Beleef Aruba als een local met deze unieke ervaringen

Beleef Aruba als een local met deze unieke ervaringen

Beleef Aruba als een local met deze unieke ervaringen: van kleine, betekenisvolle tours op onontgonnen terrein tot luxe picknicks op een idyllische plek. Ontdek niet te missen signature experiences op Aruba!

Beleef Aruba als een local met deze unieke ervaringen

Vakantie in Aruba staat garant voor een onvergetelijke ervaring! Aruba is niet voor niets bekend als One Happy Island, waar je kunt genieten van een heerlijke eilandvakantie*. Het is samen met Bonaire en Curacao onderdeel van de ABC eilanden en wordt omringd door de warme wateren van de zuidelijke Cariben.

Met unieke bezienswaardigheden en parelwitte stranden, hartelijke locals en culinaire hoogstandjes biedt het eiland volop avontuur. Nu reizigers steeds vaker op zoek zijn naar natuur, rust en duurzaam toerisme, is ook op Aruba steeds meer aandacht voor kleinschalige belevenissen.

Signature experiences op Aruba

Maak kennis met de signature experiences, ervaringen waarbij mensen het eiland als een echte ‘local’ beleven. Van kleine, betekenisvolle tours op onontgonnen terrein tot luxe picknicks op een idyllische plek. Ik zet enkele niet te missen signature experiences voor je volgende vakantie naar Aruba op een rij.

Aruba Mural Tours

Ontdek de prachtige street art van San Nicolas, dat door Forbes zelfs werd uitgeroepen tot ‘Street Art Capital of the Caribbean’. Meer dan 50 muurschilderingen wachten hier op je, met boeiende thema’s en Instagram-waardige achtergronden.

Haal bij het bezoekerscentrum de street art kaart en volg de route op eigen houtje, Of boek een tour met Aruba Mural Tours en ontdek meer verhalen achter de straatkunst.

Ontdek street art met Aruba Mural Tours (foto via Unsplash)

San Nicolas is door Forbes uitgeroepen tot street art hoofdstad van de Caribbean. Ontdek street art met Aruba Mural Tours (foto via Unsplash)

Eco-friendy Fins & Feet Nature Tours

Op zoek naar een verantwoorde manier om Aruba’s natuur te verkennen, zowel op als onder water? Dan is een tour met Fins & Feet Nature Tours een must. Als kleinschalige, lokale en ecovriendelijke touroperator bieden ze wandel- en snorkelexcursies aan.

Je ziet de mooiste plekken op het eiland en zorgt tegelijkertijd voor een geringe impact op de omgeving. Tijdens de tours wordt namelijk geen gebruik gemaakt van gemotoriseerde voertuigen en zo min mogelijk afval en plastic gebruikt. Eten voor onderweg wordt vers bereidt en elke deelnemer krijgt een roestvrijstalen drinkfles aangeboden in plaats van plastic flesjes.

Ga snorkelen op Aruba (foto via Unsplash)

Bovendien krijg je bij Fins & Feet een natuurlijke, minerale zonnebrand aangeboden die niet schadelijk is voor het koraal tijdens het snorkelen.

Picnic Aruba

Vier jouw bijzondere momenten op het prachtige eiland Aruba met Picnic Aruba, echte picknick-experts! Of je zin hebt in een romantische date met je partner, je verjaardag op het strand viert of gewoon geniet van het heerlijke eilandleven – Picnic Aruba biedt luxe picknicks waarmee je elke gelegenheid tot een memorabele belevenis maakt.

Signature experiences op Aruba: Picnic Aruba

Picnic Aruba heeft de klassieke picknick in een modern jasje gestoken met een vleugje island chic, terwijl je toch het echte picknick gevoel krijgt. Dat betekent lekkere hapjes en drankjes op een kleedje, maar dan in luxe vorm. Ook leuk: je krijgt er een polaroidcamera bij om je bijzondere picknick mee vast te leggen.

Ontdek de natuur met Salty Hikes

Van zonsopgangswandelingen met vrienden tot kleine groepstochten met een lokale gids, Salty Hikes brengt je naar de mooiste natuurplekken en verborgen parels.

Elke tour start in San Nicolas, waarna je een korte rit naar Seroe Colorado maakt. Daar begint je wandeltocht en zie je adembenemende uitzichten – niet verrassend genaamd de ‘Amazing High View Point – verborgen bruggen en vulkanische rotsformaties in het uiterste zuiden van het eiland. Vergeet niet je camera mee te nemen om alles vast te leggen!

Ontdek hidden gems op Aruba met Salty Hikes (foto via Unsplash)

Signature experiences op Aruba: Ontdek hidden gems op Aruba met Salty Hikes (foto via Unsplash)

Zelf ontdekken wat Aruba te bieden heeft?

Heb je na het lezen van deze tips ook zin in een ultieme zonvakantie aan de Caribische Zee? Aruba heeft alles wat je nodig hebt!
Geniet van tropische temperaturen en kom tot rust op parelwitte stranden. Het perfecte decor voor jouw volgende zonvakantie!

Bekijk de aanbiedingen van TUI.nl voor een vakantie naar Aruba*

Meer inspiratie voor je vakantie naar de ABC-eilanden?

Wat zijn jouw beste tips voor Aruba?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen