Lunchen in Haarlem: De Dakkas

Lunchen in Haarlem: leuke lunchplekken in Haarlem

Zin om lekker te lunchen in Haarlem? Bij deze eetcafés, lunchrooms en restaurants in Haarlem zit je goed voor een smakelijke lunch.

Lunchen in Haarlem

Haarlem is een leuke stad voor een dagje uit. Of je nu wil winkelen, van meubels tot nieuwe en vintage kleding, het oudste museum van Nederland of smakelijke hotspots wil ontdekken. En ongeacht welke dag je trek hebt, in de Haarlemse horeca is het altijd gezellig.

De lekkerste lunchplekken in Haarlem

Blend Haarlem

Waarom zou je alleen ‘s ochtends ontbijten? Bij Blend Haarlem kun je er de hele dag voor terecht! Blend presenteert zich als een plek waar locals elkaar ontmoeten. Waar je even ontspant terwijl je geniet van een specialty koffie, heerlijk ontbijt, een lekkere lunch en goed gezelschap. Zin iets anders? Er is ook een uitgebreide keuze aan taarten en bites voor bij de borrel.

Adres: Kleine Houtstraat 138, 2011 DS Haarlem

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blend Haarlem (@blendhaarlem)

By Lima

Bij Lima is een leuk zaakje voor ontbijt, lunch of borrel, waar bijna alles uit eigen keuken komt. Op de kaart staan heerlijke producten, met zo min mogelijk bewerkte producten of geraffineerde suikers. Perfect voor iedereen die een gezonde en duurzame levensstijl nastreeft (of gewoon even zin heeft in iets lekkers). Zeven dagen per week geopend tussen 8 en 18 uur (op zondag vanaf 9 uur geopend).

Adres: Zijlstraat 65, 2011 TL Haarlem

DeDAKKAS

Zin in lekker eten met mooi uitzicht? DeDAKKAS bevindt zich op het dak van parkeergarage de Kamp in het centrum van Haarlem. Dit bijzondere rooftop restaurant is gehuisvest in een kas, midden in het centrum van Haarlem. De menukaart wisselt met de seizoenen op basis van de producten die dat seizoen beschikbaar zijn in Nederland. Er staan voornamelijk plantaardige producten op de kaart, maar je kunt ook gerechten met vlees en vis bestellen.

Zo kom je er: Neem de trap (of lift) in het trappenhuis aan de kant van de Witstraat.

Adres: De Witstraat 1A (op het dak van de parkeergarage de Kamp), 2011 DV Haarlem

Lunchen in Haarlem: De Dakkas (via Unsplash)

Lunchen in de kas van rooftop restaurant DeDAKKAS in Haarlem

Fortuyn

Fortuyn heeft – naar eigen zeggen – het mooiste terras van Haarlem. Het restaurant is gevestigd in een monumentaal pand aan de Grote Markt in het centrum van Haarlem. Hier ben je aan het juiste adres voor een heerlijk ontbijt of lunch.

Ook voor diner of gewoon een drankje en hapje is Fortuyn een aanrader. Zeven dagen per week geopend van 10.00 – 01.00 uur.

Adres: Grote Markt 23, Haarlem

Lekker ‘groen’ lunchen @fortuynhaarlem 

The Governor

The Governor is het grootste Grand-Café van Haarlem en onderdeel van het Ambassador City Centre Hotel. Je kunt er dus ook blijven slapen!

Met twee grote bars, verwarmd terras en trendy restaurant kun je hier de hele dag door terecht. Van heerlijke lunch en gezellige borrel tot lekker avondje tafelen.

​Op het menu staan verschillende gerechten geïnspireerd door invloeden van over de hele wereld. Lekker om te delen met je tafelgezelschap of om heerlijk zelf van kan genieten.

Adres: Oude Groenmarkt 18, 2011 HL Haarlem

Grand-cafe The Governor in Haarlem @2022 AMBASSADOR HOTELS & RESORTS

Grand-cafe The Governor in Haarlem ©Restaurant The Governor

Het Kweekcafé

Eten en drinken in Haarlem kan ook heerlijk bij het Kweekcafé. Deze voormalige timmerwerkplaats en kas in de Haarlemmer Kweektuin werd omgetoverd tot eigentijds eetcafé, waar je kunt genieten van een kop (h)eerlijke koffie. De ondernemers achter het Kweekcafé willen verspilling en afval voorkomen, dus wordt zoveel mogelijk gewerkt met biologische (seizoens)producten.

Adres: Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem

Mogador Café

Mogador Café is al 10 jaar een begrip in Haarlem. Echte koffie fijnproevers kunnen hier hun hart ophalen. Bij Mogador serveren ze namelijk echte Specialty coffee van Common Greens, gebrand in Amsterdam.

Naast koffie kun je bij Mogador ook terecht voor verse sapjes, een goed ontbijt of een lekker taartje. Op de (zoete) kaart staan ook veganistische, gluten- en suikervrije taartjes.

Adres: Gasthuisstraat 48, 2011 XP Haarlem

©Mogador Cafe Haarlem

De Overkant

De Overkant is al meer dan 35  jaar een begrip in Haarlem. Hier kun je in een ontspannen sfeer genieten van een (laat) ontbijt, smakelijke lunch of vroeg diner. Dat betekent heerlijke broodjes, met ruime keuze voor zowel vleesliefhebbers als vegetariërs. Ook de brownie cheesecake is een aanrader. Woensdag t/m zondag geopend van 11:00 – 17:00 uur.

Adres: Paarlaarsteeg 10 (achter de Grote Markt), 2011 TA Haarlem

Lekker eten en drinken bij De Overkant in Haarlem © De Overkant

Lekker eten en drinken bij De Overkant in Haarlem © De Overkant

Meer hotspots in Noord-Holland:

Wat is jouw favoriete hotspot voor lunch in Haarlem?

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen