Genieten van lokale pareltjes in Leeuwarden

Restaurants Leeuwarden: hier wil je eten en drinken

Leeuwarden is een stad die blijft verrassen, zeker op culinair gebied. Ben je op zoek naar de beste restaurants in Leeuwarden? Ontdek hier de leukste hotspots en gezellige plekjes om te eten en drinken in Leeuwarden.

Hier wil je eten en drinken in Leeuwarden

Het Friese Leeuwarden is niet alleen een stad vol historie en cultuur, maar ook een waar paradijs voor fijnproevers. Van gezellige cafés tot luxe restaurants, er zijn steeds meer goede restaurants en leuke hotspots te vinden. Maak kennis met de beste restaurants van Leeuwarden en ontdek de leukste plekjes om te eten en drinken.

Restaurants in Leeuwarden

By Ús

Laat je je graag verrassen door goed eten? Restaurant By Ús houdt het simpel: er is slechts één menu. Jij geeft aan hoeveel gangen je wil eten en de keukenbrigade doet de rest. De gerechten wisselen met de seizoenen en beschikbare ingrediënten mee. Goed voor de creativiteit en tegen voedselverspilling.

Adres: Over de Kelders 24, 8911 JG, Leeuwarden

Eten en drinken in Leeuwarden ©Restaurant By Ús

Eten en drinken in Leeuwarden ©Restaurant By Ús

Dax Gastrobar

Gastrobar Dax is nog relatief nieuw in Leeuwarden: het restaurant opende de deuren in 2022. Sindsdien is het razend populair en wordt het gezellige eetcafé enthousiast beoordeeld door gasten. Lekker én betaalbaar eten staat hier centraal: zo bestel je al een driegangenmenu voor minder dan 30 euro! Gastrobar Dax is zeven dagen per week geopend vanaf 16:30 uur.

Adres: Grote Hoogstraat 32, 8911 HB Leeuwarden

Doughpamine

Voor je dagelijkse dosis deeg ga je naar Doughpamine! Dit restaurant serveert de lekkerste broodjes, burgers en pizza’s, gemaakt van deeg volgens geheim recept en gebakken in de bijzondere Moretti Icon oven.

Adres: Zuidersingel 8, 8911 AV Leeuwarden

Eindeloos

Biologisch restaurant Eindeloos wordt al meer dan 10 jaar vermeld in de Michelingids en staat bekend om haar verrassingsmenu. De stijl van koken is Frans-Mediterraans en af en toe een uitstapje naar de Aziatische keuken. Garant voor een heerlijke avond eten en drinken waarbij je geniet van heerlijke gerechten met zoveel mogelijk regionale producten. Dinsdag t/m zondag open vanaf 17 uur.

Adres: Korfmakersstraat 17, 8911 LA Leeuwarden

Keukencafé TOTT (Talk Of The Town)

Keukencafé TOTT is echt talk of the town! Hier smul je van huisgemaakte, op houtskool gegrilde saté, de specialiteit van TOTT. Maar ook visliefhebbers en vegetariërs kunnen hier hun honger prima stillen.

Adres: Grote Hoogstraat 30, Leeuwarden

Lazy Lemon

Zin in een lekker ontbijt, snelle lunch of diner of gezellige borrel met cocktails? Het kan allemaal bij Lazy Lemon! Hier vind je veel comfortable zitplaatsen, altijd muziek en internationale gerechten van een all-day kaart. Er is regelmatig live muziek voor een gezellig avondje uit. Dagelijks geopend vanaf 9 uur.

Adres: Ruiterskwartier 135a, Leeuwarden

Loetje Leeuwarden

Ook in Leeuwarden vind je een vestiging van het bekende biefstuk-restaurant. Loetje ligt pal tegenover het station en is gehuisvest in een prachtig verbouwd herenhuis uit de negentiende eeuw. Dagelijks geopend van 12:00 tot 22:00 uur.

Adres: Stationsweg 2, Leeuwarden

Brasserie Spiegelaar

Aan de rand van het historische centrum vind je Brasserie Spiegelaar, een warme en uitnodigende plek waar je kunt genieten van klassieke gerechten met een moderne twist. Of je nu kiest voor een snelle lunch of een uitgebreid diner, de vriendelijke service en de huiselijke sfeer zorgen ervoor dat je je direct welkom voelt.

Adres: Nieuwestad 141, Leeuwarden

Lunchen of dineren bij ©Brasserie Spiegelaar in Leeuwarden

Pecorino Wijn & Eetbar

Voor de wijnliefhebbers onder ons is Pecorino Wijn & Eetbar de plek voor een goede borrel. Dit intieme restaurant ligt middenin de gezellige en oude binnenstad van Leeuwarden, op steenworp afstand van het station (op de plek waar je eerst Sjoddy vond).

Hier beleef je een gezellige borrel met vrienden of romantische date terwijl je geniet van goede wijnen en heerlijke hapjes. Voor de liefhebbers: elke vrijdag tussen 16:00 en 18:00 uur kun je hier voor €12,50 Bodemloos Borrelen en smul je van oesters voor €1 per stuk.

Adres: Druifstreek 55, Leeuwarden

Post-Plaza Grand Café

Het Post-Plaza Grand Café is gevestigd in een voormalig postkantoor waar je nu heerlijk kunt eten (en overnachten). De historische charme van het vroegere pand wordt nu gecombineerd met hedendaagse gastronomie. Een perfecte combi! Er is een uitgebreide menukaart met zowel simpele als verfijnde gerechten, ideaal voor een lekkere lunch of diner.

Adres: Tweebaksmarkt 27, Leeuwarden

Post-Plaza Grand Café en Hotel in LeeuwardenHeerlijk dineren bij Grand Café Post-Plaza in Leeuwarden

Heerlijk dineren bij Grand Café Post-Plaza in Leeuwarden ©watzijzegt.com

Drink & Eetlokaal Proefverlof

Op zoek naar een unieke locatie voor een hapje en drankje? Dat kan in Leeuwarden bij Drink & Eetlokaal Proefverlof, te vinden in de voormalige gevangenis Blokhuispoort! Hier smul je van authentieke streekgerechten in een bijzondere omgeving. Bij lekker weer zit je natuurlijk op het terras aan het water.

Adres: Blokhuisplein 40, 8911 LJ Leeuwarden

ROAST Leeuwarden

Bij ROAST proef je bekende Franse gerechten, van de grill! De chef-kok van ROAST combineert klassieke Franse technieken met moderne ingrediënten en bereidingswijzen. De sommelier helpt je graag de perfecte wijn te vinden bij je gerecht.

ROAST is de perfecte plek voor een gezellige avond vol lekker eten en drinken, of je nu met z’n tweeën bent of met een groep. Probeer de gegrilde steak met chimichurri, een echte aanrader! Vooraf reserveren is vooral in het weekend aan te raden.

Adres: Nieuwestad 63, Leeuwarden

Eten en drinken in Leeuwarden: ontdek Roast Club Culinair

STEK Leeuwarden

Aan de voet van de Vrouwenpoortsbrug vind je STEK. Op dit leuke plekje kun je terecht voor ontbijt, lunch, borrel en avondeten. Duurzame, eerlijke & dagverse producten staan bij deze kleine hotspot hoog in het vaandel. 

Adres: Harlingersingel 2, 8913 CJ Leeuwarden

De Walrus

Midden in het centrum van Leeuwarden vind je De Walrus. Dit grand café-restaurant aan het Gouverneursplein serveert een menu vol bekende klassiekers. Met een groot terras en een uitgebreide selectie aan wijnen en bieren is De Walrus is de perfecte plek voor een lunchbreak tijdens het winkelen of een uitgebreid diner.

Adres: Gouverneursplein 37, 8911 HH Leeuwarden

Restaurant Wannee

Bij Restaurant Wannee draait het om Dutch Cuisine, waarbij Nederlandse ingredienten, tradities en kwaliteit centraal staat. Groenten staan hier in de schijnwerpers en vis en vlees spelen een bijrol. Ook leuk: het restaurant (en naastgelegen Notiz Hotel) worden gerund door studenten van de hotelschool.

Adres: Rengerslaan 8, 8917 DD Leeuwarden

©Restaurant Wannee in Leeuwarden

Lekker eten en drinken bij ©Restaurant Wannee in Leeuwarden

Meer restaurant inspiratie nodig?

Wat zijn jouw favoriete restaurants in Leeuwarden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen