie of een heerlijk lang weekendje weg. Acht dingen om…