Lekker uit eten: hotspots

Leukste plekjes om te eten en drinken in Zeist

Op zoek naar de leukste plekjes om te eten en drinken in Zeist? Trakteer jezelf op een avondje uit en reserveer een tafel bij een van deze heerlijke restaurants en hotspots in Zeist!

Ontdek de leukste restaurants in Zeist

Zeist is een mooie groene stad in de provincie Utrecht. Het staat niet alleen bekend om zijn prachtige natuur, maar ook om de overvloed aan culinaire hotspots! Wil je een dagje uit afsluiten met een romantisch diner voor twee? Of heb je zin in een gezellige avond met vrienden die van lekker eten houden? Ontdek de leukste restaurants in Zeist met deze tips.

1. Bistro Jan

Bistro Jan ligt op een prachtige locatie in de bossen van Zeist, grenzend aan het park De Krakeling met uitzicht op De Krakelingenput. De bistro heeft een gevarieerde menukaart. Geniet van een lekkere lunch, een smaakvol diner of gezellige borrel bij Bistro Jan.

Adres: Woudenbergseweg 17 (in Vakantiepark De Krakeling), 3707 HW Zeist

2. Restaurant First

Culinair genieten met de seizoenen is hét uitgangspunt van First’s Chef de cuisine. Bij First kun je genieten van een verrassend chef’s menu dat regelmatig verandert. Er wordt voornamelijk gekookt namelijk met verse biologische seizoensproducten. Wie zin heeft, kiest voor een bijpassend wijnarrangement.

Adres: 2e Dorpsstraat 67, 3701 AA Zeist

3. Biostoria in Kasteel Kerckebosch

Historisch Kasteel Kerckebosch is meer dan 125 jaar oud is en ligt in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Het was oorspronkelijk een buitenverblijf voor een adellijke familie, maar tegenwoordig beschikt het over 30 authentieke hotelkamers, een gezellige bar, een sfeervolle lounge, een prachtige serre waar je heerlijk kunt eten en drinken, een zonnige tuin en een ruim terras.

Dit culinaire kasteel is de perfecte plek voor een heerlijke lunch of diner, een ontspannen weekendje weg of een speciale gelegenheid die gevierd moet worden. Je eet hier bij Bistoria; een combinatie van bistro en trattoria. Kies voor een plekje in de ruime serre of het L-vormige terras dat eromheen loopt.

4. Lokaal Victoria: Biologisch genieten

Lokaal Victoria is een gezellig, informeel restaurant in het centrum van Zeist, waar je kunt genieten van biologisch en lokaal eten. Van overheerlijke tartaar tot burrata en oesters, alle gerechten worden op biologische wijze verkregen.

Of je nu zin hebt in een uitgebreid diner, een snelle lunch of gewoon een kopje koffie met huisgemaakte taart, Lokaal Victoria aan de Dorpsstraat biedt het allemaal. Je kunt zelfs een high tea reserveren! Maandag t/m zaterdag geopend vanaf 10.00 uur. De keuken is open van 11.30 uur tot 22.00 uur.

Adres: 1e Dorpsstraat 7, Zeist 

5. MIDO: Aziatische culinaire ervaring

Bij Restaurant MIDO in Zeist komt het beste van het Oosten en het Westen samen: ‘where East meets West’. Geniet van klassieke Westerse gerechten en delicatessen met een Aziatische twist. Van bento boxen en poké bowls tot sushi, de menukaart biedt een breed scala aan heerlijke gerechten.

MIDO is zeven dagen per week geopend, dus je kunt op elk moment van de week terecht. Liever thuis genieten van Mido? Ze zijn de hele week ook open voor afhaal tussen 16:00 – 21:00 uur.

Adres: Het Rond 5, 3701 HS Zeist (Utrecht)

6. Mooi Zeist: Authentiek Indonesisch eten

Voor liefhebbers van authentiek Indonesisch eten is restaurant Mooi Zeist een must-visit. De meeste gerechten vinden hun oorsprong in de traditionele Indonesische keuken. Hier kun je je laten verwennen met een rijsttafel bestaande uit 10 verschillende heerlijke gerechten of kiezen voor een vis- of vegetarische rijsttafel. Natuurlijk kun je ook genieten van andere smakelijke voor- en hoofdgerechten.

Adres: Bachlaan 55, 3706 BB Zeist

7. Hotel Restaurant Oud London

In het hart van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Hotel Restaurant Oud London, in de prachtige bossen net buiten het centrum van Zeist. Bij Oud London proef je de perfecte combinatie van culinaire verwennerij en een gezellige ambiance.

Brasserie Restaurant ‘t VoorHuys

Brasserie Restaurant ’t VoorHuys is onderdeel van Hotel Restaurant Oud London. Bij Brasserie Restaurant ‘t VoorHuys, of op het sfeervolle terras bij mooi weer, kun je genieten van heerlijke lunch- en dinermogelijkheden. De keukenbrigade werkt vanuit een klassiek Franse basis: puur, eerlijk en zonder poespas. Kies uit een uitgebreide à la carte menukaart of laat je verrassen door het twee-wekelijks wisselende 3-gangenmenu.

Adres: Woudenbergseweg 52, 3707 HX Zeist

8. Stan Zeist

Bij Stan geniet je van shared dining gerechten en cocktails die zijn geïnspireerd op smaken van over de hele wereld in een Instagram-waardig interieur.

Adres: Antonlaan 185, 3707 KA Zeist

Stan Zeist

Restaurants Slotlaan Zeist

De Slotlaan in Zeist is een gezellige winkelstraat in het centrum. Hier vind je dan ook allerlei leuke eetcafé’s en restaurants.

9. Banfi: Genieten in het centrum van Zeist

In het bruisende centrum van Zeist vind je restaurant Banfi, met een prachtig terras aan de Slotlaan. Laat je verwennen met gerechten zoals vitello tonnato, tonijntartaar en dagverse vis. Van spaghetti vongole tot een heerlijke espresso martini of kaasplank als afsluiter, Banfi biedt een menu vol heerlijke gerechten die je avond onvergetelijk maken.

Adres: Slotlaan 280, 3701 GW, Zeist

10. Brood Lokaal

Bij het Brood Lokaal in Zeist ligt de focus op ambachtelijk brood en heerlijke drankjes. Het menu van Het Brood Lokaal is geïnspireerd op de liefde voor versgebakken brood met deeg volgens authentiek Frans recept van biologisch meel. Je hebt een ruime keuze aan belegde broodjes, clubsandwiches & salades  en groentenbowls. Ook op het menu: soep, taarten en koekjes.

Adres: Slotlaan 247, Zeist

11. De Heren van Zeist: Streetfood met Aziatische twist

Voor een uitgebreide culinaire ervaring kun je terecht bij Grand Café De Heren van Zeist. Hier kun je kiezen uit maar liefst 45 verschillende streetfoodgerechten met een Aziatische twist. Dit gezellige restaurant in Zeist is zeven dagen per week geopend. Tot in de late uurtjes, want na het eten kun je nog lekker blijven hangen en genieten van heerlijke drankjes met je vrienden.

Adres: Slotlaan 316, 3701 GX Zeist

12. Pandarve: Klassiek eetcafé

Eetcafé Pandarve is al meer dan 25 jaar een begrip in Zeist. Op de kaart staan klassiekers als carpaccia en saté van de haas maar ook goed gevulde salades met vis en een variërende daghap.

Adres: Slotlaan 163, 3701 GD Zeist

13. Taste: Culinair genieten aan de Slotlaan

Bij restaurant Taste aan de Slotlaan ben je verzekerd van een culinair diner. Met een licht en sfeervol interieur met mediterrane invloeden en een ruim terras met comfortabele stoelen, is dit een van de populaire hotspots in Zeist.

Taste biedt een gevarieerd menu met klassieke gerechten uit verschillende landen, die regelmatig worden vernieuwd. Geniet van een goed glas wijn en proost op een heerlijke avond.

Adres: Slotlaan 278, 3701 GW Zeist

14. Tapa Tapa: Spaanse gezelligheid

Als je niet kunt kiezen uit al het leuks dat Zeist te bieden heeft, is tapas altijd een goede keuze. Bij Tapa Tapa kun je genieten van echte Spaanse tapas in een knusse en gezellige omgeving. Voor een vaste prijs per persoon kun je doordeweeks onbeperkt smullen van gerechten zoals garnalen in pikante knoflookolie en calamares. Dit trendy restaurant in het centrum van Zeist is de perfecte plek voor een gezellige avond.

Adres: Slotlaan 251, 3701 GG Zeist

Ontdek meer leuke adresjes om te eten en drinken:

Wat zijn jouw favoriete restaurants en plekjes om te eten en drinken in Zeist?

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen